28/05/2024
16.5 C
Serres

Γιάννης Δεσποτίδης: Στόχος μας μια νέα συναρπαστική 5ετία!

Ο Γιάννης Δεσποτίδης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Συμμαχία Σερραίων του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Γιάννης Δεσποτίδης Συμμαχία Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης

SocialProfile: Κύριε Δεσποτίδη, είστε πια έμπειρος και σταθερός στη τοπική αυτοδιοίκηση, μετρώντας ήδη σημαντική πορεία στο Δήμο Σερρών. Φιλοδοξία, αγάπη για τον τόπο ή απλά πολιτική εξέλιξη;


Γιάννης Δεσποτίδης: Το κίνητρο της συμμετοχής μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει το ίδιο κι αποτελεί για μένα στάση ζωής.


Η αγάπη μου για τον τόπο, η αγάπη μου για την πόλη, η αγάπη μου για τους ανθρώπους που ζούμε μαζί στο Δήμο Σερρών κι ασφαλώς η αίσθηση του χρέους, αυτή η εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στην τοπική κοινωνία από τη θέση, όχι πλέον ενός ακόμα πολίτη που θα ασκεί ανέξοδη κριτική, αλλά από τη θέση ενός ενεργού πολίτη, ενός αιρετού δημότη που θα επεξεργάζεται, θα συνδιαμορφώνει και θα συμμετέχει σε αποφάσεις, οι οποίες λίγο ως πολύ, θα επηρεάσουν το μέλλον του τόπου του για τα επόμενα χρόνια.


Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αιρετού στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, κινήθηκα σε έναν χώρο δύσκολο αλλά κι ελκυστικό, έναν χώρο με διαρκείς αγωνίες αλλά και δημιουργικές προκλήσεις.

Lavera


Κι η μόνη φιλοδοξία μου είναι να συνεχίσω την πορεία που με την ψήφο των συνδημοτών μου ξεκίνησα το 2019 και να είμαι παρών στην επόμενη πενταετία, μία πενταετία η οποία – με την εκ νέου εκλογή του Αλέξανδρου Χρυσάφη στο αξίωμα του Δημάρχου – είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία συναρπαστική πενταετία.


SocialProfile: Με πολλαπλούς πια ρόλους στην Αυτοδιοίκηση, καθώς διατελέσατε Πρόεδρος στον ΟΠΑΚΠΑ, αντιδήμαρχος στον Δήμο Σερρών, Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, αλλά και ως επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα στη πόλη μας. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που έχει άμεσα ανάγκη ο Δήμος μας;


Γιάννης Δεσποτίδης: Η συμμετοχή μου στις θέσεις με τις οποίες ο Δήμαρχος με τίμησε, οι εμπειρίες που απέκτησα ασκώντας τα διοικητικά μου καθήκοντα αλλά και η συνεχής επαφή μου με τους δημότες, ιεραρχούν ως προτεραιότητα την ανάγκη ο Δήμος Σερρών να αποκτήσει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και προορισμού στον χάρτη κι όχι έναν ακόμη αδιάφορο δήμο, έναν τόπο που οι νέοι θα εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία.Αυτό είναι ένα δύσκολο αλλά και φιλόδοξο στοίχημα, κι ο δρόμος της υλοποίησης του επιβάλλει την ολοκλήρωση των βασικών δικτύων υποδομών στην πόλη και την περιφέρεια, των έργων που είναι στο στάδιο της κατασκευής αλλά κι αυτών που ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί και θα ξεκινήσουν σύντομα.

Η Συμμαχία Σερραίων προτάσσει στο πρόγραμμά της την ανάδειξη των Σερρών ως Δήμου στον οποίον οι αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις θα δίνουν πνοή, ποιότητα ζωής, οικονομική δραστηριότητα κι αισιοδοξία στον τόπο.

Ένας δήμος εξωστρεφής, ένας τόπος συνάντησης που μια σειρά έργων

 • Νέο Κολυμβητήριο,
 • νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας,
 • νέο Προπονητήριο Βαρέων Αθλημάτων στον Αη Γιάννη,
 • νέες κερκίδες και προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο,
 • επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της πίστας Dragster στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών,
 • έργα ανάπλασης στις κύριες εισόδους και τους άξονες κίνησης της πόλης,
 • κατασκευή 9 κυκλικών κόμβων,
 • δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών,
 • νέες παρεμβάσεις στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων,
 • ανανέωση του εμπορικού κέντρου της πόλης με νέες υποδομές κι αισθητικές παρεμβάσεις θα μεταμορφώσουν την όψη του.


Για να αναδειχτεί ο Δήμος σε πανελλήνιο επίπεδο πρέπει να είναι έτοιμος, μας περιμένει πολύ δουλειά λοιπόν, το αύριο κερδίζεται με δουλειά κι εμείς θα κριθούμε τελικά από την αποτελεσματικότητα κι όχι από τις προθέσεις μας.SocialProfile: Ως Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, έχετε άμεση επαφή με τον πολιτισμό στις Σέρρες. Τι θέση θα θέλατε να έχει ο πολιτισμός στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο;


Γιάννης Δεσποτίδης: Νιώθω πραγματικά τυχερός που συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Στους 20 μήνες της συμμετοχής μου έχω απολαύσει τις πολυποίκιλες δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη λειτουργία κι ανάπτυξη νέων πολιτιστικών θεσμών, την ουσιαστική, δημιουργική κι ακούραστη προσφορά των υπαλλήλων και των συντελεστών και την μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή των δημοτών σε αυτή την προσπάθεια.

Η παρουσία του κ. Γιώργου Ανδρέου – ενός ανθρώπου με γνώσεις, εμπειρία, εργατικότητα, πάθος, όραμα και πανελλήνια αναγνώριση για το σύνολο του πολιτιστικού του έργου – στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και η άριστη λειτουργία του Δ.Σ. σε ένα κλίμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και υψηλού πολιτικού πολιτισμού, αποτελούν εγγύηση για την περαιτέρω πολύπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας με ορατά αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον.

Με όλα τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο πολιτισμός θα λάβει έμπρακτα τη θέση και την αναγνώριση που του αξίζει.

Σε αυτό συνηγορεί η εξαγγελία του Δημάρχου τόσο για τη δημιουργία «Ανοικτού Θεάτρου» 3.000 θέσεων στο χώρο του «Πολιτιστικού Πάρκου Κωνσταντίνος Καραμανλής» όσο και για τη δημιουργία

 • «Μουσείου Κωνσταντίνος Καραμανλής»,
 • «Δημοτικής Πινακοθήκης»,
 • «Μουσείου Σερραϊκής Ιστορίας»,
 • «Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου»
 • και «Μουσείου Σερραϊκών Επαγγελμάτων» στον ίδιο χώρο, ο οποίος θα εξελιχθεί πλέον σε τοπόσημο της περιοχής μας με πανελλήνια ακτινοβολία.


SocialProfile: Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι η δημαρχία του Αλέξανδρου Χρυσάφη έχει βοηθήσει τον Δήμο μας; Γιατί σταθήκατε από την αρχή δίπλα του και συνεχίζετε τη στήριξη για ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση;


Γιάννης Δεσποτίδης: Ένα μόλις εξάμηνο από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας, την εμφάνιση κι εξάπλωση του ιού covid-19.

Για δύο περίπου χρόνια η καθημερινότητα όλων άλλαξε κι εκ των πραγμάτων και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν άλλαξε και η στόχευση.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ο Δήμος Σερρών κατάφερε να απλώσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στους δημότες του, βοηθώντας και στηρίζοντας με σχέδιο και δράσεις την κοινωνία.

Παρόλα αυτά τόσο στο διάστημα της κρίσης, όσο και στους 18 μήνες μετά που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα από τη λήξη της, η Δημοτική Αρχή κατάφερε με πλήθος μικρών και μεγάλων έργων να δώσει σαφές δείγμα γραφής,

με έργα ασφαλτοστρώσεων άνω των 32 χιλιομέτρων στην πόλη αλλά κι αγροτικής οδοποιίας στην περιφέρεια, με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, πού είχε πληγεί από την θεομηνία του Ιουνίου του 2020, με την τοποθέτηση νέου σύγχρονου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο και την τοποθέτηση νέου παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο, τα δεκάδες έργα μακράς πνοής της Δ.ΕΥ.Α.Σ. όπως η κατασκευή του νέου Διυλιστηρίου στον Αη Γιάννη και η αντικατάσταση κι απομάκρυνση όλων των σωλήνων αμιάντου από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, τις δεκάδες καθημερινές παρεμβάσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, την κατασκευή πλήθους ραμπών για την εξυπηρέτηση των Α.Μ.Ε.Α., την αισθητική αναβάθμιση δρόμων και πλατειών με την τοποθέτηση φυτών και λουλουδιών, την ίδρυση και λειτουργία νέων δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Κ.Ε.Π. και φυσικά πρόσφατα την υπογραφή της σύμβασης για το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου Σερρών».


Πετύχαμε πολλά, είναι αλήθεια ότι κάποια έργα καθυστέρησαν – ανέλυσα παραπάνω τους λόγους – δεν ματαιώθηκαν όμως και τώρα στο τέλος της δημοτικής μας θητείας, έχω ξεκάθαρη άποψη:

Ο Δήμος μας είναι πράγματι πιο όμορφος και πιο λειτουργικός, τα λουλούδια άλλαξαν την όψη της γκρίζας πόλης μας και ναι, κάποια έργα υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι όμως προφανές ότι στην εξουσία υπάρχει και συνέχεια…

Για όλα όσα ήδη εξέθεσα, στήριξα και στηρίζω την Συμμαχία Σερραίων από την αρχή μέχρι και σήμερα ως συμμέτοχος και συνοδοιπόρος στο όμορφο αυτοδιοικητικό ταξίδι.

Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία της πρώτης θητείας και τη γνώση των προβλημάτων στην πράξη, τόσο ο Αλέξανδρος Χρυσάφης όσο κι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που θα εκλέξουν οι δημότες, θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των ψηφοφόρων, τολμώντας και μεταμορφώνοντας την πόλη.


SocialProfile: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα ο Δήμος Σερρών, ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σας, εφόσον εκλεγείτε, στο τέλος της πενταετίας;


Γιάννης Δεσποτίδης: Ένας Δήμος σύγχρονος, ζωντανός, διαφορετικός από αυτόν που παραλάβαμε το 2019, μια πόλη φωτεινή με υποδομές και δράσεις, πολίτες με αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση.

Αυτός είναι ο στόχος μου, στόχος κοινός πιστεύω για όποιον έχει μεγαλώσει, ζήσει κι αγαπήσει αυτόν τον τόπο.

Αυτόν τον τόπο αγάπησα κι εγώ, σε αυτόν ζω και αυτόν τον τόπο υπηρετώ με την ψήφο των συνδημοτών μου.

Και θέλω να συνεχίσω να τον υπηρετώ έτσι όπως με γνωρίζουν οι Σερραίοι τόσα χρόνια.
Με σύνεση, μετριοπάθεια, ταπεινότητα, ευγένεια, σεβασμό και σεμνότητα. Με σοβαρότητα, συνέπεια και χαμηλό προφίλ.

Γνωρίζοντας πάντα ότι οι θέσεις εξουσίας είναι προσωρινές κι ότι αποχωρώντας αυτό που αφήνεις πίσω σου ως αποτύπωμα, είναι μόνο το έργο σου…

Δημήτρης Νότας: Πετύχαμε όλοι μαζί Εργαζόμενοι, Δημοτική Αρχή και πολίτες!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: 600.000 € για τη «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στη Νιγρίτα!

Από την ΕΣΗΕΜ-Θ συμπαράσταση στους Σερραίους δημοσιογράφους

H Νικολέττα Ντέκα υπ. Τοπική Σύμβουλος Σερρών με τη Συμμαχία Σερραίων!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις