25/06/2024
22.1 C
Serres

Εγκαίνια για το Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως!

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής το Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Δήμου Σερρών και όλου του Νομού μας.

Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως Εγκαίνια 2023 7


Αυτή δεν μια προσωπική προσπάθεια, από έναν πρόεδρο ή μια συγκεκριμένη αρχή, αλλά στην ουσία ήταν μια συλλογική προσπάθεια του Συλλόγου Θρακών Σκουτάρεως.

Ο ζωντανός αυτός σύλλογος κατάφερε με θυσίες να μαζέψει όλα αυτά τα αντικείμενα που εκτίθενται , πολλά από τα οποία έχουν ιδιαίτερο που εκτίθενται αντικείμενα με Λαογραφικό ενδιαφέρον που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους.

Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως Εγκαίνια 2023 6

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκουτάρεως κ.Βαφειάδης Μιχάλης ήταν από τους πρώτους που σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ξεκίνησαν την διαδικασία και φυσικά απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρη καθώς όπως είπε ο ίδιος αυτή η συλλογική προσπάθεια ολοκληρώθηκε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κ.Χατζηβασιλείου.

Lavera

Ο οποίος και ήταν αυτός που έκανε όλα όσα έπρεπε, έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ασφαλώς συνέβαλαν τόσο ο Σύλλογος Θρακών Σκουτάρεως, όσο και οι εθελοντές όσο και ο Δήμος έτσι ώστε να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή.

Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως Εγκαίνια 20232

Ο κ.Τάσος Χατζηβασιλείου συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία τους να δείξουν την Λαογραφική τους παράδοση και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανέδειξε στην ομιλία του το τι μπορεί να κάνει ο εθελοντισμός, καθώς το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και αξίζουν σε όλους…συγχαρητήρια».


« Σήμερα είχαμε τα εγκαίνια ενός καταπληκτικού Μουσείου το οποίο πραγματοποιήθηκε με πολύ δουλειά και αγάπη που έβαλαν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου για να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος σε ένα Κύτταρο Πολιτισμού,σε ένα κύτταρο Παράδοσης και το αποτέλεσμα μιας συνέργειας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους».

Τάδε έφη και ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης που παρότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο βλέπει τα αποτελέσματα των κατοίκων του Σκουτάρεως και συμβάλει όσο μπορεί στο καλύτερο δυνατό …αποτέλεσμα!

Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως Εγκαίνια 2023 6 1

Παρόντες ήταν φυσικά και οι εκπρόσωποι του Βουλευτή της ΝΔ κ.Κώστα Καραμανλή, αλλά και οι Νομαρχιακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι τοπικοί φορείς.

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλας Νικολούδης εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Σκουτάρεως ευχαριστεί όλους και θεωρούν ότι θα είναι μια παρακαταθήκη μνήμης και ιστορίας για τα νέα παιδιά αλλά ταυτόχρονα και παντοτινός φόρος τιμής στους προγόνους μας.


Η χρονική απόσταση πάντα τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι έτσι …

Λαογραφικό Μουσείο Σκουτάρεως Εγκαίνια 20233

Οι παππούδες μας πρόσφυγες χωρίς τίποτα στα χέρια, τράβηξαν τα πάθη του Χριστού για να “στηθεί” το νέο Σκουτάρι, κι αν για κάτι δεν μπορούν να κατηγορήσουν εμάς τους Σκουταριανούς είναι η τεμπελιά.

Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τη δουλειά .

Το Σκουτάρι πάντα θα μεγαλώνει και πάντα θα γίνεται πιο δυνατό.

Καλορίζικο λοιπόν….

Μιχάλης Βαφειάδης: Με όραμα, σχέδιο και εργατικότητα ζητώ να με εμπιστευτείτε ξανά!

Επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης τον αρχαιολογικό χώρο στη Τερπνής Νιγρίτας!

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο νέο λαογραφικό μουσείο στο Σκούταρι!

Σωματείο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Θα κινηθούν οι δήμαρχοι για την στελέχωση των Δήμων;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις