18/06/2024
24.7 C
Serres

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε … debate – Ποιος θα την …ακούσει;

Με ανακοίνωσή της τέσσερις ημέρες πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» «πετά το γάντι» συνολικά σε όλες τις αντίπαλες παρατάξεις στους Δήμους της ΠΕ Σερρών καλώντας τες σε… debate δηλώνοντας έτοιμη να παραθέσει τις προτάσεις της!

iordanis papadopoulos thanasis maslarinos

Αναρωτιέμαι γιατί η κ. Μητλιάγκα και ο κ.Χρυσάφης δεν θέλουν debate, αλλά και γιατί τα τοπικά κανάλια δεν κάνανε καν μια προσπάθεια συνεννόησης, έτσι ώστε να έχουμε την άποψη του επόμενου δημάρχου για τα τεκτενόμενα στο Δήμο μας;

Θα μου πεις σε κανένα δήμο του Νομού μας δεν έχουμε debate και εσύ κόλλησες στο Δήμο Σερρών;

Έλα μου ντε…


Δυο κάλπες σε κάθε τμήμα – Μια για τις Περιφερειακές και μια για τις Δημοτικές εκλογές

savvas rizos sakis gatsios

Σε 505 εκλογικά τμήματα σε όλη την Π.Ε Σερρών ( 159 εξ αυτών στο Δήμο Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις διπλές κάλπες για την αναμέτρηση στον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαδικασίες πάνε καλά και όπως είναι γνωστό θα έχουμε σε κάθε εκλογικό τμήμα δύο κάλπες.

Την μία για τις δημοτικές και την άλλη για τις περιφερειακές εκλογές.


Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει σε εμφανές σημείο γραπτή ενημέρωση για τον αριθμό των σταυρών που μπορεί να βάλει ο ψηφοφόρος, ενώ στην κάλπη για την Περιφέρεια ο αριθμός των σταυρών είναι έως και δύο .

Όσο για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι ψηφοφόροι  μπορούν να βάλουν  μέχρι δύο σταυρούς , ενώ σε Κοινότητες με πληθυσμό λιγότερο των 200 κατοίκων, όπου εκλέγεται μόνο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, οι ψηφοφόροι βάζουν μόνο έναν σταυρό προτίμησης.

ΝΑ σημειώσουμε πως όλοι οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, ή το διαβατήριο, ή την άδεια οδήγησης ή και το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Όσο για τις κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.   


Για πρώτη φορά στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών 40 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την έκτακτη απασχόλησή τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθορίζει απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 έχει ως εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 140 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 120 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης
γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης
δ) Για πρώτη φορά στα χρονικά στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 40 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου τα ποσά καθορίζονται ως εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 140 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης
γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.
δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 30 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Θa δούμε βέβαια τώρα που υπάρχει έστω αυτή η μικρή αποζημίωση πόσοι από τα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα πάνε να βοηθήσουν…


Γιατί έχω την αίσθηση πως δεν θα πάει …κανείς;

Έλενα Τούσκα: Πολιτικοί γυρολόγοι, έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο του Σερραϊκού λαού!

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Αναγκαιότητα η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Σερρών!

Διεκδικήσεις Σ.Κ.Α.ΣΕ προς όλες τις Δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε. Σερρών

Δήμος Βισαλτίας: Πλιάκου Vs Μασλαρινός!

Βάνα Πλιάκου: Στόχος μας η ανάπτυξη στο Δήμο Βισαλτίας!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις