20/05/2024
21.9 C
Serres

Κώστας Μπούμπας: Πανσπερμία διατάξεων χωρίς αποτέλεσμα

Μέρος της ομιλίας του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας,

συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

Κύριοι του Υπουργείου, όταν μία οικογένεια  δεν έχει το φαγητό της ημέρας, λέει θα περάσουμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο από τις προηγούμενες ημέρες. Κάτι ανάλογο κάνετε τώρα.

Είναι μία πανσπερμία όπου εμπλέκονται πάρα πολλά Υπουργεία -δεν έχετε αφήσει Υπουργείο για Υπουργείο- όπου πανάκεια θεωρείται μια παράταση του ασθενή μέχρι να βγει ψυχή του.

Παρατάσεις στον τομέα της υγείας, ένα πενιχρό επίδομα στους αστυνομικούς για να εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα και μεγαλομετόχους, παράταση στην παράταση, ω παράταση.

GOTSIKA

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όπως και πέρυσι στο τελευταίο νομοσχέδιο. Είναι ένας «πολυσουγιάς» που δεν μπορεί να κόψει όμως πολλά πράγματα μέσα σε αυτήν την κοινωνία η οποία βάλλεται, πιέζεται και αδικείται κατά κόρον. 

Προσπαθώ να δω αυτές οι επενδύσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα, τις οποίες οραματίστηκε ο Πρωθυπουργός, πόσες θέσεις εργασίας μπορούν να δώσουν.

Είναι κάτι ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες και κάποια ινστιτούτα και οι θέσεις εργασίας που δίνουν είναι πενήντα, εξήντα άτομα, όταν έκλεισαν τέσσερα μεγάλα εργοστάσια ζάχαρης σε Πλατύ, Ορεστιάδα, Ξάνθη και Σέρρες και έχουν αφήσει πάνω από πέντε χιλιάδες ανθρώπους -χώρια τους τευτλοεξαγωγείς- σε απόγνωση.


 Διαχείριση, λέει, ακίνητης περιουσίας. Εκεί έρχονται ξένα funds για να τη διαχειριστούν, διότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του οίκου μας και μάλιστα εκτός από τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας,

αποθήκευση και μεταφορές είναι αυτά που προσελκύουν το ξένο ενδιαφέρον από πλευράς επενδύσεων.

Πανηγυρίζετε γιατί βλέπετε κάποια νούμερα να αυξάνουν, αλλά υποφέρουν οι άνθρωποι. Όπου ευημερούν οι αριθμοί, έτσι γίνεται, υποφέρει το κοινωνικό σύνολο. Δεν βλέπουμε, όμως, επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Τα ποσά είναι πάρα πολύ μικρά, ενώ τουναντίον οι κλιματολογικές συνθήκες και οι εδαφολογικές είναι πάρα πολύ καλές για την Ελλάδα. 


Επιτελικό κράτος έτσι δεν γίνεται. Αν δεν «σπάσεις αυγά» να δώσεις αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση ουσίας, να καταργήσεις την αιρετή περιφέρεια και να μπεις αυτή τη στιγμή με την αποκεντρωμένη δεν γίνεται.

Καταργείς, λοιπόν, την αποκεντρωμένη και δίνεις ουσία, δίνεις αρμοδιότητες στην αιρετή περιφέρεια. Έτσι, με μία πανσπερμία να φέρω τροπολογίες. 

Και να θυμίσω ότι και την τροπολογία της κινητικότητας την φέρατε στις 23.00΄ το βράδυ, στις 28 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε Κυριακάτικα στο ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Άρα, λοιπόν, η τακτική είναι γνωστή. 

Εόρτια κάλαντα έψαλαν στρατιώτες και μαθητές στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών

Την επαναφορά του 13 ου και της 14 ου μισθού και σύνταξης ζητά με τροπολογία το ΚΚΕ

Λευτέρης Αυγενάκης: Οι καιροί επιτάσσουν την καθολική ένταξη των νέων τεχνολογιών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις