25/06/2024
22.1 C
Serres

Θανάσης Μαλλιαράς: Πρωταρχικό μας μέλημα η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών

Μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης Κρητικών Προϊόντων στις Σέρρες και επειδή λέγονται και ακούγονται πολλά που δεν έχουν βάση, θεωρούμε σκόπιμο να τοποθετηθούμε εκ νέου:

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης απασχόλησε το Επιμελητήριο Σερρών πολύ καιρό πριν, θέλοντας ακριβώς να «προλάβουμε» την επανάληψη δυσάρεστων καταστάσεων, που σημειώθηκαν κατά την περσινή έκθεση.

Γι’ αυτό το λόγο ήδη από την 1η Αυγούστου το Επιμελητήριο Σερρών συνέταξε επιστολή προς τον Δήμο Σερρών με την οποία εξέφραζε ξεκάθαρα τις θέσεις του για τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία μάλιστα αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 2 Αυγούστου, όπου υπήρχε προς έγκριση το θέμα της διεξαγωγής της έκθεσης.

Να σημειώσουμε καταρχάς πως το Επιμελητήριο Σερρών δεν μπορεί να απαγορεύσει την οποιαδήποτε διοργάνωση έκθεσης , μπορεί όμως να ελέγξει αυτό που δρομολογείται να γίνει και αν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί όροι να θέσει θέμα μη πραγματοποίησής της.

GOTSIKA

Όπως επισημάναμε λοιπόν στην επιστολή μας η έκθεση θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς όρους και κανόνες , διασφαλίζοντας πως θα είναι πραγματικά έκθεση ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και όχι μια καλή ευκαιρία να παρεισφρήσουν σ’ αυτή επαγγελματίες από άλλες περιοχές, εκμεταλλευόμενοι τον… τίτλο της έκθεσης.

03/08/2023 – Θανάσης Μαλλιαράς: Με αυστηρούς κανόνες η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων, αν γίνει!

Αντ ‘ αυτού πληροφορούμαστε ότι φέτος ο διοργανωτής έχει κάνει κρούση ακόμη και σε Σερραίους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην έκθεση(!) και μάλιστα με ένα υψηλότατο αντίτιμο.


Επομένως, μιλούμε ήδη για καταφανέστατη παραβίαση ενός από τους όρους της σύμβασης!
Γνωρίζουμε επίσης πως ένας ακόμη όρος της σύμβασης με τον διοργανωτή είναι ότι απαγορεύεται η λιανική πώληση, κάτι που-όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε- ίσχυε και πέρυσι αλλά καταστρατηγήθηκε κατάφορα, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες πωλούσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα προϊόντα τους στην Πλατεία Ελευθερίας, την οποία μάλιστα ο διοργανωτής εκμεταλλεύτηκε χωρίς κανένα αντίτιμο!

Αν λοιπόν αυτό συμβεί και φέτος, μιλούμε για δεύτερη σοβαρή παραβίαση των όρων της σύμβασης και ξεκάθαρος λόγος μη διεξαγωγής της έκθεσης.

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να διευκρινιστούν άμεσα, καθώς μας χωρίζουν μόλις 10 περίπου ημέρες από την προγραμματισμένη έναρξη της εν λόγω έκθεσης.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε το εξής:


Το Επιμελητήριο Σερρών ουδέποτε έθεσε ως όρο για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έκθεσης , τη διενέργεια αντίστοιχης σερραϊκής έκθεσης στην Κρήτη.

Η επιστολή μας είναι ξεκάθαρη και δεν ξέρουμε πως προέκυψε ως επιχείρημα από ορισμένους ότι το Επιμελητήριο έβαλε αυτόν τον όρο και μάλιστα θα αναλάβει αυτό να διοργανώσει την έκθεση στην Κρήτη(!).

Τα τονίζουμε αυτά γιατί αντιλαμβανόμαστε μια διάθεση αποποίησης ευθυνών και μετατόπισής τους αλλού…

Κλείνοντας, αυτό που θα θέλαμε να τονιστεί για ακόμη μία φορά και είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι το εξής:

Πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών. Οπότε και σ’ αυτήν περίπτωση δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι όροι της σύμβασης, όπως αυτοί προαναφέρθηκαν, η έκθεση θα πρέπει να ακυρωθεί .

Εμείς είμαστε εδώ και παρακολουθούμε στενά το θέμα.

Σερρών Θεολόγος: Η ορθόδοξος Εκκλησία δεν εγκατέλειψε ποτέ τους Έλληνες!

Το Σάββατο στο ΔΙΠΑΕ Σερρών ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Τερπνή: 1983 – 2023 40 χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας!

Τάσος Χατζηβασιλείου: Χρόνια πολλά, Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας αφιερωμένη στην αναντικατάστατη προσφορά της Γυναίκας!

Γιώργος Κουτσάκης: Δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τον Δήμο Ηράκλειας!

Την Κυριακή στο Καρυδοχώρι Σερρών το 14ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις