17/06/2024
32.5 C
Serres

Βίκυ Πανταζή: Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλα τα ζώα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σερρών, Βίκυ Πανταζή, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την κατανόηση, την ευαισθητοποίηση και τη βοήθεια όλων των πολιτών για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Με την κοινή μας προσπάθεια και συμπόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλα τα ζώα, προσφέροντάς τους την αγάπη, τη φροντίδα και τη στήριξη που χρειάζονται. 

Ας συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε ζώο νιώθει ασφάλεια και αγάπη, διασφαλίζοντας και την δημόσια υγεία».

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

GOTSIKA

Στη χώρα μας, αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει έντονο όπως αναφέρει ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά κυρίως σε επαρχιακές πόλεις και σε χωριά, η εικόνα ενός αδέσποτου σκύλου ή γάτας, ενός παρατημένου ζώου, παραμένει συχνή.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ανήκουμε σε εκείνο το επιστημονικό δυναμικό που με το ήθος και την επιστημονική μας κατάρτιση, πολλές φορές υποκαθιστούμε το κενό της πολιτείας τόσο για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων όσο και για την προώθηση κουλτούρας, νέου τρόπου σκέψης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που καθημερινά εκτυλίσσονται στους δρόμους της χώρας μας.


Το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, η ενημερωτική καμπάνια προς τους πολίτες με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, οι επισημάνσεις και οι καταγγελίες προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους (Δήμοι, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστυνομία και Εισαγγελία) φαινομένων εκμετάλλευσης του φιλοζωικού αισθήματος των πολιτών σε βάρος των ζώων, οι προτάσεις για την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου είναι κάποια χαρακτηριστικά της πρακτικής μας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα μας βρίσκει εν μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στην εφαρμογή του ν. 4830/21. Οι κινητοποιήσεις μας αφορούν φυσικά και την υγεία και ευζωία των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι ο τρόπος που η πολιτεία επειχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και τελικά, τείνει να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβήματα από όσα θεωρητικά σκοπεύει να λύσει. 

Η πιθανή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων είναι εδώ!


 Η υποχρέωση της πολιτείας να σχεδιάζει και να δρα μετακυλύεται σε ΜΚΟ και ιδιώτες,  δίνοντας στη διαχείριση των αδεσπότων χαρακτηριστικά οικονομικού κέρδους και όχι πραγματικής φροντίδας των ίδιων και της δημόσιας υγείας.

Ας ελπίσουμε ότι πολίτες, κτηνίατροι και επίσημοι φορείς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, της οποίας μέρος της είναι και τα ζώα.

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Υπογραφή σύμβασης 4.400.000 ευρώ για Η/Μ εξοπλισμό σε αντλιοστάσια

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Ιατρών Ε.Σ.Υ.-Π.Φ.Υ για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας

Ο βουλευτής Χατζηβασιλείου «απαντά» με υπεκφυγές και ειρωνείες …σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις