18/06/2024
34.7 C
Serres

Για τα ζητήματα εργασίας: Συνάντηση Καββαθά – Γεωργιάδη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2023, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Βαργιάμης με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους Υφυπουργούς κ. Βασίλη Σπανάκη και κ. Πάνο Τσακλόγλου. Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους ελευθέρους επαγγελματίες και κατατέθηκε στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας υπόμνημα με τις αναλυτικές θέσεις και τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ αφού συνεχάρησαν τον κ. Γεωργιάδη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων παρουσίασαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έθεσαν επί τάπητος τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα ώστε να ενισχυθούν τα σημάδια ανάκαμψης που διαφαίνονται στην Ελληνική Οικονομία.

«Είχαμε μια συνάντηση με το νέο Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ως Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων μαζί με τους συνεργάτες μου και θέσαμε τα θέματα που αφορούν τους κλάδους που εκπροσωπεί η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Νομίζω ότι η συνεργασία μας και σε αυτό το Υπουργείο θα είναι αντίστοιχη της συνεργασίας που είχαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κύριος Γεωργιάδης είναι Υπουργός που αντιλαμβάνεται γρήγορα και παίρνει γρήγορες αποφάσεις, κάτι που είναι πολύ θετικό για την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ και όπως τόνισε «από τη νέα του θέση υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να υλοποιήσουμε μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς για να λειτουργήσουν όλα καλύτερα, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και να ωφεληθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων. Σε ένα τέτοιο πνεύμα καλοπιστίας και καλής συνεργασίας ξεκινάμε σήμερα και να είστε βέβαιοι ότι άμεσα θα πάρουμε αποφάσεις για να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα» , είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Σπανάκης τόνισε ότι «με μεγάλο ενδιαφέρον κάναμε μια κουβέντα ουσιαστική. Μια κουβέντα η οποία πιστεύω ότι θα έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα και θα δείξει για άλλη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά του Υπουργού στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες». Ενώ ο Υφυπουργός κ. Πάνος Τσακλόγλου επεσήμανε ότι στη σύντομη αλλά εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της συνομοσπονδίας στα πεδία της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. «Σε πνεύμα συνεργασίας θα γίνει προσπάθεια επίλυσής τους ώστε και η αγορά να λειτουργεί καλύτερα και τα δικαιώματα των εργαζομένων να είναι σεβαστά».

Στο πλαίσιο της συνάντησης η ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις βασικές προτάσεις της προκειμένου να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και παράλληλα να βελτιωθεί περαιτέρω η αγορά εργασίας και να ενισχυθεί ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων.


Στα βασικά σημεία του υπομνήματος περιλαμβάνονται:

– Η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

– Η ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και την εφαρμογή της μετά από διαβούλευση ανά κλάδο

-Ο εξορθολογισμός των προστίμων εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας


-Ο καθορισμός Κατώτατου μισθού μέσω ΕΓΣΣΕ

-Οι κενές θέσεις εργασίας

-Η απασχόληση εργαζομένων τρίτων χώρων

-Η απασχόληση των συνταξιούχων χωρίς μείωση της σύνταξης (30%)

-Η επιδότηση μη μισθολογικού κόστους

-Ο νέος φορέας ΕΛΕΚΠ–Αποθεματικό–Χρηματοδότηση Ινστιτούτων

-Η συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων στα όργανα διοίκησης e-ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΤΕΚΑ, ΔΥΠΑ

-Η ΣΣΕ του Επισιτισμού και τα προβλήματα για την εφαρμογή της από τους ελέγχους ΕΦΚΑ και ΣΕΠΕ

– Η παράταση μέχρι 31/7/2023 για τροποποιήσεις πίνακα προσωπικού Ε4 και συμβάσεων εργασίας επιχειρήσεων εστίασης λόγω της επέκτασης της Κλαδικής ΣΣΕ στον επισιτισμό

Στη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευε ο κ. Γιώργος Θανόπουλος,  Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει στην 30η AGROTICA

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις