22/07/2024
32.5 C
Serres

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π.Ε. Σερρών: Αδιέξοδα που ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π.Ε. Σερρών, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2024, αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των Μελών που αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι,

αλλά και γενικότερα η Ελληνική κοινωνία, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για άλλη μια χρονιά οι απόμαχοι της εργασίας και ιδιαίτερα του Νομού Σερρών, βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιέξοδα που ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής.

Διατρανώνουμε την άρνησή μας σε όλες τις προσπάθειες υποβάθμισης των κοινωνικών θεσμών.

GOTSIKA

Λέμε όχι στον τρόπο που σχεδιάζονται και επιβάλλονται μέτρα, αγνοώντας βασικούς θεσμούς και αξιακά πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας.

Λέμε όχι στην οικονομική, φορολογική και ασφαλιστική βία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και στη συνέχιση μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλοντας στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας.


Οι κοινωνικές συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα αυτή των συνταξιούχων.

Όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ενώνουμε τη φωνή μας για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία και Παλαιστίνης.

Απαιτούμε:

Την επιστροφή σε όλους τους συνταξιούχους των παράνομων μνημονιακών περικοπών των συντάξεών μας.


Την κατάργηση του Ν.4387/2016(Ν. Κατρούγκαλου) ο οποίος με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις επανυπολογισμού των συντάξεων κλπ, έχουν οδηγήσει σε νέα δραματική μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων κατά 2 έως 3 συντάξεις ετησίως.

Τη λήψη μέτρων για την σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στον κλάδο υγείας, τόσο στην νοσοκομειακή, όσο και στην φαρμακευτική περίθαλψη και επίσης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου η θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού είναι στα χαρτιά και στον αέρα και καθιστά σχεδόν αδύνατη την εξυπηρέτηση των συναδέρφων συνταξιούχων μελών μας, αρκετοί εκ των οποίων είναι υπερήλικες και ασθενείς.

Για το Νομό Σερρών ζητάμε:

 Το κυβερνητικό ενδιαφέρον ώστε ο Νομός μας να πάψει να είναι σε συνεχή καθοδική πορεία σε όλους του δείκτες κοινωνικής ευημερίας.

^ Την αντιμετώπιση με ουσιαστικά μέτρα της υπογεννητικότητας πανελλαδικά και ιδιαίτερα του Νομού μας που είναι πρωταθλητής εδώ και δεκαετίες στη συνεχή μείωσης του πληθυσμού του.

– Την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Νομού και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας για την απασχόληση της νεολαίας μας και την παραμονή τους στο τόπο τους με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας.

– Τον σχεδίασμά της ανασυγκρότησης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για τον Νομό Σερρών, με επιδοτήσεις επί της ποσότητας παραγωγής σε όλα τα είδη καλλιέργειας με προσαύξηση στα εξαγώγιμα. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει την εκπαίδευση των αγροτών σε θέματα σύγχρονης αγροτικής εκμετάλλευσης, με την ίδρυση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, σχολής αγροτικών θεμάτων με ελεύθερη φοίτηση των ενδιαφερομένων.

– Την αποδοχή και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών μας, που διαμαρτύρονται αυτόν τον καιρό με κινητοποιήσεις.

– Την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και την ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με εντολή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π.Ε. Σερρών, το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί σε κάθε αρμόδιο και στη δημοσιότητα.

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στο Φασισμό

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στο Φασισμό

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις