17/06/2024
21.5 C
Serres

Διεκδικήσεις Σ.Κ.Α.ΣΕ προς όλες τις Δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε. Σερρών

O Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ) απέστειλε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Το παρόν κείμενο κοινοποιήθηκε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε. Σερρών που μετέχουν στις εκλογές στις 08/10/2023.

Στόχος μας είναι να ανοίξει ένας συγκεκριμένος διάλογος όσον αφορά τα ζητήματα των κινητικά αναπήρων, να συναντηθούν διαφορετικές απόψεις και τελικά να μετρηθούν ουσιαστικά βήματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Διότι οι προθέσεις και οι δηλώσεις ακόμα και αν είναι καλές, δεν είναι αρκετές, εφόσον δεν απαντούν σε συγκεκριμένα ζητήματα.


Διεκδικήσεις Σ.Κ.Α.ΣΕ προς όλες τις Δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε. Σερρών

Είμαστε σε μία εποχή που η επιστήμη, η εργασία και η τεχνολογία μπορούν να καταστήσουν τους ανάπηρους πολύ λιγότερο ανάπηρους!

Η εμπόδιση που μας προκαλεί η όποια ιατρική βλάβη στην αυτόνομη διαβίωση, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στον έρωτα και το σχηματισμό οικογένειας, στην κοινωνική δραστηριότητα, δηλαδή στην ικανοποίηση των βασικών ανθρώπινων αναγκών -εκεί που προκύπτει αν και κατά πόσο κάποιος είναι ανάπηρος- μπορεί να μειωθεί σημαντικά, σε περιπτώσεις ακόμη και να εξαλειφθεί.

Πλέον ο βαθμός στον οποίο μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες δύναται να προσομοιώσει με τον αντίστοιχο βαθμό των ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζουν κάποια ιατρική βλάβη, είναι εφικτό να είμαστε επί της ουσίας και όχι κατ’ όνομα ισότιμοι με την υπόλοιπη κοινωνία.


Συνεπώς τα αίτια της αναπηρίας σήμερα είναι πολύ περισσότερο κοινωνικά απ’ ότι στο παρελθόν.

Η βάση της αναπηρίας εξακολουθεί να είναι η όποια ιατρική βλάβη του ατόμου, όμως η οργανωμένη κοινωνία, όπως εκφράζεται μέσα από το κράτος, μπορεί να προσφέρει στο άτομο εκείνα τα μέσα που θα τον καταστήσουν λιγότερο/ίσως και μη ανάπηρο και επί της ουσίας κοινωνικά ισότιμο.

Πρόκειται για μέσα που κυρίως αφορούν:

Την ιατρική αντιμετώπιση της βλάβης (πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση).


Την αυτόνομη διαβίωση και την ακύρωση των επιπτώσεων της βλάβης στην καθημερινότητα, μέσω της προσβασιμότητας στον αναγκαίο εξοπλισμό (π.χ. αμαξίδιο), στην παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών (π.χ. υγιεινή), στο εξωτερικό περιβάλλον (π.χ. δρόμοι) κ.α.

Την ισότιμη συμμετοχή μας σε βασικές κοινωνικές λειτουργείες, όπως εκπαίδευση, εργασία, σχηματισμός οικογένειας, πολιτισμός, αθλητισμός, ψυχαγωγία. Την απαλλαγή μας από το στίγμα που δημιουργεί η βλάβη (δυστυχισμένος, ανίκανος για αυτόεκπροσώπηση, δίχως βασικές ανθρώπινες ιδιότητες όπως η δημιουργικότητα, η φιλομάθεια, η σεξουαλικότητα, η κοινωνικότητα, κ.α.) και με τη στήριξη του ίδιου του ατόμου και με τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας.

Έτσι μέτρο και κριτήριο του κάθε βαθμού κρατική εξουσίας όσον αφορά την αναπηρία οφείλει να είναι η «συμμόρφωση» του με τις δυνατότητες της εποχής.

Επακόλουθα είναι αναγκαίο να εγκαταλειφθεί απ’ όλες τις βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού η αναχρονιστική και αντιδραστική αντίληψη ότι η αναπηρία είναι υπόθεση του ατόμου και της οικογένειας του.

Στα πλαίσια αυτής της αντίληψης οι πολιτικές για την αναπηρία κατανοούνται και λαμβάνουν χαρακτήρα φιλανθρωπίας, ενώ υποτάσσονται στις ανάγκες ή τις αντοχές άλλων κοινωνικών ομάδων και οικονομικών συμφερόντων, τα οποία η πολιτεία κρίνει ως πιο κοινωνικά χρήσιμα και ωφέλημα.

Έτσι ο ΑμεΑ και η οικογένεια του μένουν επί της ουσίας μόνοι απέναντι στην ιατρική βλάβη και τις επιπτώσεις της, σε μία συγκυρία μάλιστα όπου τα οικονομικά προβλήματα πολλαπλασιάζονται για τους πολλούς.

Ακολούθως η πλειοψηφία των ΑμεΑ βουλιάζει υπό το βάρος αυτού του συνδυασμού και αντί να προκύπτουν οι όροι για την ισότιμη συνεισφορά αυτών σε κάθε πεδίο ανάπτυξης της κοινωνίας, αυτοί καθίστανται όλο και πιο εξαρτώμενοι, όλοι και ανήμποροι.

Σε αυτή βάση ανανεώνονται ρατσιστικές θεωρίες που αντικρύζουν τους ΑμεΑ ως κοινωνικά βαρίδια και πληθαίνουν τα περιστατικά μισαναπηρικών συμπεριφορών.

Ως εκ τούτων καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε Σερρών, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα τους υποψηφίους ΑμεΑ ή συγγενείς ΑμεΑ να συμπαραταχθούν μαζί μας και να παλέψουμε από κοινού ώστε μοναδικό κριτήριο για την πολιτική για την αναπηρία που θα εφαρμόζει ο κάθε Δήμος να είναι οι ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη, η παραγωγή/εργασία και η τεχνολογία στην ικανοποίηση τους.

Να καταγγελθούν/απομονωθούν τυχόν νέα περιστατικά μισαναπηρισμού εκ μέρους Δημοτικών αρχών.

Να μη θεωρείται επίτευγμα και να μη γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ή εργαλείο στη ματαιοδοξία ορισμένων αιρετών η υλοποίηση ανεπαρκών μέτρων/ψίχουλων (π.χ. κατασκευή μίας ράμπας), τα οποία έπρεπε να υλοποιηθούν εδώ και δεκαετίες και στα οποία ιεραρχούνται και πάλι άλλα συμφέροντα ή σκοπιμότητες, και για τα οποία προκλητικά ζητώνται ευχαριστήριες δηλώσεις από πρόσωπα άμεσα ενδιαφερόμενα ή συλλόγους.

Να «κινούνται» οι Δήμοι για να συναντήσουν τις ανάγκες/αγωνίες των ΑμεΑ και να μη ζητούν οι ΑμεΑ να προσαρμόσουν τη ζωή τους στα σχέδια των Δήμων.

Ζητούμε τη συμπαράταξη όλων ώστε να γίνει κριτήριο των πολιτικών για την αναπηρία ο 21ος αιώνας!

Συγκεκριμένα, θέλουμε τη στήριξη των Δήμων στον αγώνα μας για:

1. Υψηλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας!

Η ιατρική αντιμετώπιση/διαχείριση της βλάβης αλλά και οι επιπλέον ιατρικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε λόγω αυτής καθιστούν το ζήτημα επείγων για εμάς.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην πανδημία όπου η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της δημόσιας υγείας συνετέλεσε στο θάνατο πάνω από 35.000 ανθρώπων, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν ΑμεΑ ή χρονίως πάσχοντες, αλλά και στη μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μίας νόσου-covid 19, η οποία είχε δραματικές συνέπειες για τους ΑμεΑ.

Ζητούμε λοιπόν οι Δήμοι να αντισταθούν στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στη δική τους ευθύνη.

Να λάβουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δημοτικών δομών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο που θα συμπληρώνουν/ενισχύουν και δε θα υποκαθιστούν τις κρατικές δομές, πλήρως στελεχωμένες με εξοπλισμό και με το απαραίτητο και μόνιμο προσωπικό.

Θέλουμε επίσης να λαμβάνουν πρωτοβουλίες διεκδίκησης για την ουσιαστική ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση των κρατικών δομών που βρίσκονται στην περιοχή τους, αλλά και των κινητοποιήσεων που ο σύλλογος μας πραγματοποιεί μαζί με τους υγειονομικούς και άλλους χρονίως πάσχοντες.

Η στάση όλων των Δήμων της Π.Ε. Σερρών, σε συνεργασία και με την πλειοψηφία της κάθε αντιπολίτευσης, να βάλουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, σιωπώντας ή επαινώντας την, προκαλεί την οργή μας και τους προσδίδει ευθύνες, δεδομένων και των αρνητικών ρεκόρ θανάτων και επιδείνωσης/πρόκλησης ιατρικών βλαβών που σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών.

Αντίστοιχα μας θυμώνει η επιλογή του Δήμου Σερρών να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις που κάναμε μαζί το συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών του νοσοκομείου Σερρών και άλλων ευπαθών ομάδων για την ενίσχυση του νοσοκομείου πριν και κατά τη διάρκεια του «μακελειού» που συντελέστηκε σε αυτό.

2. Υψηλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας!

Η διόγκωση της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών με ΑμεΑ να διασφαλίσουν αξιοπρεπή ζωή στο ΑμεΑ μέλος τους, η οικονομική αδυναμία των ίδιων των ΑμεΑ για αυτόνομη διαβίωση, ο πολλαπλασιασμός των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και εγκατάλειψης ΑμεΑ, αλλά και η παράλληλη αύξηση του αριθμού των ΑμεΑ που μπορούν να/ή σπουδάζουν, εργάζονται, κάνουν οικογένειες, είναι κοινωνικά ενεργοί, κάνει επιτακτικό για εμάς αυτό το ζήτημα.

Η πανδημία απέδειξε και πάλι του λόγου του αληθές, καθώς οι ΑμεΑ ήταν αυτοί που τυραννήθηκαν περισσότερο απ’ όλους στα lock down, μένοντας μόνοι και αβοήθητοι μέσα στα σπίτια τους, με την ποιότητα ζωής τους και τη θέση τους στην κοινωνία να συρρικνώνεται δραματικά.

Την ίδια ώρα οι δημόσιες/δημοτικές δομές απαξιώνονται και ευνοούνται και πάλι τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα.

Κατά τη γνώμη μας οι Δήμοι στην Π.Ε. Σερρών πρέπει να μεταφέρουν το κέντρο της προσοχής τους από τις επικοινωνιακές δράσεις «ενημέρωσης» και «εθελοντισμού» -οι οποίες απλά καταλήγουν να παρουσιάζουν ως «ευεργέτες» ορισμένα κυρίαρχα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και να προάγουν την κερδοφορία των ιδιωτικών εταιρειών παρόχων υγείας-φροντίδας-μέριμνας (οι οποίες ανοίγουν και σαν τα «μανιτάρια»)- στη στήριξη της αυτόνομης διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ μέσω:

Της διεκδίκησης της ένταξης του «Προσωπικού Βοηθού» στο «Βοήθεια στο Σπίτι», τη δημιουργία δημοτικών ανοιχτών δωρεάν και πλήρως στελεχωμένων δομών φιλοξενίας ΑμεΑ για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων -ο πολύ περιορισμένος αριθμός όσων κληρώθηκαν για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» κάνει πιο επείγον το ζήτημα-, τη διεκδίκηση της στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών με το απαραίτητο και μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

Μας λυπεί και καθιστά συνένοχους στο δράμα που βίωσαν οι ευπαθείς ομάδες στα lock down, η πολιτική επιλογή όλων των Δήμων στην Π.Ε. Σερρών να εκμεταλλευτούν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, για να μειώσουν τις σχετικές δαπάνες και προσωπικό και να προμοτάρουν ντόπιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστική η επιλογή της τότε Προέδρου της ΚΕΔΗΣ και του Δήμου Σερρών να απολύσει συμβασιούχους υπαλλήλους και να λειτουργήσουν οι δομές σε όλη την πανδημία με ελάχιστο προσωπικό!

3. Να προστατευτεί το εισόδημα μας!

Η ακρίβεια σαρώνει τα ήδη λαϊκής κατανάλωσης, όμως η ιατρική βλάβη συνεπάγεται μία σειρά από ζωτικές/ανελαστικές δαπάνες, οι οποίες θα είναι καταστροφικό αν περισταλούν. Πολλές φορές συνεπάγεται συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, όπως την αγορά/ανανέωση συγκεκριμένου εξοπλισμού, τη λειτουργία/χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρικών συσκευών/βοηθημάτων, την πρόσθετη ανάγκη θέρμανσης.

Σε αυτή τη βάση οι Δήμοι πρέπει να υλοποιήσουν μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, παροχή δωρεάν υπηρεσιών (μαγείρεμα, πλυντήρια, ύδρευση, προγράμματα δωρεάν ψυχαγωγίας, αποκατάστασης, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.), ανάπτυξη μηχανισμών εντοπισμού και στήριξης των συναδέλφων που διαβιούν σε ενεργειακή φτώχεια και γενικότερα σε συνθήκες εξαθλίωσης (Π.χ. τράπεζα εξοπλισμών και παροχή όπου χρειάζεται), πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των ΑμεΑ από το ενεργειακό κόστος.

Πάνω απ’ όλα όμως οι Δημοτικοί άρχοντες οφείλουν να στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας έναντι της κυβέρνησης και να μη κάνουν πλάτες στην πολιτική της, να μην παρουσιάζουν τις «φιλανθρωπίες» διάφορων «ευεργετών» ως λύση στο πρόβλημα, αξιοποιώντας τες επικοινωνιακά σε άλλες σκοπιμότητες.

4. Υψηλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν εκπαίδευση!

Οι Δήμοι στην Π.Ε. Σερρών πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να επιτευχθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής μεταφορά και πρόσβαση των ΑμεΑ μαθητών και εκπαιδευτικών προς όλες τις σχολικές μονάδες.

Η κατάσταση στα χωριά παραμένει απογοητευτική και στην πόλη των Σερρών μη ικανοποιητική.

Η προώθηση των διαφόρων έργων μέσων εργολάβων και η «ασυλία» που απολαμβάνουν κατά τη διαδικασία της εκτέλεσης τους, αποδεικνύεται κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών, όπως τραγικά επιβεβαίωσε ο θάνατος μαθητή σε σχολείο της πόλης εν ώρα μαθήματος την περσυνή χρονιά.

5. Μόνιμη, σταθερή και ουσιαστική δουλειά με δικαιώματα!

Η ανεργία συνεχίζει να είναι ο κανόνας για τους ΑμεΑ!

Οι μόνιμες θέσεις στο δημόσιο που ανοίγουν μετά από χρόνια είναι ελάχιστες.

Γενικά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας-κατάρτισης παραμένουν η μοίρα μας, ενώ ο εργασιακός μεσαίωνας προωθείται και μέσω της τηλεργασίας.

Τα ΚΕΚ θησαυρίζουν από μας, η ανεργία ανακυκλώνεται και οι εργασιακές σχέσεις υπονομεύονται.

Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη εργασία με όλα τα δικαιώματα για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, με τις αναγκαίες διευκολύνσεις που απαιτεί η βλάβη, αλλά και Υποβοηθούμενη ένταξη στην εργασία των μη ικανών συναδέλφων με ευθύνη του κράτους και με πλήρη επίσης εργασιακά δικαιώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στοχεύουν οι πρωτοβουλίες (γραφεία, προγράμματα) που παίρνουν οι Δήμοι.

Όχι επικοινωνιακές φιέστες που επί της ουσίας αφορούν τη φιλανθρωπία ή «να περνά η ώρα» των ΑμεΑ.

6. Την ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση μας σε δρόμους, πεζοδρόμια!

Ο βαθμός πρόσβασης των κινητικά αναπήρων και όχι μόνο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης παραμένει απαράδεκτος στα χωριά της Π.Ε. Σερρών είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Μάλιστα η κατάσταση επιδεινώνεται και στο κέντρο της πόλης, όπου είχε σημειωθεί πρόοδος, καθώς οι φθορές είναι περισσότερες από τις επιδιορθωτικές κινήσεις που γίνονται, ζήτημα που οφείλεται και στην επιλογή των Δήμων να λειτουργούν ως μεσίτες των εργολάβων, οι οποίοι ιεραρχούν πρωτίστως τη τσέπη τους και δευτερευόντως την ταχύτητα, ασφάλεια και αντοχή των έργων.

Αντίστοιχα η πρόταση μας για σταδιακή αλλά άμεση επέκταση της προσβασιμότητας στις γειτονιές (εκτός του κέντρου) της πόλης των Σερρών, αν και στα λόγια γίνεται αποδεκτή από το Δήμο, στην πράξη δεν προχωράει και πλέον έχει τοποθετηθεί στο τέλος της τριετίας (και αν) με τις γνωστές ψευτό-δικαιολογίες για απουσία πόρων.

Ωστόσο το πραγματικό εμπόδιο βρίσκεται στη προσέγγιση του Δήμου Σερρών, όπως και όλων των Δήμων, στο θέμα, οι οποίοι κινούνται μόνο εφόσον υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα, πάντα μέσω της εκχώρησης των έργων σε εργολάβους και δίνοντας προτεραιότητα κατά την υλοποίηση και τέτοιων έργων στην επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά και στις ανάγκες των άλλων ντόπιων κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων (ότι βοηθά την αγορά).

Διεκδικούμε τη στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων από τους ίδιους τους Δήμους και όχι από εργολάβους, την εκπλήρωση της συμφωνίας από πλευράς του Δήμου Σερρών ότι θα υπάρχει άμεση συνεννόηση με εκπρόσωπο του συλλόγου μας για τις επιδιορθώσεις που χρειάζεται να γίνουν αλλά και για τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης -την αντίστοιχη συνεννόηση με όλους τους δήμους,

την άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου (ανάλογου ή αυτού που καταθέσαμε στο Δήμο στις πολύ αρχές του 2020) για τη δημιουργία προσβάσιμων διαδρόμων μεταξύ εμβληματικών κτηρίων (ΔΕΗ, Εφορία, ΔΙΠΑΕ, κτλ) δημοσίου ενδιαφέροντος ή τόπων δραστηριοτήτων (παζάρι, στρατόπεδα), μεταξύ τους και με το κέντρο της πόλης (δημαρχείο) για να γίνουν κάπως προσβάσιμες επιτέλους και οι γειτονιές, την επιτάχυνση των έργων προσβασιμότητας σε όλη την υπόλοιπη Π.Ε.

όπου η κατάσταση παραμένει πρωτόγονη, τον έλεγχο σε όλες τις υπάρχουσες ατομικές θέσεις στάθμευσης για να διαπιστωθεί αν υφίστανται ορθώς (με έλεγχο των δικαιολογητικών και το αν οι δικαιούχοι είναι εν ζωή), τον ορισμό νέων γενικών αναπηρικών θέσεων σε όλους τους Δήμους -να βάφουν όλες ώστε να είναι ευδιάκριτες.

7. Για τις ασφαλείς και αξιοπρεπείς μεταφορές μας!

Η μεταφορά μας με τα υπεραστικά λεωφορεία δεν είναι δυνατή.

Αντίστοιχα είναι σχεδόν ανύπαρκτη η πρόσβαση μας στα τραίνα.

Επί της ουσίας η μετακίνηση μας με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς εκτός περιφερειακής ενότητας Σερρών ή εκτός του περιγύρου των Σερρών δεν είναι εφικτή.

Παράλληλα είναι απαραίτητες ορισμένες βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας μας και στα προσβάσιμα (και αυτό είναι πολύ θετικό) πλέον αστικά λεωφορεία.

Οι Δήμοι οφείλουν να ελέγξουν και να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των μέσων (π.χ. είναι εύκολο για τα αστικά να παρκάρουν και να κατεβάσουν ράμπα), να υλοποιηθεί η πρόταση που καταθέσαμε στο Δήμο Σερρών το 2021 για την τροποποίηση και τη σήμανση των πεζοδρομίων όπου γίνεται στάση των αστικών.

8. Τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας ως προς τις κοινωνικές αιτίας της αναπηρίας! Η ντροπιαστική για την πόλη των Σερρών και προσβλητική για τους ΑμεΑ τοποθέτηση Καρουζέλ για δεύτερη φορά πάνω στο διάδρομο των τυφλών και η προχειρότητα της αντιμετώπισης του ζητήματος της «παράκαμψης» είναι πράξη που αγγίζει τα όρια του μισαναπηρισμού και ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.

Αντίστοιχα πολύ άσχημες συμπεριφορές (που περιήλθαν σε γνώση μας) όσων αφορά τα έργα προσβασιμότητας υπήρξαν στο Δήμο Σιντικής.

Αντίθετα οι Δήμοι στην Π.Ε. Σερρών μπορούν να πολλαπλασιάσουν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας και την ταινία/ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του συλλόγου μας.

Δευτέρα – Τρίτη στη πλατεία Νέου Σκοπού 3Χ3 Basketball School by ΔΕΗ

Ρίζος Σάββας: Ζητώ την ψήφο σας με το κεφάλι ψηλά!

Για τον Δήμο Σερρών Χρυσάφης VS Μητλιάγκα!

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Θέλω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις