22/07/2024
31.9 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: ΣΕΡΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Για ένα νέο ήθος και ύφος, μια διοίκηση με ειλικρίνεια, σεμνότητα, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, λογοδοσία και μακριά από φαινόμενα έπαρσης, αλαζονείας και διακρίσεων δεσμεύτηκε η νέα δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα

Σε πανηγυρικό κλίμα αλλά και σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου «Αστέρια», η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Σερρών κ.Βαρβάρας Μητλιάγκα, αλλά και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Σερρών

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε το λόγο και συνεχάρη τη νέα Δήμαρχο Σερρών και τους Συμβούλους για την εκλογή τους καλώντας τους να δουλέψουν με συλλογικό πνεύμα για το καλό του δήμου.

Από την πλευρά της η κ. Μητλιάγκα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Θεολόγο για την παρουσία του στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και με την ομιλία της έστειλε σαφή μηνύματα για το πώς θα πορευτεί ο Δήμος την επόμενη 5ετία.

GOTSIKA

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι εκλογές έχουνε τελειώσει και ο τόπος μας γύρισε σελίδα. Δεν θα σας πω μεγάλα λόγια, εξάλλου για όσους με γνωρίζουν δεν τα συνηθίζω σαν άνθρωπος.

Καλή η θεωρία αλλά η πράξη είναι ακόμη καλύτερη. Κι αυτό από το οποίο θέλουμε να κριθούμε – όλοι εμείς ως ομάδα, και πρωτίστως εγώ -σ’ αυτή τη δημοτική θητεία που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τα λόγια μας. Είναι οι πράξεις μας, τα έργα, η ουσία, και όχι η επιφάνεια».

Η νέα δήμαρχος έστειλε μέσω της ομιλίας της ξεκάθαρα μήνυμα για το νέο μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει: «Φαινόμενα και συμπεριφορές που δεν σέβονται τον δημότη θα ξεριζώνονται.


Δεσμεύομαι λοιπόν για ένα νέο ήθος και ύφος, μια διοίκηση με ειλικρίνεια, σεμνότητα, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, λογοδοσία και μακριά από φαινόμενα έπαρσης, αλαζονείας και διακρίσεων.

Δεσμεύομαι για μια διοίκηση που θα τιμά κάθε μέρα, κάθε γραμμή της ιστορίας αυτού του τόπου.

Δεσμεύομαι για ένα Δήμο κοινό σπίτι για όλες και όλους τους Σερραίους. Δεσμεύομαι να είμαι Δήμαρχος για όλους, δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε Σερραϊκή Οικογένεια».

Απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες και όλους τους δημότες: «Θα στηριχτώ σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Δεν περισσεύει κανείς. Ότι και αν στήριξε, ότι και αν ψήφισε. Θα οδηγήσω το δήμο μας με ενότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, σχέδιο και ασφάλεια στο αύριο που του αξίζει»


Για το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του δήμου είπε: «Είναι μεγάλη τιμή, κυρίως όμως είναι μεγάλη ευθύνη.

Όχι ευθύνη να αποδείξω ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν, νομίζω γι’ αυτό στην εποχή μας πλέον ελάχιστοι έχουν αντίθετη άποψη.

Η ευθύνη είναι κυρίως να ανταποκριθώ επάξια στο ρόλο που μου εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μου και να φροντίσω για τον τόπο μου όπως φροντίζω για το σπίτι μου.

Γιατί για μένα οι Σέρρες είναι το σπίτι μου. Και θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτή την μεγάλη ευθύνη».

Κλείνοντας, καταχειροκροτούμενη, είπε χαρακτηριστικά: «Βάζετε τον πήχη ψηλά γιατί η κοινωνία μας το αξίζει. Πάμε λοιπόν. Πάμε μαζί! ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Μαζί, ενωμένοι, πάμε να δικαιώσουμε τα όνειρα των προηγουμένων γενιών αλλά και των παιδιών μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! ΣΕΡΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!»

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους :

o Βουλευτής Σερρών ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής Σερρών Ελληνικής Λύσης Κων/νος Μπούμπας, ο Αντιπεριφεριαρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι: Βάνα Πλιάκου (Βισαλτίας), Γεώργιος Τάτσιος (Σιντικής), Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης (Ηράκλειας) , Νότας Δημήτριος (Εμ. Παπά). Οι πρ. υφυπουργοί Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Μάρκος Μπόλαρης. Οι πρ. βουλευτές Μιχάλης Τζελέπης και Ελευθέριος Αβραμάκης. Οι πρ. Δήμαρχοι: Ζήσης Μητλιάγκας, Ιωάννης Μωυσιάδης, Αθανάσιος Μασλαρινός καθώς και ο πρ. Νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης. Επίσης ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ν. Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου καθώς και οι νεοεκλεγείσες Περιφερειακές σύμβουλοι: Κέλυ Βαλταδώρου, Μαρία Παπαδημητρίου, Μπουγιουκλή Αικατερίνη.

Ολόκληρη η ομιλία της νέα Δημάρχου:

Αγαπητοί συνδημότες
Φίλες και φίλοι,
-Πραγματικά είναι τόσα αυτά που έρχονται στο μυαλό μου σήμερα κι αυτά που θέλω να πω, που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.


-Δεν θα σας πω μεγάλα λόγια, εξάλλου για όσους με γνωρίζουν δεν τα συνηθίζω σαν άνθρωπος.


-Καλή η θεωρία αλλά η πράξη είναι ακόμη καλύτερη. Κι αυτό από το οποίο θέλουμε να κριθούμε – όλοι εμείς ως ομάδα, και πρωτίστως εγώ -σ’ αυτή τη δημοτική θητεία που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τα λόγια μας. Είναι οι πράξεις μας, τα έργα, η ουσία, και όχι η επιφάνεια.


-Γι’ αυτό σήμερα δεν θα σας πω τί θα κάνουμε.
Θα σας πω μόνο κάποια λόγια μέσα από την καρδιά μου . Εξάλλου δεν πρόκειται για προεκλογική ομιλία, αλλά για μέρα χαράς και ελπίδας.


-Οι εκλογές έχουνε τελειώσει και ο τόπος μας γύρισε σελίδα.

Οι Σερραίοι αποφάσισαν να δώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την ευκαιρία σε μια γυναίκα να βρεθεί στο τιμόνι του Δήμου. Κι αυτό για μένα είναι μεγάλη τιμή, κυρίως όμως είναι μεγάλη ευθύνη.
-Όχι ευθύνη να αποδείξω ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν, νομίζω γι’ αυτό στην εποχή μας πλέον ελάχιστοι έχουν αντίθετη άποψη.


Η ευθύνη είναι κυρίως να ανταποκριθώ επάξια στο ρόλο που μου εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μου και να φροντίσω για τον τόπο μου όπως φροντίζω για το σπίτι μου.


-Γιατί για μένα οι Σέρρες είναι το σπίτι μου.

Το σπίτι στο οποίο επέλεξα συνειδητά μαζί με τον άνθρωπο της ζωής μου να επιστρέψουμε, μετά από τις σπουδές μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για να χτίσουμε εδώ τα όνειρά μας και να μεγαλώσουμε εδώ τα παιδιά μας. Να είμαστε κοντά στους γονείς μας όταν αυτοί μας χρειαστούν, και να τους στηρίξουμε όπως μας στήριξαν αυτοί στη ζωή μας.


Και θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτή την μεγάλη ευθύνη.

Θα μου συγχωρήσετε τον συναισθηματισμό. Μπορεί μερικές φορές στη γυναικεία φύση ο συναισθηματισμός να περισσεύει, αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτό που υπερισχύει πάντοτε είναι η λογική, η διάθεση προσφοράς και φροντίδας, η ενσυναίσθηση, η οργανωτικότητα και η ικανότητα να ανταποκριθούμε σε πολλαπλούς ρόλους.
-Και πραγματικά εύχομαι όταν τελειώσει όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκινάμε από τις 01/01/2024, το ότι είμαι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Σερρών να μην είναι το μόνο που θα μείνει στην ιστορία. Να μείνει το λιθαράκι που θα έχουμε βάλει για να γίνει αυτός ο τόπος λίγο καλύτερος για μας και για τα παιδιά μας.

Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα σπίτι με δύο υπέροχους γονείς που έβλεπαν μπροστά. Δύο γονείς που μας στήριξαν εμένα και τις αδερφές μου σε κάθε μας βήμα, μας παρότρυναν να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, να σταθούμε στα πόδια μας, να είμαστε ελεύθερες. Κυρίως όμως μας έμαθαν να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία που ζούμε.
-Μας έμαθαν ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι ανάγκη για να πάνε οι κοινωνίες μπροστά. Μας έμαθαν να κοιτάμε πέρα από την πόρτα του σπιτιού μας. Είναι εύκολο να στέκεσαι απ’ έξω και ν’ ασκείς κριτική. Το δύσκολο είναι να δεις εσύ τί μπορείς να κάνεις για την κοινωνία που ζεις.


-Ο πατέρας μου πάντοτε έλεγε: η κοινωνία μας είναι σαν ένα καράβι. Αν βουλιάξει αυτό το καράβι θα βουλιάξουμε και όλοι οι επιβάτες. Δεν αρκεί να είναι καλά ο καθένας για τον εαυτό του. Γιατί αν το καράβι βουλιάξει θα βουλιάξουμε όλοι. Πέρα από τον εαυτό μας λοιπόν πρέπει να φροντίζουμε και το καράβι μας. Μόνο όταν αυτό ταξιδεύει καλά, μπορούμε να έχουμε ευημερία πάνω σ’ αυτό.


-Μ’ αυτή τη διάθεση προσφοράς ξεκινώ σήμερα. Και παρά τις δυσκολίες της διαδρομής -που ήταν και συνεχίζουν να είναι πολλές- εύχομαι αυτό το Αυτοδιοικητικό ταξίδι στα ηνία του Δήμου Σερρών, που ξεκινάμε σήμερα εγώ και οι πολύτιμοι συνεργάτες μου, ν’ αφήσει μόνο θετικό αποτύπωμα στην πόλη και στα χωριά μας.


-Εξάλλου η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ακριβώς αυτό το νόημα: την αυτοδιαχείριση της τοπικής κοινωνίας από τους ίδιους τους ανθρώπους της με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας. Όλοι εμείς που επιλεγήκαμε να διοικήσουμε το Δήμο Σερρών για τα επόμενα 5 χρόνια είμαστε άνθρωποι που ζούμε, εργαζόμαστε, και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας σ’ αυτόν τον τόπο, και τον θέλουμε καλύτερο. Σας υποσχόμαστε σήμερα ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με διάθεση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού ο ένας στον άλλο, και κυρίως σεβασμό στο δύσκολο εγχείρημα που αναλαμβάνουμε.


Η δέσμευση μου σήμερα όμως δεν αφορά μόνο την σκληρή δουλειά.
Αφορά και το μοντέλο διοίκησης, το ήθος που θέλουμε να εκπέμπουμε καθημερινά ως δημοτική αρχή. Και θέλω να πω ότι φαινόμενα και συμπεριφορές που δεν σέβονται τον δημότη θα ξεριζώνονται.


Δεσμεύομαι λοιπόν για ένα νέο ήθος και ύφος, μια διοίκηση με ειλικρίνεια, σεμνότητα, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, λογοδοσία και μακριά από φαινόμενα έπαρσης, αλαζονείας και διακρίσεων.


Δεσμεύομαι για μια διοίκηση που θα τιμά κάθε μέρα, κάθε γραμμή της ιστορίας αυτού του τόπου.


Δεσμεύομαι για ένα Δήμο κοινό σπίτι για όλες και όλους τους Σερραίους.
Δεσμεύομαι να είμαι Δήμαρχος για όλους, δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε Σερραϊκή Οικογένεια


-Με ρώτησαν πολλές φορές αυτή την περίοδο τί αγαπώ πιο πολύ στις Σέρρες. Η απάντηση είναι ότι αγαπώ πιο πολύ τους ανθρώπους αυτού του τόπου, το φιλότιμό τους, την ανθρωπιά τους, την ανοιχτομυαλιά τους και τα χαμόγελά τους


Θα στηριχτώ σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Δεν περισσεύει κανείς. Ότι και αν στήριξε, ότι και αν ψήφισε.


Θα οδηγήσω το δήμο μας με ενότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, σχέδιο και ασφάλεια στο αύριο που του αξίζει


Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά. Βλέπω κάτω τα αγαπημένα μου πρόσωπα: τον σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τον πατέρα μου, τις αδελφές μου τους φίλους μου, τους δικούς μου ανθρώπους. Όλοι αυτοί είναι το στήριγμά μου και το αποκούμπι μου, που δείχνουν κατανόηση και πιστεύουν σ’ εμένα παρά το γεγονός ότι θυσιάζουν ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού μας χρόνου.

Λείπει μόνο η μητέρα μου, στην οποία οφείλω το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού που είμαι σήμερα, μια γυναίκα με περισσή ευγένεια, καλοσύνη, δοτικότητα και αρχοντιά που αγαπούσε τους ανθρώπους πιο πολύ από τον εαυτό της. Και σ’ αυτήν θέλω να αφιερώσω τη σημερινή μέρα. Την πιο σημαντική γυναικεία παρουσία της δικής μου ζωής.


Ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Βάζετε τον πήχη ψηλά γιατί η κοινωνία μας το αξίζει.


Πάμε λοιπόν!
Πάμε μαζί!
ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Μαζί, ενωμένοι, πάμε να δικαιώσουμε τα όνειρα των προηγουμένων γενιών αλλά και των παιδιών μας!
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!
ΣΕΡΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Συναινετικό κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών – 02/01/2024

Δήμος Σερρών: Ο Νίκος Κουφοτόλης πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής !

Με 3 εκλογικές αναμετρήσεις έκλεισε το 2023!

Σταύρος Τσιάπος: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι τοπικοί σύμβουλοι

“ Το Ημερολόγιο των Χιονονιφάδων” μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τη Λαλού και την Χαλαμπώ.

Από τη «διπλωματία του ποδοσφαίρου» τωνΠαπανδρέου-Τζεμ το 2001 στον Φατίχ Τερίμ το 2023

Στις Σέρρες ο Καραμανλής στηρίζοντας εργαζόμενους και επιβλέποντας.. έρ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις