18/04/2024
18 C
Serres

Ο Δήμος Σιντικής γεμάτος με αποκριάτικες εκδηλώσεις

Χαμός από αποκριάτικες εκδηλώσεις όμως θα υπάρχουν και στο Δήμο Σιντικής, ενώ η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση θα γίνει στο Σιδηρόκαστρο την Κυριακή στην κεντρική πλατεία στις 4 το απόγευμα.

Επίσης μη χάσετε ένα έθιμο πολλών αιώνων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακοφύτου, μιας και την Κυριακή στις δύο το μεσημέρι θα αναβιώσει το έθιμο « Μπαμπούγερα»

Όσο για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος θα έχει εκδηλώσεις στην Καστανούσσα, την Βυρώνεια το Αχλαδοχώρι και το Σιδηρόκαστρο, στο κάστρο της πόλης με φασολάδα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα Κούλουμα από τις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπως και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου  με μουσική και σαρακοστιανά , όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυρώνειας επίσης με κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και … κρασί !

Lavera

Συνεπώς όσοι πιστοί
Προσέλθετε

Γιώργος Τάτσιος: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

koulouma dimos sintikis 2024 tatsios


Προσκαλούμε τους δημότες στο Σιδηρόκαστρο και σε όλα τα χωριά του Δήμου Σιντικής να συμμετέχουν στα Κούλουμα.


Με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα θα ξεκινήσει η Σαρακοστή και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό τους!

Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες για τις δωρεές των εδεσμάτων!


Ο Δήμος Σιντικής στο Ελληνικό Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ο Δήμος Σιντικής στο Ελληνικό Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ο δήμαρχος Σιντικής κ.Γεώργιος Τάτσιος υπέγραψε με άλλους 90 δημάρχους από όλη την Ελλάδα την ιδρυτική διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του δημάρχου Αργυρούπολης/Ελληνικού και προέδρου του ΣΠΑΥ κ.Γιάννη Κωνσταντάτου η οποία βρήκε ήδη εφαρμογή με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα πυρασφάλειας στον Υμηττό.


Το νεοϊδρυθέν Δίκτυο θα αναλάβει την εκπόνηση μελετών για κάθε δήμο/μέλος και θα εξατομικεύσει τις ανάγκες λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου.

Μάλιστα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Κικίλιας αποκάλυψε ότι θα διατεθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, μεγάλο μερίδιο εκ των οποίων δύνανται να δοθούν για την πολιτική προστασία των δήμων!

Συνεπώς το δίκτυο ανθεκτικών πόλεων μπορεί να βοηθήσει για την στοχευμένη και αποτελεσματική απορρόφηση αυτών των χρημάτων.

Επίσης η παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στο FORUM και οι θετικές τοποθετήσεις τους, δείχνουν ότι το δίκτυο ανθεκτικών πόλεων θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην σχεδίαση και υλοποίηση της πολιτικής προστασίας και μάλιστα με σύγχρονα δεδομένα!

Συνεπώς η απρόσκοπτη λειτουργία του Δικτύου θα βοηθήσει τον Δήμο Σιντικής τόσο στην οργάνωση της πολιτικής προστασίας σε ότι αφορά πυρκαγιές, όσο και στις πλημμύρες άλλα και σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να συμβούν!

Θεός φυλάξει….


Για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σιντικής 15μελης Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο Δήμος Σιντικής συγκρότησε ήδη για το κομμάτι του τουρισμού και την νέα επιτροπή για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Σιντικής, συγκροτώντας μια δεκαπενταμελή Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

 1. Πρόεδρος θα είναι η κ. Γκάκου Ζωγραφιά, Δημοτική Σύμβουλος και μέλη οι
 2. Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης.
 3. Ζήκα Διονυσία, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 4. Λιάπη Αθανασία, Ειδική Συνεργάτης Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, συντονίστρια.
 5. Αργυροπούλου Σταυρούλα, Δημοτική Σύμβουλος.
 6. Σαββίδης Αθανάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος.
 7. Ρέκλος Ιωάννης (Κερκίνη)
 8. Γαϊδαρτζής Αριστείδης (Κερκίνη)
 9. Θολιώτης Γεώργιος (Σιδηρόκαστρο)
 10. Αβραμίδης Αβραάμ (Σιδηρόκαστρο)
 11. Καλέσης Στέλιος (Άνω Πορόια)
 12. Μπάδας Ελευθέριος (Άγκιστρο)
 13. Θεοδωρακέλης Γεώργιος (Άνω Πορόια)
 14. Ξανθόπουλος Ελευθέριος (Ομαλό)
 15. Φελεκίδης Θεόφιλος (Νέο Πετρίτσι)

Όσο για την θητεία της Επιτροπής θα ακολουθεί τη θητεία της Δημοτικής Αρχής ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής είναι εθελοντική και άμισθη.

Αυτά για τον Δήμο Σιντικής και τον κ. Τάτσιο που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Συμφώνου των Δημάρχων με θέμα: «Μεταγράφοντας την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τοπική δράση (Translating the EU Green Deal into local action)».

Εξάλλου το ευρωπαϊκό κεκτημένο περνάει σε άλλη εποχή καθώς όλο και περισσότερες αρμοδιότητες δίνει η ΕΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία μετατοπίζει το βάρος για την προστασία του περιβάλλοντος!

Για να δούμε τι θα δούμε…

ΟΧΙ στα απογευματινά χειρουργεία από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Σερρών!

Σέρρες – Ο Βασίλης Χατζημιχαηλίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Πρόγραμμα της Ἁγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Θεατρική παράσταση από το Δήμο Σερρών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Ο Αριστοτέλης και η Αναζήτηση της ανθρώπινης Ψυχής στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας

Το «Κούσασι» την Κυριακή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ”

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις