25/06/2024
22.1 C
Serres

Κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Μαυροθάλασσα – Αντιδρά με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας!

Άλλο ένα υποκατάστημα Τράπεζας Πειραιώς κλείνει στο Νομό Σερρών, ακολουθώντας την πορεία, όλων των υποκαταστημάτων των τραπεζών.

Μάλιστα οι γνωρίζοντες θεωρούν την πορεία μη αναστρέψιμη, καθώς πάνω από 90% των εργασιών των τραπεζών γίνονται …ηλεκτρονικά!

Συνεπώς όλες οι διαμαρτυρίες γίνονται για να γίνονται ή για το θεαθήναι, ειδικά τώρα που πέρασαν και οι εκλογές

Πάντως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος και μάλιστα ομόφωνα!


Θα μου πεις τώρα δεν έχουν λόγω για αψιμαχίες, μιας και οι εκλογές είναι πια …παρελθόν!

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:


«Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μαυροθάλασσα, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τις αποφάσεις του Ομίλου που έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Μαυροθάλασσα, εξυπηρετεί περισσότερες από 10 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της.


Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Νιγρίτας ή των Σερρών.


Επιπλέον, κατά την περίοδο των διακοπών χιλιάδες παραθεριστές του Στρυμονικού κόλπου, προσέρχονται στο εν λόγω κατάστημα.


Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως η περιοχή μας βίωσε μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2021.

Ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.Να τονίσουμε επί πλέον ότι πρόκειται για ένα κερδοφόρο κατάστημα, αλλά και να επισημάνουμε πως πάρα πολλοί πελάτες θα εγκαταλείψουν την τράπεζα Πειραιώς και θα μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές τράπεζες, οι οποίες έχουν καταστήματα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.


Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Άλλωστε, δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια.

Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Δήμου Βισαλτίας και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις στην περιοχή μας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας ζητάει ΟΜΟΦΩΝΑ να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.

Αναμένουμε άμεσα ενέργειες σας καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στη Μαυροθάλασσα Σερρών».

Το ΚΚΕ Σερρών για το κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στη Μαυροθάλασσα!

«Έφυγε» η Ανθούλα Τσαλίκογλου Καλό … Παράδεισο!

Αμφίπολη: Στον αρχαίο περίβολο του Τύμβου Καστά επιστρέφουν μετά από 21 αιώνες 25 αρχιτεκτονικά μέλη.

Πανελλαδική απεργία σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ

Πλεόνασμα 6 δισ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ανοίγει ο δρόμος για ένα Δημόσιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: «ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΕΡΡΕΣ» 11 – 13 Νοεμβρίου 2023!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις