23/07/2024
25.7 C
Serres

Βάνα Πλιάκου: Eυχαριστoύμε θερμά όλους, όσους συμμετείχαν στη κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Καθώς πλέον απομακρύνθηκε ο κίνδυνος, η Δημοτική Αρχή του Δήμου επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει θερμά όλους, όσους συμμετείχαν στο ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στην Τ.Κ. Νιγρίτας του Δήμου μας, στη θέση «Καλογριές», το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου 2024.

Πλιάκου

Επιχείρηση την οποία ενέτειναν περαιτέρω τόσο οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή, όσο και η δυσπρόσιτη μορφολογία της περιοχής.

Κατόπιν ενεργειών του Αντιδημάρχου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, κ. Ιωάννη Μπαλτήρα, άμεση ήταν η ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η κινητοποίηση των μηχανισμών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Χώρα, μετά και από άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια με τη Δήμαρχο Βάνα Πλιάκου προς σχετική ενημέρωση του, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Lavera

Η αμεσότατη ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο επιχείρησε υπό τον άριστο επιτόπιο συντονισμό των δράσεων του από τον Αντιστράτηγο, Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος κ. Φαλάρα Ευάγγελο, τον Υποστράτηγο, Συντονιστή της Επιχείρησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κοσμίδη Θεόδωρο, τον Αρχιπύραρχο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Στεργιούλα Ιωάννη και τον Αντιπύραρχο Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών κ. Θεοδωρίδη Ανδρέα, με 44 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και 100 πυροσβέστες (από Βόρεια Ελλάδα και Έβρο), συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, σε συνδυασμό με την αγόγγυστη παρουσία πυροσβεστών συνεχώς μέχρι και σήμερα, διότι η παραμονή τους κρίθηκε επιβεβλημένη ακόμη για λόγους ασφαλείας, αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας για την αίσια έκβαση της επιχείρησης πυρόσβεσης.

Η καταλυτική υποστήριξη, με εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο Παναγιώτη και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. κ. Κων/νο Αργυρίου, που βρέθηκαν στην περιοχή της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή, καθώς και των όμορων Δήμων Σερρών, Ηράκλειας και Εμμανουήλ Παππά, που διέθεσαν υδροφόρες, μηχανήματα έργου και χειριστές αυτών, του Δήμου μας και της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Βισαλτίας, αλλά και την πολύτιμη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου Νιγρίτας και του Στρατού, που παρέμεινε σε ετοιμότητα παροχής βοήθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, δεν επέτρεψαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια, τα οποία χωρίς την ανωτέρω κινητοποίηση ίσως να είχαν καταστραφεί.

Αντίστοιχα, εξίσου ανεκτίμητη, υπήρξε η συμβολή των εργαζομένων στο Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και των λοιπών εργαζομένων του Δήμου μας, της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Βισαλτίας , καθώς και του προσωπικού των όμορων Δήμων και των ιδιωτών χειριστών μηχανημάτων, που πέφτοντας στη μάχη της κατάσβεσης χωρίς να χαθεί λεπτό, παρέμειναν μάχιμοι μέχρι το τέλος.


Ανεκτίμητη, βεβαίως απέβη και η αυτόκλητη συμμετοχή των κατοίκων, των εκπροσώπων της τοπικής μας εκκλησίας, για άλλη μια φορά των μελών του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας και του Συλλόγου “Μαμάδες εν Δράσει”, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας [εστίασης με την προσφορά φαγητών, καφέ – αναψυκτηρίων με την προσφορά νερών, αναψυκτικών], των δημοτικών συμβούλων και συμβούλων τοπικής κοινότητας Νιγρίτας, που συνέδραμαν με τις δυνάμεις του ο καθένας στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Δήμο μας, που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για λάθη, αστοχίες ή μοιραίες καθυστερήσεις, το κοινό αίσθημα ευθύνης μπόρεσε να κινητοποιήσει υποδειγματικά κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθιστώντας την επιχείρηση της κατάσβεσης στην περίπτωση του Δήμου μας παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την αμεσότητα και την καθολικότητα της ανταπόκρισης. Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλατε ΟΛΟΙ!!! .

Ιδιαίτερα στο Πυροσβεστικό μας Σώμα, αλλά και στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, που από προσωπική μας πλέον αντίληψη, θέλουμε να εξάρουμε την μεγάλη προσπάθεια και αυταπάρνηση που επιδεικνύουν, ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, που απέδειξαν έμπρακτα ότι φέρουν επάξια και αποτελεσματικά σε πέρας.

Ο Δήμος Βισαλτίας είναι ιδιαίτερα ευγνώμων σε ΟΛΟΥΣ Σας και είναι πάντα στη διάθεσή σας.


Την ανακοίνωση υπογράφει η  Δήμαρχος Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις