18/06/2024
30.2 C
Serres

Γιώργος Τάτσιος: Επανάληψη ανοικτής συνέλευσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αχλαδοχώρι

Με δημοκρατικές διαδικασίες συνήλθε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το Τοπικό Συμβούλιο Αχλαδοχωρίου και κάλεσε σε ανοικτή συνέλευση όλους τους κατοίκους σχετικά με την δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στα διοικητικά όρια Αχλαδοχωρίου – Καπνοφύτου!

Αφού ακούστηκαν διάφορες απόψεις έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου Σιντικής κ.Γεωργίου Τάτσιου για επανάληψη της ανοικτής συνέλευσης με την συμμετοχή επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων) επιλογής της τοπικής κοινωνίας για την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των κατοίκων. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα στην οποία οι κάτοικοι θα κληθούν να εκφράσουν τελική άποψη για την αποδοχή ή μη μιας τέτοιας επένδυσης στον τόπο τους.

Η Δημοτική Αρχή ΣΤΗΡΙΖΕΙ εκ των προτέρων την απόφαση και την λαϊκή βούληση της τοπικής κοινωνίας ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η εμπλοκή ως μελετητή της μελέτης περιβαλλοντικών όρων που εκπονήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας που επιθυμεί να επενδύσει ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ (επί σειρά ετών) ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ κ. ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗ. 

Lavera

Μπορεί να είναι σύννομη η ταυτόχρονη απασχόλησή του στον Δήμο και η επαγγελματική του δραστηριότητα ως ιδιώτη, αλλά είναι πολιτικά ασύμβατο ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου (που έχει αυξημένη γνώση και μπορεί να επηρεάσει εκ των έσω) να εμφανίζεται ως βασικός συνεργάτης εταιρείας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή! 

ΑΝΕΠΊΤΡΕΠΤΟ και ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για μια χρηστή διοίκηση που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει ως μέλημα την αμερόληπτη στάση και την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου στο ακέραιο.

Αυτά αναφέρει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος για το καθημερινό πρόβλημα σε όλο το Νομό για αιτήσεις και δεσμεύσεις τεράστιων εκτάσεων από τις εταιρίες για την ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων.


Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο να κλέβει το ίδιο το κράτος, τις εκτάσεις από τους δήμους, που μάλιστα έχει παραχωρήσει με τον νόμο του Καλλικράτη.


Τώρα το θέμα πήγε στο Αχλαδοχώρι μιας και εκεί έχουμε πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε μια έκταση 2.400 στρεμμάτων.

Ήδη είχαμε την πρωτη συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους, με την παρουσία βεβαίως του δημάρχου Σιντικής κ. Γιώργου Τάτσιου, υπό τον συντονισμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αβραάμ Τσαβλίδη.

Και μπορεί ο κ. Τάτσιος να τα βάζει με την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν είδαμε ούτε θέση, ούτε άποψη από τον ίδιο για την επένδυση.


Θα μου πεις όταν υπογράφει την μελέτη ο πρώην ειδικός συνεργάτης του Φώτη Δομουχτσίδη, τι να πει τόσο για την εταιρία, όσο και για …επένδυση;

Πάντως αποτέλεσμα δεν βγήκε καθώς ο δήμαρχος πρότεινε να ξαναγίνει συνέλευση, κατά την οποία ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους κατοίκους, ενώ ο ίδιος θα κάνει σεβαστή όποια απόφαση κι αν πάρουν οι κάτοικοι …

Δήμαρχε με τι γνώσεις και με ποιες ικανότητες θα αποφασίσουν οι …πολίτες στο Αχλαδοχώρι;
Μπας και χρειάζεται και η θέση του δήμου;
Αλλά και η ανάλυση της όποιας πρότασης;
Γιατί κακά τα ψέματα;
Τον καημένο τον Καλαθά τον σταυρώσαμε πριν δεκαπέντε χρόνια και οφείλω να ομολογήσω πως κάναμε λάθος
Και εμείς και όλοι οι άλλοι ….δημοσιογράφοι!
Και πολύ κακώς…

Βίκυ Πανταζή: Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλα τα ζώα»

Υπεγράφη η σύμβαση για τις Επεμβάσεις καθαρισμού στον χείμαρρο του Αγίου Ιωάννη

Ο βουλευτής Χατζηβασιλείου «απαντά» με υπεκφυγές και ειρωνείες …σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις