18/06/2024
30.2 C
Serres

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια ζητά το ΚΚΕ Σερρών

Με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις των διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, όπως και αυτούς που διασχίζουν την ΠΕ Σερρών, θεωρούμε πως ως κομμουνιστές αξίζει να ξαναθυμίσουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη ορισμένα στοιχεία:

Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία»,  αλλά συνέχεια της πολιτικής της ΕΕ η οποία έχει τις ευθύνες της για την αύξηση της τιμής των διοδίων. Μια αύξηση που προστίθεται στη συνεχόμενη ακρίβεια που βιώνουν οι λαοί της ΕΕ και συγκεκριμένα ο Ελληνικός λαός σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια, μαζί με το αυξανόμενο κόστος για Υγεία και Παιδεία.

Στην Π.Ε. Σερρών τα διόδια αυξήθηκαν κατά 90% ενώ μόλις πριν 2 χρόνια ο τότε υπουργός υποδομών διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα διόδια” για να κάμψει τις αντιστάσεις φορέων και σωματίων που αντιδρούσαν. Κοροϊδία εν ψυχρώ.

Αν ανατρέξει κανείς σε Οδηγίες και Κανονισμούς της ΕΕ, θα δει ότι είναι διαμορφωμένο πλήρως το έδαφος ώστε όλες οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών της να επιβάλλουν αυξήσεις σε διόδια ανάλογα με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με τις ανάδοχες εταιρείες. 

Εξάλλου, ισχύει και ο ιερός κανόνας της Ευρωενωσιακής αρχής: «ο χρήστης πληρώνει!».  Άρα, για όσα χρόνια θα έχει ο κάθε ανάδοχος τη χρήση των υποδομών των οδικών αξόνων, έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τους χρήστες, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα που κατά πλειοψηφία κάνουν χρήση των οδικών δικτύων. 

Lavera

Γιατί λοιπόν κόπτονται τώρα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και κόμματα που στήριξαν και ψήφισαν όλο το νομικό καθεστώς, που επιτρέπει τις συμβάσεις και τις ρήτρες που τις τηρούν απαρέγκλιτα οι Κυβερνήσεις και  οι παραχωρησιούχοι, τόσο στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και στην ΕΕ; 

Το χαράτσι των διοδίων, είναι μια εγγυημένη κερδοφορία του κάθε ομίλου που διαχειρίζεται τις Εθνικές Οδούς τις οποίες έχει πληρώσει πολλαπλά ο λαός και στην κατασκευή τους, και στην συντήρησή τους. 

Για την ΕΕ, που κόπτονται όλα τα αστικά κόμματα και πίνουν νερό στο όνομά της, η χρήση των διοδίων είναι ένα:  «δίκαιο σύστημα επιβολής τελών». 


Αυτή τη δικαιοσύνη της ΕΕ τους την επιστρέφουμε! Όταν όλοι βογκάνε από τους φόρους, τα χαράτσια, το αυξημένο κόστος ζωής, την υποβάθμιση όλων των κοινωνικών παροχών, δε γίνεται να μην δούμε το δάσος, τη βαθύτερη αιτία όλων αυτών, που είναι το μότο της ΕΕ, της Κυβέρνησης, του συστήματος που ζούμε: «κόστος- όφελος», όποιος δηλαδή πληρώνει, θα έχει παροχές!

Μία μόνο ρεαλιστική λύση υπάρχει:  Να χάσουν οι εταιρείες, που πίνουν το αίμα μας, τις ζωές μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να ανασάνει ο λαός! Δεν υπάρχουν αυταπάτες . Μόνο η λαϊκή πάλη και διεκδίκηση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος μπορεί να αποτρέψει αυξήσεις , όχι μόνο για τα διόδια αλλά και για χαράτσια, φόρους και αντιλαϊκά  μέτρα

Διεκδικούμε όλοι: 

  • κατάργηση όλων των διοδίων
  • δωρεάν μετακίνηση σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους
  • σύγχρονες, ασφαλείς φτηνές συγκοινωνίες
  • αναβάθμιση και του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα, σε όλη την ΠΕ Σερρών

Ενημέρωση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας ακινήτων από το Δήμο Σερρών

4 μετάλλια στους Διεθνείς Αγώνες Κωπηλασίας για τους αθλητές και της αθλήτριες του «Κερκινίτη»


Βαρβάρα Μητλιάγκα: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών για την αντιπυρική περίοδο

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις