28/05/2024
19.3 C
Serres

Π.Ε Σερρών: Ξεκίνησαν οι εργασίες στη θέση γέφυρας Ν. Σκοπού- Βαλτοτοπίου!

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 οι εργασίες ανακατασκευής του τεχνικού πλησίον της γέφυρας Νέου Σκοπού, με κατεύθυνση από το Νέο Σκοπό προς το Βαλτοτόπι.

Οι εργασίες στο εν λόγω σημείο κρίθηκαν απαραίτητες στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Απώτερος στόχος της υπολοίησής τους, η αρτιότερη αποστράγγιση των υδάτων και η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Η έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή του τεχνικού καθυστέρησε, κατόπιν της από 3-8-2023 αίτησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέου Σκοπού προς την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με την οποία αιτούνταν την αναβολή της έναρξης των εργασιών λόγω των αυξημένων αγροτικών δραστηριοτήτων των παραγωγών έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Barat

Διευκρινίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υποδεικνύονται από την Τροχαία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Υπενθυμίζουμε πώς στις 18.05.22 υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Καθαρισμός ρέματος Ν. Σκοπού και κατασκευή κιβωτοειδούς τεχνικού απορροής στη θέση γέφυρας Ν. Σκοπού- Βαλτοτοπίου»,συνολικής δαπάνης 131.889,70 ευρώ (με Φ.Π.Α.), μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον ανάδοχο του έργου κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

Η ισχύς της συμβάσεως ορίστηκε από την υπογραφή της και για ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) μήνες.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία των έργων ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ και περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής νέου τεχνικού προς αντικατάσταση του παλιού, το οποίο λόγω της μικρής διατομής του (σωληνωτό) είναι ανεπαρκές για την απρόσκοπτη ροή των υδάτων της τεχνητής τάφρου.


Η τεχνητή τάφρος κατασκευάστηκε εντός των ορίων του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη με σκοπό την παροχέτευση των υδάτων συμπλέγματος μικρών χειμάρρων (κτημ. αριθμός 1472) σε χαμηλότερο σημείο, το οποίο βρίσκεται 310 μέτρα κατάντι της γέφυρας Ν.Σκοπού – Βαλτοτοπίου, ανεμπόδιστα στο χείμαρρο Αγίου Ιωάννη.

Απώτερος στόχος είναι η καλύτερη αποστράγγιση των υδάτων και η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή δυτικά του οικισμού Ν. Σκοπού.

Παράλληλα θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα εκατέρωθεν του τεχνικού και θα τοποθετηθούν νέα κιγκλιδώματα ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών και αποκατάστασης της βαθιάς κοίτης του ρέματος Αγίου Ιωάννη, ένθεν και ένθεν της γέφυρας Ν.Σκοπού – Βαλτοτοπίου, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.


Με την υπ.αριθμ 535856 (5375)/3-8-23 αίτηση του Προέδρου του Τ.Σ. Ν.Σκοπού κ. Χρήστου Χαμαλη ζητήθηκε η αναβολή της έναρξης των εργασιών στον χώρο της γέφυρας Βαλτοτόπι-Ν. Σκοπό μέχρι τις αρχές Οκτώβρη λόγω των εντόνων αγροτικών δραστηριοτήτων μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Για τους παραπάνω λόγους, ο εργολάβος αιτήθηκε την παράταση προθεσμίας της εκτέλεσης των εργασιών του έργου κατά τρεις μήνες , η οποία και εγκρίθηκε με την υπ.αριθμ. 1099/5-9-2023 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Την Δευτέρα 16-10-2023 γνωστοποιήθηκε στην Τροχαία Σερρών και στο Α.Τ. Εμμανουήλ Παππά ότι, στα πλαίσια του έργου: «Καθαρισμός ρέματος Ν. Σκοπού και κατασκευή κιβωτοειδούς τεχνικού απορροής στη θέση γέφυρας Ν. Σκοπού- Βαλτοτοπίου», πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής τεχνικού στην γέφυρα Ν. Σκοπού με κατεύθυνση από Ν. Σκοπό προς Βαλτοτόπι.

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών: Χειμερινά Δρομολόγια (1/10/2023 – 30/06/2024)

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

ΜέΡΑ25 Σερρών: Να αποδοθεί το Κεντρικό Πάρκο της πόλης στους πολίτες!

Η Αμφίπολη συνεχίζει να αποκαλύπτεται: Το δεύτερο σπάνιο μυστικό που αποκάλυψε ο Τύμβος Καστά

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις