17/07/2024
38.1 C
Serres

ΔΕΥΑΣ: 1.920.000 ευρώ για τα Υδραγωγεία Καλών Δένδρων και Χριστός!

Για τα Υδραγωγεία Καλών Δέδτρων και Χριστός 1.920.000 ευρώ από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο πρόεδρος ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

deyas kala dendra xristos idragogeia serres3 11zon

Υπογράφηκε στην Τ.Κ. των Καλών Δένδρων από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για το έργο «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Καλών Δέντρων – Χριστός» που αποτελεί κομμάτι του συνολικού προγράμματος «ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ» συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος τόνισε πως «κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των έργων μας, φυσικά κατέχει η ΔΕΥΑΣ με εντάξεις έργων ύψους άνω των 40 εκατ.ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο θα αποφευχθούν διακοπές, που οφείλονταν σε βλάβες των γεωτρήσεων, ενώ θα υπάρχει και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί θα λειτουργούν οι γεωτρήσεις όσο πρέπει για να καλύπτονται οι ανάγκες.

GOTSIKA

Επίσης, στα σημαντικά οφέλη εντάσσεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα υπάρχει εξοικονόμηση από τα υπόγεια ύδατα».


Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τη διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΣ, για τα έργα που πραγματοποιεί η επιχείρηση.

deyas kala dendra xristos idragogeia serres2 11zon

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος ανέφερε πως «επιτεύχθηκε για το έργο έκπτωση 22% χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του έργου.

Ο πυρήνας Καλών Δένδρων – Χριστός είναι συνέχεια του σχεδιασμού για την δημιουργία πυρήνων σε όλα τα χωριά.


Αυτά τα έργα επιλύουν οριστικά τις έκτακτες διακοπές υδροδότησης και εξασφαλίζουν επάρκεια νερού για τις επόμενες γενεές».

Το έργο περιλαμβάνει, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, «την κατασκευή μίας δεξαμενής 1000 Μ3 νερού, την ανόρυξη και αξιοποίηση μίας γεώτρησης και την κατασκευή ενός αντλιοστασίου μεταφοράς νερού.

Τέλος θα κατασκευασθούν 13.275 μέτρα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης διαφόρων διατομών.

Το εν λόγω έργο είναι απαραίτητο για τις Τοπικές Κοινότητες».


Ο κ. Χαλκιόπουλος κατέληξε λέγοντας, «σκοπός της ΔΕΥΑΣ είναι οι συνεχείς εντάξεις έργων τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες.

Για αυτό τον λόγο υπάρχει ωριμότητα σε μελέτες περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, όπου περιλαμβάνονται έργα όπως τα αποχετευτικά των μεγάλων κοινοτήτων και τα νέα δίκτυα αποχέτευσης στην πόλη, αλλά και η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γερμανός Καμελίδης, ο Γεν. Διευθυντής Νίκος Σαφαρίκας, ο Εντεταλμένος σύμβουλος της Δ.Ε. Λευκώνα Γιάννης Γάτσιος, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Καλών Δένδρων και Χριστός κκ. Θωμάς Τζίμας και Κώστας Σιαμπαρδάνης αντίστοιχα, που ευχαρίστησαν την δημοτική αρχή για αυτό το έργο που θα γίνει στην περιοχή τους.

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος: Ένα έργο που ποτέ δεν είχε γίνει στη περιοχή

Η Ενιαία Διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Κοινοτήτων Καλών Δένδρων και Χριστός, είναι ένα έργο προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκ. €, που ποτέ δεν είχε γίνει στη περιοχή και έρχεται να προστεθεί στα έργα ύψους 20 εκ. που υλοποιεί αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΣ.

Μια κεντρική δεξαμενή 1.000 κ.μ , 13,8 χλμ. αγωγών, μια νέα γεώτρηση 200 μ. κατόπιν γεωλογικής μελέτης και η πλήρης ανακαίνιση και αυτοματοποίηση των αντλιοστασίων με εφεδρική πηγή ενέργειας, διασφαλίζουν τη συνεχή και απρόσκοπτη υδροδότηση των δύο Κοινοτήτων για τις επόμενες 10ετίες.

Συνεχίζουμε στις επόμενες εβδομάδες με τις υπογραφές ακόμη τριών συμβάσεων πολύ σημαντικών έργων των οποίων η κατασκευή ξεκινάει.

Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Χαλκιόπουλος, που δεν ξεκίνησε ακόμα την προεκλογική του εκστρατεία με στόχο την επανεκλογή του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Θα μου πεις έχει ακόμα πολλές θεσμικές …υποχρεώσεις!
Μόνο που κάθε εκλογή χρειάζεται …θυσίες!
Σωστά;

Συνεχάρη ο Αλέξανδρος Χρυσάφης τον Σερραίο πρωταθλητή ποδηλασίας Παντελή Θεοδωρίδη!

Με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη Πρωταθλήτρια έργων η ΔΕΥΑΣ

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος του Αη- Γιάννη με συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας – ΔΕΥΑΣ

Την Κυριακή οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις