28/05/2024
16.5 C
Serres

Τούσκα, Άντσιου, Τσομετζίδης, Νικητόπουλος, Χατζίδου, Μπρούντζιου Ιωαννίδου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Σερρών

Τους υποψηφίους Δημάρχους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοινωσε και στηρίζει το ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών.


Συγκεκριμένα στον Δήμο Σερρών υποψήφια θα είναι η Έλενα Τούσκα, στον Δήμο Αμφίπολης η Άννα Άντζιου, στον Δήμο Εμ. Παππά ο Στέργιος Νικητόπουλος, στον Δήμο Βισαλτίας ο Παναγιώτης Τσομετζίδης, στον Δήμο Ηράκλειας η Δέσποινα Χατζίδου, στον Δήμο Νέας Ζίχνης η Ζωή Μπρούτζιου και στον Δήμο Σιντικής η Μαρία Ιωαννίδου.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Σαραντίδου Φιλιώ, μέλος της ΤΕ Σερρών, αφού έκανε μια αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απορρέουν από τη μάχη αυτή, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη συλλογική προσπάθεια του ΚΚΕ να αυξήσει το κύρος του και το πολιτικό του άνοιγμα και στο νομό Σερρών.


Το κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης του ΚΚΕ συνεχίζεται και στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και από τη νεοσύστατη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, γιατί ταυτίζονται πλήρως από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις όλων των Κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, που στηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από δημάρχους και περιφέρειες, βάζοντας ως προτεραιότητα τις κατευθύνσεις και τους στόχους τις ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Lavera


Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους 7 δήμους της ΠΕ Σερρών, πραγματοποίησαν καίριες παρεμβάσεις ενάντια στη πολιτική που μειώνει τη χρηματοδότηση στην τοπική διοίκηση, φορολεηλατεί τους δημότες, παρέχει υποτυπώδεις υπηρεσίες με μειωμένο προσωπικό αλώνοντας εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιεί λειτουργίες και τομείς. Συνέβαλαν τόσο με τις παρεμβάσεις τους στα δημοτικά συμβούλια , όσο και με τη δράση τους στην προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων αντίστασης σε:


• Αγώνες για την κατάργηση των δημοτικών τελών με διεκδίκηση για μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση
• για την Υγεία, τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτή, την απαξίωση των ΚΥ και την ΠΦΥ
• για την Παιδεία και για την δημιουργία σύγχρονων υποδομών στα σχολειά μας
• για το Περιβάλλον
• για το Νερό
• για έργα υποδομής, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας
• για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών των δήμων.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και τα βιογραφικά τους:


1)Τούσκα Έλενα, για το Δήμο Σερρών


Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. Αντιπρόεδρος του  Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος ΟΓΕ), μέλος του Εικαστικού Συλλόγου Δήμου Ηράκλειας «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» και της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

2)Άντσιου Άννα, για το Δήμο Αμφίπολης


Γεννήθηκε στην Κρηνίδα Σερρών. Φοίτησε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ενεργό μέλος του σπουδαστικού κινήματος και μέλος το Δ.Σ. του συλλόγου της σχολής της. Εργάστηκε για 10 χρόνια στο Θεαγένειο Νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια και στη συνέχεια από το 1997 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους.

Ήταν για 2 περιόδους (2 τριετίες)  εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Σερρών. Δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 2014 έως και σήμερα.


3)Τσομετζίδης Παναγιώτης, για το Δήμο Βισαλτίας


Γεννήθηκε και ζει στην Ορέσκεια Σερρών, αγρότης. Απόφοιτος μηχανικός της τεχνικής σχολής «Δημόκριτος». Εργάστηκε στη ΜΕΒΓΑΛ ως αντιπρόσωπος και μετέπειτα στη Γερμανία, στον κλάδο των τροφίμων και της εστίασης. Ετών 64

4)Νικητόπουλος Στέργιος, για το Δήμο Εμ. Παππά


Κάτοικος Νέου Σκοπού. Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι αγρότης. Διατέλεσε για δύο περιόδους δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

5)Χατζίδου Δέσποινα, για το Δήμο Ηράκλειας


Γεννήθηκε και ζει στην Κοίμηση Σερρών. Ιδιωτική υπάλληλος και για πολλά χρόνια εργαζόμενη εμποροϋπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Απόφοιτος του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, στο τμήμα Γραμματέων. Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης, του Εικαστικού Συλλόγου Δήμου Ηράκλειας «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ» και του Συλλόγου Γυναικών ν. Σερρών (μέλος ΟΓΕ). Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ηράκλειας από το 2014 έως και σήμερα.

6)Μπρούντζιου Ζωή, για το Δήμο Ν. Ζίχνης


Κάτοικος Νέας Ζίχνης με καταγωγή από τον Δραβήσκο Σερρών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Εργάστηκε αρκετά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση και πλέον ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος της ΕΛΜΕ Δράμας καθώς και του ΣΕΕΠΕΑ (Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής). Δραστηριοποιήθηκε επίσης στον ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων).

7) Μαρία Ιωαννίδου για το Δήμο Σιντικής


Η Μαρία Ιωαννίδου κατάγεται από την Τυρολόη Σερρών. Είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Φοιτήτρια μεταπτυχιακού εκπαίδευσης ενηλίκων.


Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος και ήταν μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων ν. Σερρών.

Είναι μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Τυρολόης και στέλεχος του ΚΚΕ.

Τέλος, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος Σερρών, Τούσκα Έλενα.
Ξεκαθάρισε στο χαιρετισμό της, πως η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι η μοναδική 100% λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στα σχέδια και τις πολιτικές που οδηγούν σε εργολάβους,, αναθέσεις, μειωμένους ελεύθερους χώρους πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής.


Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς για να έχουν ασφαλή σχολεία τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς για να συνδράμουν στον αγώνα για να είναι η παιδεία και η υγεία κοινωνικά αγαθά.


Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας όλων όσων βγήκαν στους δρόμους το προηγούμενο διάστημα, όλων όσων δεν υπέκυψαν σε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς που θέλουν το λαό σκυμμένο και υποταγμένο.


Η Λαϊκή Συσπείρωση, απλώνει το χέρι στον κάθε δημότη, σε φορείς και συλλόγους που βάζουν στο κέντρο τις διεκδικήσεις τους τον ΑΝΘΡΩΠΟ, και τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ και όχι τα κέρδη.


Που δρουν αλληλέγγυα και όχι φιλάνθρωπα.
Που αγωνίζονται με αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.

ΚΚΕ Σερρών: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό!

Κάζο από υποψήφιο, που ενώ ανακοινώθηκε, άλλαξε …συνδυασμό!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις