25/06/2024
22.1 C
Serres

Έρχεται το Σάββατο στις Σέρρες ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Νατσιός 

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο “Φίλιππος Ξενία” θα μας έρθει ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός  και ο Διδάκτωρ Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, επικεφαλής της Θεματικής Ομάδας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Χιωτακάκος.

Θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το κόμμα ΝΙΚΗ είναι το

«Φακέλωμα του πολίτη οι νέες ταυτότητες»

Ένα θέμα στο οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος περιμένει ακόμα και σήμερα τις αποφάσεις της Συνόδου και ζητά την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Ναι» στις νέες ταυτότητες  λέει η Εκκλησία της Κρήτης, σε αυτές όμως που θα έχουν αποκλειστικά το ρόλο της ταυτοποίησης ενός προσώπου και όχι στις ταυτότητες που μελλοντικά μπορούν να λειτουργήσουν ως  «συλλέκτες πολλαπλών προσωπικών δεδομένων».

GOTSIKA

Και όπως φαίνεται δεν θα εκφράσει την πλήρη αντίθεση της στην περίπτωση που σε δεύτερο χρόνο  η ψηφιακή διακυβέρνηση αρχίσει σταδιακά  να προσθέτει και άλλα πολλαπλά δεδομένα στην ταυτότητα, κάτι που αντιτίθεται στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.

Σε αυτήν και μόνο την περίπτωση η Εκκλησία της Κρήτης αναμένεται να διαχωρίσει τη θέση της και να διατυπώσει την πλήρη διαφωνία της.

Δημήτρης Νατσιός: Απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις πολιτών για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απολύτως δικαιολογημένες χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις πολιτών για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός και κάνει λόγο για στυγνό φακέλωμα των Ελλήνων.


«Η αντίδραση, ανησυχία και διαμαρτυρία από πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες είναι απόλυτα δικαιολογημένη», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η ΝΙΚΗ πρώτη έθεσε στο Κοινοβούλιο το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, με τις οποίες δήλωσε εξαρχής την κάθετη αντίρρησή της, παροτρύνοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να μην βιαστεί να παραλάβει τις νέες ψηφιακές ταυτότητες».

Σημειώνει ακόμη ότι «είναι στο συμφέρον του Έλληνα πολίτη να έχουμε ένα ασφαλές μέσον ταυτοποίησης». 

Ωστόσο, όπως λέει,  «οι ταυτότητες μπορούν να είναι εξαιρετικά ασφαλείς χωρίς μικροτσίπ, όπως πχ είναι τα διπλώματα οδήγησης».

«Για τον σκοπό αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στα κράτη μέλη να έχουν ασφαλείς ταυτότητες αλλά δεν υποχρεώνει κανένα κράτος στη χρήση μικροτσίπ.


Ωστόσο, οι νέες ταυτότητες όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι ταυτότητες που φέρουν μικροτσίπ και τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής δεδομένων RFID.

Δηλαδή θα μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για τις οποίες θα έχει άγνοια ο κάτοχός της.

Θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές βάσεις δεδομένων για να γίνεται και κάρτα πολίτη, δηλαδή κάρτα …δικαιωμάτων!

Αυτό σημαίνει, ότι «οι ταυτότητες αυτές εξελίσσονται σε στυγνό φακέλωμα του πολίτη, μάλιστα από μία κυβέρνηση η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα στις υποκλοπές, τη χειραγώγηση και την υποχρεωτικότητα.

Θυμίζουμε ότι τα κόμματα της εξουσίας έκαναν τόση φασαρία στο παρελθόν να αφαιρέσουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, αλλά τώρα τις φορτώνουν με την δυνατότητα να αποθηκεύονται όλες μας οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες.

Αυτό είναι υποκρισία και φακέλωμα και η ΝΙΚΗ το … καταδικάζει!

Εμμένει στις απόψεις του ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων στην συνάντηση με την κ. Μητλιάγκα

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων: Θέσεις για το Δημοτικό Γήπεδο και Κεντρικό Πάρκο Σερρών!

Αναβάλλεται η Έκθεση Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση στις Σέρρες

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών: Πριονίζοντας ……τα πριονίδια!

ΚΚΕ Σερρών: Θα μείνει εκεί το γήπεδο ή θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κεντρικού πάρκου;

Συνεδριάζει η επιτροπή τη Δευτέρα ανοίγει το Δημοτικό γήπεδο Σερρών;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις