23/07/2024
23.8 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το κολυμβητήριο

Τον Ιούλιο και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες  αποκατάστασης στο κλειστό κολυμβητήριο Σερρών.

Το οποίο βεβαίως εδώ και τρεις μήνες παραμένει κλειστό, λόγω πτώσης κάποιων τμημάτων  της οροφής του.

giorgos kadis panagiotis keisoglou

Σύμφωνα με την κυρία Μητλιάγκα πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια την λειτουργία του για τη νέα κολυμβητική περίοδο.

Barat

«Δυστυχώς υπό την πίεση των αθλητών και των χρηστών του κολυμβητηρίου για να παραμείνει η πισίνα ανοιχτή όλα τα προηγούμενα χρόνια επιλέγονταν εύκολες και επιφανειακές λύσεις για την αποκατάσταση της φθοράς που έχει ένα τόσο παλιό κτίριο.

Εμείς απευθυνθήκαμε σε εξειδικευμένους μελετητές ώστε να γίνουν -σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου- για πρώτη φορά ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι επιφανειακή κάλυψη των αναγκών του κτιρίου» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η Δήμαρχος που υποστήριξε πως αναζητήθηκαν ειδικού τύπου σκαλωσιές, ώστε οι εργασίες να γίνουν χωρίς να απαιτείται το άδειασμα της πισίνας, γεγονός που θα επέφερε νέα επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις λόγω του φαινόμενου της συστολής- διαστολής στα πλακάκια της πισίνας.

Πληρώνει τις μετακινήσεις ο Δήμος Σερρών – Στο Σιδηρόκαστρο οι Σερραίοι κολυμβητές


vana pliakou sotiris kotsabas

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εφόσον είμαστε έτοιμοι και προχωράμε με τις διαδικασίες του επείγοντος, θα εγκατασταθεί το συνεργείο μέσα στον Ιούλιο για εργασίες στο κολυμβητήριο Σερρών τόνισε η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα. 

«Ο σχεδιασμός είναι να ξανανοίξει το κολυμβητήριο το Σεπτέμβριο με ασφάλεια για όλη την κολυμβητική σεζόν.

Έχουν ενημερωθεί και οι σύλλογοι κολύμβησης και οι προπονητές και οι γονείς και μάλιστα εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε ζητήσει να μας φέρουν και τις ανάγκες τους για τις μετακινήσεις τους σε πισίνες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στο Σιδηρόκαστρο.

Ο Δήμος Σερρών ξεκίνησε από αυτή την εβδομάδα και καλύπτει και τις μετακινήσεις αυτές των κολυμβητών, ώστε να ελαφρυνθούν όσο είναι δυνατόν φυσικά οικονομικά οι γονείς και φυσικά και να μπορέσουν και τα παιδιά να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους τουλάχιστον για τον Ιούλιο απρόσκοπτα.


Στόχος της δημοτικής αρχής όπως τόνισε η κ. Μητλιάγκα είναι “ Μία αποκατάσταση που είναι μέρος μιας γενικότερης αποκατάστασης και αναστήλωσης του κολυμβητηρίου. Με σκοπό να καταφέρουμε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει απρόσκοπτα καθ όλη τη διάρκεια της επόμενης κολυμβητικής χρονιάς, από Σεπτέμβριο δηλαδή μέχρι και το καλοκαίρι, χωρίς κίνδυνο. 

Από την άλλη ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος καλωσόρισε το τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Πανσερραϊκού σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, στις πισίνες Σιδηροκάστρου, όπου θα προπονούνται οι αθλήτριες μέχρι τον Σεπτέμβριο που υπολογίζεται να επαναλειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο των Σερρών!

Και η πιο απλή προπόνηση αυτής της ομάδας εντυπωσιάζει όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται εκεί και στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει τις προπονήσεις και η ΧΡΥΣΗ ομάδα των γυναικών!

Αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο σε κάθε προπόνησή τους κατέληξε ο κ. Τάτσιος…

giorgos tatsios kolimvitirio serron kallitexniki kolimvisi

Στο Σιδηρόκαστρο χτυπά η καρδιά της μουσικοχορευτικής παράδοσης «Ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου χορεύει στις γειτονιές και στις πλατείες»

Και μιας και μιλήσαμε για το Σιδηρόκαστρο η καρδιά της μουσικοχορευτικής παράδοσης χτυπά για 8η χρονιά στο Σιδηρόκαστρο, στην κεντρική πλατεία.

Σήμερα με την εκδήλωση του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου με τίτλο «Ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου χορεύει στις γειτονιές και στις πλατείες»! και με συνδιοργανωτή το Δήμο Σιντικής στα πλαίσια των «Ελευθερίων»

Η πρόσκληση να παρευρεθούμε στην πόλη του Σιδηροκάστρου είναι δεδομένη και μάλιστα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ, το ποτό, το φαγητό, το παγωτό σας και γενικά ότι τραβάει η όρεξη σας…από όλα τα εκπληκτικά καταστήματα της πόλης

Και βεβαίως θα μπούμε όλοι στο μεγάλο κύκλο του χορού, θα χορέψουμε μαζί όπως στα παλιά πανηγύρια και τις πλατείες, υπό τους ήχους της παραδοσιακής κομπανίας “ΟΔΡΥΣΕΣ” & το Γιώργο Ξενίδη στην ποντιακή λύρα-τραγούδι, με χορούς για όλους, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας-απ’ όλη την Ελλάδα!

Συνεπώς όσοι πιστοί
Προσέλθετε
Σήμερα το βράδυ και ώρα 9:00 στην κεντρική πλατεία για ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό, υπέροχο γλέντι… και την είσοδο… ελεύθερη.

«Πάτωσε» ο Μειμαράκης στις εκλογές για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις