19/06/2024
23.7 C
Serres

Ο Υπ. Ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος από τις Σέρρες ζητάει Πιο δυνατό ΚΚΕ

Στις Σέρρες, σε εκδήλωση της ΤΕ Σερρών, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μάη, παρευρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και εκ νέου υποψήφιος.

Προηγήθηκε περιοδεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών και συνομιλία με Σερραίους για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ζητήματα που απασχολούν κάθε λαϊκό νοικοκυριό, που σχετίζονται απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, με την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ.

Που συνδέονται με ευρωενωσιακούς κανονισμούς και οδηγίες, που τις ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο και στο ελληνικό κοινοβούλιο όλα τα άλλα κόμματα μαζί. 

Απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους να συγκρίνουν το μαχητικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια των «τηλεοπτικών αστέρων» και των «λαμπερών ονομάτων», που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν το λαό σε πρόσωπα σωτήρες και μεσσίες που είναι όμως υπηρέτες του κεφαλαίου σε κόμματα – στυλοβάτες που ως αντιπολίτευση, έχουν καταδικαστεί από το λαό.

Σε μιά περιοχή όπου το κατακεφαλήν εισόδημα είναι από τα πιο χαμηλά στη χώρα, σε ένα τόπο όπου οι παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης έχουν μετατραπεί σε πεδία απίστευτης κερδοφορίας για την πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου, ποιοι είναι δίπλα στο λαό και στην οργάνωση της πάλης και ποιοι υποστηριχτές των ευρωενωσιακών οδηγιών, των λόμπι, της ΚΑΠ και των μονοπωλίων.

Barat

Στην εκδήλωση της ΚΟ που ακολούθησε, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ανέπτυξε στην ομιλία του την πλούσια δραστηριότητα των 2 κομμουνιστών ευρωβουλευτών, έχοντας καταγράψει πάνω από 230 ομιλίες, 300 ερωτήσεις, δεκάδες εκδηλώσεις, ξεσκεπάζοντας τα άπλυτα του εχθρικού για το λαό μηχανισμό, υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα. 

Μίλησε για τη μόνη ψήφο που μπορεί να εκφράσει την καταδίκη του ελληνικού λαού και της νεολαίας για την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, είναι αυτή του ΚΚΕ. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι, έδωσαν με την ψήφο τους στο Ευρωκοινοβούλιο πράσινο φως για τη γενοκτονία, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση. 

Το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά στην πάλη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, αποκάλυψε και καταδίκασε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.


Είναι το κόμμα που μαζί με τους λαούς και τους εργαζομένους της Ευρώπης, κινητοποιείται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

Που εκφράζει τον αγώνα του λαού μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ρεύμα και καύσιμα, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. 

……..Σε όλη την ΕΕ, οι λαοί συγκλίνανε στη φτώχεια. Τα «παραμύθια» για «καλές δουλειές με καλούς μισθούς», «φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», «εγγυημένα εισοδήματα» – τα «χρυσά κουτάλια» της εποχής μας δηλαδή – έχουν ξεμπροστιαστεί παταγωδώς. Είναι η «ανάπτυξη» κι οι «επενδύσεις» της επέλασης των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, σε προστατευόμενες περιοχές, ακόμη και περιοχές «Νατούρα». Όπως γίνεται στο Μενοίκιο όρος, που η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ανέδειξε. 

Στα φαραωνικά σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων, ο λαός όχι βασιλικός δεν είναι, ούτε καν γλάστρα. Γιατί οι ανάγκες για νοσοκομεία, σχολεία, έργα πολιτικής προστασίας, δεν είναι επιλέξιμες από τα προγράμματα της ΕΕ. Το πλουσιότερο 10%, κατέχει το 70% του κοινωνικού πλούτου! 


Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού διαφωνεί με την ΕΕ, δεν την εμπιστεύεται, ανησυχεί και αμφισβητεί την ΕΕ, τον ρόλο και τις τεράστιες ευθύνες της για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει. 

Και σήμερα, που είναι ζορισμένα τα κόμματα της ΕΕ από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλες τις χώρες, επιστρατεύουν τον μπαμπούλα της «ακροδεξιάς». Όμως, οι φασιστικές, ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος. Υπηρετούν με πλήρη προσήλωση τους στόχους του κεφαλαίου.

Μήπως, άραγε, δεν εντάχθηκε πολύ αρμονικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια η ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι της Ιταλίας; Μήπως η ευρωσκεπτικιστική ατζέντα της Λεπέν στη Γαλλία ή του ναζιστικού AfD στη Γερμανία υπηρετούν ένα άλλο σύστημα, χωρίς την καπιταλιστική εκμετάλλευση;

Μήπως οι εθνικιστικές κορόνες του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, που τώρα δέχεται και τη στήριξη των ορφανών του φασιστικού μορφώματος των Σπαρτιατών, αμφισβητούν την ευρωπαϊκή στρατηγική, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ;

Ποιος στην Ελλάδα στάθηκε απέναντι στους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής; Μόνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, απομόνωσε τους φασίστες, τα έβαλε πραγματικά μαζί τους.

Όλες οι κυβερνήσεις φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, δήθεν «αριστερές», εθνικιστικές, ακροδεξιές, τεχνοκρατικές ακολουθούν την ίδια στρατηγική. Δείτε τις εξελίξεις με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. 

Δεν είναι η Μελόνι που πρώτη σκαρφίστηκε να στέλνει τους βασανισμένους και ξεριζωμένους των πολέμων του ευρωατλαντισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία; Πρώτος διδάξας ήταν η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας, που έψαχνε να νοικιάσει εδάφη στην Ουγκάντα! Ήταν η κυβέρνηση του εκλεκτού της σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, του ΠΑΣΟΚ, Σάντσεθ, που έκανε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές μεταναστών, στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στην Αφρική, όπου πάνω από 70 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από Μαροκινές κι Ισπανικές δυνάμεις καταστολής.

Η διαμαρτυρία, η αποδοκιμασία που εκφράζεται, πρέπει να βρει πολιτική έκφραση, να μη μείνει απλώς μια διάθεση, μια σκέψη που θα «σκορπίσει» σε ανέξοδες κατευθύνσεις. Αυτό περνά μέσα από τη μεγάλη και δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι ο πιο συνεπής και μαχητικός αντίπαλος αυτής της πολιτικής, γιατί είναι η μοναδική δύναμη που είναι σταθερός αντίπαλος της ΕΕ. 

Η πραγματική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει ούτε με την ψήφο σε δυνάμεις όπως η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας, που το μόνο που κάνουν είναι λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν την ουσιαστική σύμπλευσή τους με την πολιτική της ΕΕ, αλλά και γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τις ζωντανές διεργασίες και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. 

Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι να συναντηθούμε όσοι παλέψαμε πλάι – πλάι στις μεγάλες απεργίες, στις εστίες διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς, στα μπλόκα της αγροτιάς, στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στα συλλαλητήρια ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Σε όλους τους αγώνες πανελλαδικά και στις Σέρρες που αποτέλεσαν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και ήταν οι μόνοι που τη στρίμωξαν. 

Το 41% της ΝΔ δεν «κονταίνει» ψηφίζοντας τους «συνεταίρους στο έγκλημα»! Κονταίνει όσο ψηλώνει η εργατική-λαϊκή πάλη και η διεκδίκηση για αυτά που ο λαός κι νεολαία μας έχουν σήμερα ανάγκη! Κονταίνει όσο ψηλώνει το ΚΚΕ!

Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μήνυμα ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ που ξεχύθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, είτε τη διακυβέρνηση ασκούν φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, δήθεν «αριστερές» ή εθνικιστικές – ακροδεξιές  κυβερνήσεις. 

Δίνουμε το μήνυμα ότι υπάρχει άλλος δρόμος: ο δρόμος για την Ευρώπη των εργαζομένων, των νέων, των λαών. Της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης. Της Ευρώπης του Σοσιαλισμού. 

Πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα. Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις κι εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών- Διακρίσεις στον Διεθνές Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό»

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: 510.000 ευρώ μέσω ΑΝΕΣΕΡ για την ανάπλαση της πλατείας στο Χρυσό

Απόστολος Τζιτζικώστας: Πάνω από 15 εκ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία στη Κεντρική Μακεδονία

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις