20/04/2024
18.1 C
Serres

Το χιόνι και ο Δημήτρης Χούπης, οι ευρωεκλογές και η Πατουλίδου και οι.. βασιλόπιτες!

Έπεσε χιόνι σε όλη την Βόρεια Ελλάδα ενώ οι λάτρεις του σκι ξεκινούν τις … περιπλανήσεις τους

Οι νιφάδες του χιονιού έκαναν όλη την βδομάδα μικρές και αθώες επισκέψεις σε όλο το νομό, αλλά όλοι ελπίζουν σε μια καλή χιονόπτωση για να δούμε άσπρη μέρα!

Όχι το χιονοδρομικό μας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει, εξ όσων γνωρίζω, μιας και δεν έχει παραληφθεί το λιφτ στο λαιλιά, οπότε όλοι όσοι θέλουν να κάνουν σκι, λογικά θα προτιμήσουν το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου  που είναι κοντά και κυρίως ανοιχτό και διαθέσιμο προς τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αυτό το Σαββατοκύριακο , είτε θα ανηφορήσουν στην γειτονική Βουλγαρία, που έχει τρία χιονοδρομικά να δουλεύουν κανονικά εδώ και ένα δεκαήμερο

Από εκεί και πέρα υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας- Καϊμακτσαλάν στο Ν.Πέλλας έχει χιόνι και λειτουργεί και μάλιστα διαθέτει 14 πίστες.

GOTSIKA

Λειτουργεί επίσης το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου στο Ν. Πιερίας, όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια στο Ν. Ημαθίας που διαθέτει πέντε πίστες αλλά και μηχανισμό τεχνητής χιόνωσης.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου στο Ν. Φλώρινας λειτουργεί κανονικά , ενώ δεν έχω πληροφόρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου στο Ν. Καστοριάς.

Τέλος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στο Ν.Γρεβενών λειτουργεί μόνο ένα τμήμα του Χιονοδρομικού Κέντρου καθώς υπήρξαν προβλήματα με την πιστοποίηση και την αδειοδότηση του χιονοδρομικού κέντρου και δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμα η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας…


Όπως βλέπετε υπάρχουν κι άλλοι με …προβλήματα!


Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης που κατάγεται από τα μαρτυρικά Νέα Κερδύλια

ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης ελεύθερο βήμα

Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, Διοικητής Ειδικού Πολέμου, είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ
Ο Δημήτρης Χούπης, διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος συμπληρώνει τον τέταρτο χρόνο του στο «τιμόνι» των Ενόπλων Δυνάμεων και αποστρατεύεται.
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης ο οποίος κατάγεται από τα μαρτυρικά Νέα Κερδύλια είναι αξιωματικός που έχει διαπρέψει καθ’ όλη την έως σήμερα σταδιοδρομία του.
Και εμείς ως Σερραίοι αισθανόμαστε υπερήφανοι, τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα υψηλά του καθήκοντα.
Αυτά λένε οι έφεδροι αξιωματικοί του Νομού μας που τον επιβραβεύουν…
Άδικο έχουν;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ευελπιστούμε ότι η πρώτη επίσκεψη του κ. Χούπη θα είναι στη γενέτειρά του…

Παναγιώτης Σπυρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών scaled 2

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημαδεύτηκαν από προκλήσεις για τις Ένοπλες
Δυνάμεις του Έθνους μας, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, στο πεδίο, όσο και στον
τομέα της αναδιοργάνωσής τους.

Ο αποχωρών Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε το παράδειγμα πρώτος, «πειθόμενος» στα
ρήματα της μακραίωνης παράδοσης του Έθνους μας, εμπνέοντας σε όλους μας
την απαραίτητη εμπιστοσύνη στην Ηγεσία τους. Και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.


Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο συμπατριώτης μας, αντιστράτηγος κ. Δημήτριος
Χούπης, είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει στα βήματα του προκατόχου του,
ώστε η Πατρίδα μας να παραμείνει απρόσβλητη έναντι οιασδήποτε απειλής.

Τον συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευελπιστούμε ότι η πρώτη του επίσκεψη υπό την νέα ιδιότητά του, θα είναι στη γενέτειρά του.»

Τάδε έφη ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος που ξέρει, ίσως και λόγω καταγωγής, καλύτερα από όλους τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ…
Σωστά;


Ο νέος αρχηγός Δημήτριος Χούπης είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ

Από εκεί και πέρα ο νέος αρχηγός είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της πληροφορίας. Διαθέτει τίτλους μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στα αντικείμενα “Στρατηγική και Διπλωματία”, στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Κρίσεων» καθώς και είναι απόφοιτος της 7ης ΕΣ μεταπτυχιακού σεμιναρίου «δια βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.

Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, όπως επίσης έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, άρθρων, μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σε αντικείμενα της διδακτορικής του διατριβής, κρυπτασφάλειας (χαοτική κρυπτογραφία –fractals), στρατηγικής κυβερνοπολέμου και ειδικά θέματα Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.


Μάλιστα μιλά αγγλικά και γαλλικά σε επίπεδο εργασίας και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά
Να του ευχηθούμε να μακροημερεύσει και να έχει τύχη!
Γιατί θα την χρειαστεί….


Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα Κομπολόι» ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

ετήσιος χορός αδελφότητα μικρασιατών νομού Σερρών

Τον ετήσιο χορό της θα πραγματοποιήσει η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20:00, στο Κέντρο δεξιώσεων «Κτήμα Κομπολόι» στο Νέο Σούλι Σερρών.
Τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας ,παιδικό ,εφηβικό, ενηλίκων θα παρουσιάσουν χορούς, από τις Αλησμόνητες Πατρίδες και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει παραδοσιακό Μικρασιάτικο γλέντι, με το παραδοσιακό σχήμα «Εμπειροτέχνες».
Μην το χάσετε…

Το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός της Ένωσης Επισκευαστών Οχημάτων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Επισκευαστών Οχημάτων Νομού Σερρών πιστοί όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για να τιμήσουν την προσφορά των συναδέλφων τους, διοργανώνουν τον ετήσιο χορό το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο δεξιώσεων “ΠΕΤΡΟΣ & ΜΕΝΙΑ”, στις 20:30 το βράδυ.


Η πρόσκληση τιμάτε 15 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό και απεριόριστο ποτό , ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχουν πλούσια δώρα και ζωντανή μουσική.


Τυχερός ο Γιώργος Ματθαίου στην κοπή βασιλόπιτας για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ

Κοπή βασιλόπιτας όμως είχαμε και για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ. Τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ Σερρών που οσονούπω αλλάζουν έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το νέο έτος, ενώ τυχερός αναδείχθηκε ο Γιώργος Ματθαίου που πήρε ως συμβολικό δώρο ένα βιβλίο.


Να του ευχηθούμε τα καλύτερα στον ίδιο και την οικογένειά του…


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Πανεπιστημίων Πάτρας και Πελοποννήσου


Αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έλαβαν φοιτητικοί σύλλογοι των Πανεπιστημίων Πάτρας και Πελοποννήσου, μετά τη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν .


Σε συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν πικετοφορίες στην πόλη, με αφετηρία το κτίριο Εργατικού Κέντρου και ένα νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Γενάρη στην πλατεία Γεωργίου
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα πλατιά ενημέρωση στο λαό της πόλης με το στήσιμο μικροφωνικών και με ανακοινώσεις στην πλατεία Γεωργίου


Επιπλέον, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή και τμήμα, όπως επίσης, η πλατιά ενημέρωση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης, αλλά και κινητοποιήσεις σε αυτά και στις πρυτανικές αρχές τους.


Όχι εμείς ακόμα το σκεφτόμαστε…
Μάλλον θα έχουμε τα χρήματα για να γραφούμε στα ιδιωτικά
Αλλιώς δεν εξηγείται…


Ξεκίνησε η μάχη της στελέχωσης του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου – Ακόμα δεν αποφάσισε η Βούλα Πατουλίδου

Βούλα Πατουλίδου ευρωεκλογές

Με τον παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη, όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός έχει μια προσωπική σχέση.

Οπότε η συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί είδηση, πόσω μάλλον όταν μας διαβεβαιώνουν ότι επρόκειτο για έναν καφέ…

Η χρονική περίοδος που έγινε όμως η συνάντηση κάποιους τους ανησύχησε μιας και καλλιέργησε τους ψιθύρους για ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Τσαπατάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το όνομά του άλλωστε έχει… παίξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν για υποψηφιότητα σε κάποιο ψηφοδέλτιο, οπότε καλό είναι να μη βγάζουμε βεβιασμένα συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα στη μάχη της στελέχωσης του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου μπήκαν και οι δημοσκοπήσεις, καθώς άρχισε το κυβερνών κόμμα να μετρά την η απήχηση διαφόρων ονομάτων.

Ανάμεσα σε αυτά και αυτό της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου, σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες της Θεσσαλονίκης

Αναμενόμενο, αφού όπως μας λένε από τη ΝΔ η κ. Πατουλίδου είναι από τις σταθερές επιλογές Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης και Πατουλίδου είχαν την ευκαιρία να τα πουν μεταξύ τους στην κοπή της πίτας του Αθλητισμού στο υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν βγήκε άσπρος καπνός από την συνάντηση

Το τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις δεν το γνωρίζουμε, αλλά η κουβέντα για την κ. Πατουλίδου δεν αναμένεται να κλείσει νωρίς…

Άλλωστε η ίδια δεν θέλει να χάσει την θέση στην Περιφέρεια, και υπάρχει και η δέσμευση προς τον …Τζιτζικώστα

Συνεπώς άπαντες στην αναμονή, μιας και οι όποιες ανακοινώσεις για την Ευρωβουλή θα γίνουν μετά τον εορτασμό των πενηντάχρονων της ΝΔ.

Που θα γίνουν κάπου την άνοιξη….


Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Χαρίτσης για εκδήλωση του υπό σύσταση κόμματος

Αλέξης Χαρίτσης νεα αριστερά 1

Ο Αλέξης Χαρίτσης  είναι το επόμενο στέλεχος της ηγετικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, που θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για μια νέα εκδήλωση του υπό σύσταση κόμματος.

Ήδη προηγήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ναι μεν έχει σχέση με την Θεσσαλονίκη , αλλά καμία με τις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως για παράδειγμα η κ. Αχτσιόγλου…

Όλα αυτά εν όψει αφενός της ίδρυσης του κόμματος, αφετέρου της οργάνωσής του τοπικά και κεντρικά, με όρους κομματικής οργάνωσης.

Βέβαια οι εκδηλώσεις δεν γίνονται ακόμα για την οργάνωση, αλλά για να κρατηθεί ζεστός ο κόσμος, προκειμένου στο συνέδριο, που υπολογίζεται να γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου να αποκτήσει το νέο κόμμα τη δυναμική που θέλουν τα στελέχη του…

Όσο για τις ευρωεκλογές, αν μη τι άλλο θα είναι το πρώτο ορόσημο….

Και όχι το τελευταίο, μιας και όντας στην Βουλή υπάρχει και χρήμα και …περιθώριο!

Πάντως εδώ θα μας έρθει η Αχτσιόγλου
Το γιατί και το πως θα το μάθετε στην …συνέχεια!


Όχι από Γκιουλέκα, ναι από Βαρτζόπουλο – Ο κ. Καλαφάτης πρώτος στο… “μασάζ”!

Σταυρός Καλαφάτης

Όλοι μικροί και μεγάλοι άρχισαν να μιλούν για το νομοσχέδιο για τους ομόφυλους , λες και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας

Κάποιοι μάλιστα λένε πως για αυτό επιλέχθηκε χειμωνιάτικα από την κυβέρνηση
Πάντως κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ενώ αντίθετα υπέρ είναι ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δεξί χέρι να θυμίσω του πρωην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, που δήλωσε κατά της νομοθετικής ρύθμισης

Το θέμα διχάζει όχι μόνο τη γαλάζια βάση, αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα, οπότε ο γραμματέας της, επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, έχει πολλή δουλειά αυτές τις μέρες…

Ο κ. Καλαφάτης εκ θέσεως ειδικεύεται πλέον στο… μασάζ, κάτι που αναμένεται να κάνει το επόμενο διάστημα και για το συγκεκριμένο εξαιρετικά ακανθώδες ζήτημα στους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ.

Το τι πουλάκια θα βγάλει δεν το ξέρω, αλλά είναι δεδομένο πως άλλο να είσαι υπουργός και άλλο απλός βουλευτής…
Άλλο ναύτης και άλλο …καντηλανάφτης!


Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Απόστολου Διαμαντή

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σερραίου ποδοσφαιριστή Απόστολου Διαμαντή, ο οποίος επιστρέφει στα “λιοντάρια”, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, υπογράφοντας συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2025.


Ο Απόστολος Διαμαντής είναι γεννημένος στις 20/05/2000 στις Σέρρες, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και το 2016 μεταπήδησε από τα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού στον ΠΑΟΚ, για να αγωνιστεί αρχικά στην Κ17 και στην συνέχεια στην Κ19 και φυσικά στέφθηκε πρωταθλητής με τους μικρούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.


Το 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στον ΝΠΣ Βόλο κάνοντας 18 συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο, ενώ από το 2020 έως το 2023 αγωνίστηκε με επιτυχία στον ΟΦΗ έχοντας 79 συμμετοχές και 3 γκολ.


Πριν από λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος από τη Ρουμάνικη Κραϊόβα, στην οποία και ανήκε από το καλοκαίρι.
Τόλη, καλώς ήρθες πίσω στον Πανσερραϊκό μας…


Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας: Αποτύχαμε να εξασφαλίσουμε στον Έλληνα πολίτη να νιώθει ασφαλής!

Αυτό που συζητάμε μεταξύ μας, με τη γυναίκα μας, με την αδερφή μας, με τα παιδιά μας, με τους φίλους μας, ας το ομολογήσουμε πλέον δημόσια… να κοιτάξουμε κατάματα τον Έλληνα πολίτη και να το ομολογήσουμε…!

Αποτύχαμε να εξασφαλίσουμε στον Έλληνα πολίτη να νιώθει ασφαλής!
Τι και ποιος φταίει;

Φταίει η νομοθεσία;
Όχι, δε φταίει η νομοθεσία… η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής!
Φταίει ο αριθμός των αστυνομικών;
Όχι, δεν φταίει ο αριθμός των αστυνομικών… οι υπάρχοντες αστυνομικοί επαρκούν!
Φταίει η απροθυμία των αστυνομικών;

Όχι, δεν υπάρχει απροθυμία αστυνομικών… οι αστυνομικοί και θέλουν και μπορούν να επιβάλλουν την τάξη!
Αυτό που φταίει είναι η έλλειψη βούλησης, είναι η έλλειψη αποφασιστικότητας, είναι η έλλειψη πυγμής στη λήψη αποφάσεων, σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να περάσει το μήνυμα προς τους παράνομους ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αποφασισμένη να επιβάλλει το ΝΟΜΟ!

Και ότι στην επιβολή του νόμου δεν προτίθεται να κάνει πίσω ούτε μια σπιθαμή…
Κυκλοφορεί, πλέον, ως ανέκδοτο μεταξύ των αστυνομικών, ότι αντί η αστυνομία να φροντίσει με αποφασιστικότητα και διορατικότητα να αφοσιωθεί στη πρόληψη της εγκληματικότητας, με το σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό και την κατάλληλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αυτή θέτει ως μοναδική προτεραιότητα? και αναλώνεται αποκλειστικά στο πώς θα δικαιολογήσει την εκάστοτε «στραβή» που έκατσε στη «βάρδια»…»

Αυτά και άλλα λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά που απασχολούν την επικαιρότητα και αφορούν εγκλήματα, πολλές φορές μάλιστα …στυγερά!

Αν αυτή δεν είναι παραδοχή πως απέτυχαν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη, τότε τι είναι;
Όσο για τις αιτίες, την επιστολή να την στείλουν στον …Χρυσοχοίδη!
Αυτός ξέρει και γιατί και πως θα τους περιποιηθεί!

Τα νέα πρόσωπα του Δήμου Σερρών

Ελiζαμπεθ Ελέτσι: «Στον Νεκτάριο με γοńτευσε ότι είναι σταθερóς, ήταν έpωτας από το Instagram»

Αuτός είναι ο λóγος που το Messenger του Facebook ζητάει πλέον PIN στην Ελλάδα

Τζένιφερ Άνιστον: Μίλησε στα ελληνικά στο κόκκινο χαλί των Critics Choice Awards

Η Νίκη Κεραμέως για την Επιστολική ψήφο: Εθνική, ιστορική αλλαγή πέρα και πάνω από κόμματα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις