13/07/2024
36.5 C
Serres

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η Νέα Δημοκρατία «τελειώνει» τη μεσαία τάξη.

Η Νέα Δημοκρατία «τελειώνει» τη μεσαία τάξη αναφέρει η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών.

Το σύνολο των νομοσχεδίων που έρχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι αποκομμένα, αλλά μια ενιαία στρατηγική, με ιδεολογική και πολιτική βάση. Είναι στο πλαίσιο μίας ψευδο-μεταρρύθμισης, που δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό πραγματικής μεταρρύθμισης προς όφελος των πολιτών.

Το φορολογικό νομοσχέδιο μαζί με το αδιανόητο και απαράδεκτο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, εντάσσονται στην ίδια, ενιαία στρατηγική, να «τελειώνουμε» με τη μεσαία τάξη, προς εξυπηρέτηση λίγων ισχυρών συμφερόντων.

Πριν 3-4 χρόνια, είχαμε το σχέδιο Πισσαρίδη.

Εκείνο το σχέδιο περιέγραφε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο, όποιος είναι μικρομεσαίος θα αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του.


Στο σχέδιο λοιπόν της κυβέρνησης δεν υπάρχουν ατομικά ελεύθερα επαγγέλματα, δεν υπάρχει ατομικό μανάβικο, δεν υπάρχει υδραυλικός, δεν υπάρχει μηχανικός δεν υπάρχει ατομικό ιατρείο, δεν υπάρχει ατομική δικηγορία.

Υπάρχουν μόνο εταιρείες, μεγάλες εταιρείες ισχυρών συμφερόντων και μισθωτή εργασία.

Οδηγούμαστε λοιπόν σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο.


Είναι η λογική, την οποία έχουμε ακούσει και από τον κύριο Μητσοτάκη, η οποία λέει για άλλου τύπου μορφές εργασίας.

Αυτό λοιπόν το νομοσχέδιο, μαζί με το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε προχθές για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, που εξυπηρετεί μόνο τα funds και τους servicers, ούτε την κοινωνία, ούτε τις τράπεζες, ούτε κανέναν άλλον, εντάσσονται στην ίδια, ενιαία στρατηγική.

Πρόκειται για μια οργανωμένη αντίληψη η οποία επιβεβαιώνει ότι πάμε σε ένα νέο περιβάλλον, πολύ δύσκολο για τους μικρομεσαίους.

Με τη συγκεκριμένη ψευδο-μεταρρύθμιση γλιτώνουν όσοι φοροδιαφεύγουν και λένε “μια χαρά, με το τεκμαρτό θα είμαστε και νόμιμοι”.


Και όσοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αδυνατούν, θα κλείσουν τα βιβλία τους, τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους και δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης, με έναν κοινωνικό αυτοματισμό τύπου “διαίρει και βασίλευε” διαχωρίζουν τους μισθωτούς από τους ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθώντας να διχάσουν την Ελληνική κοινωνία ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Την ενίσχυση των ισχυρών συμφερόντων.

Ως ΠΑΣΟΚ μένουμε πιστοί στην διαχρονική μας θέση, ότι μόνο εις βάθος μεταρρυθμιστικά μέτρα μπορούν να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

Στεκόμενοι όπως πάντα στο πλευρό της μεσαίας τάξης, που σήκωσε το βάρος της οικονομικής κρίσης και με τα νέα φορολογικά μέτρα απειλείται στην ουσία με επαγγελματικό αφανισμό, ζητάμε την άμεση απόσυρση του εν λόγω φορομπηχτικού νομοσχεδίου και καταδικάζουμε την Κυβέρνηση που κατηγορεί αδιακρίτως όλους τους Επιστήμονες, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πορευόταν με τα ψέματα.

Είναι όμως πολύ γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν με τα ψέματα.

Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές, μεταρρυθμιστικές προτάσεις, θα συνεχίσει στο δρόμο της υπεύθυνης και προγραμματικής αντιπολίτευσης και θα αναδεικνύει όλα αυτά που τους ενοχλούν και τους εκθέτουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο!

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η Σταμπουλή και άλλοι 29 Σερραίοι!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις