17/06/2024
32.5 C
Serres

Σύσκεψη στα Πλατανάκια Σιντικής πραγματοποίησε η ΚΟΒ Σιντικής

Σύσκεψη στα Πλατανάκια Σιντικής πραγματοποίησε η ΚΟΒ Σιντικής, την Κυριακή 2 Ιούνη, με ομιλητή τον Παπατολίδη Δημήτρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Αφού αναλύθηκε ο χαρακτήρας της ΕΕ, που διαχρονικά κατέρρευσαν όλοι οι μύθοι περί ανάπτυξης ( και «χρυσών κουταλιών»), επισημάνθηκαν οι αντιφάσεις που δημιουργεί η ανισόμετρη ανάπτυξη, οι αρνητικές επιπτώσεις στους λαούς της, όπως το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο που εισάγει η ΕΕ, η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

 Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούνε τι έκανε η ΕΕ για τους λαούς της. 

Υπάρχει έστω και μία απόφαση της ΕΕ που να αναφέρεται σε αύξηση των μισθών και των συντάξεων; ή μήπως εκπροσωπεύοντα στα όργανά της εκπρόσωποι των συνδικάτων; Αποφάσισε ποτέ για αύξηση των δαπανών για την υγεία; 

Απεναντίας, δίπλα στην έδρα τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, υπάρχει μία ολόκληρη πόλη από λομπίστες, που συναντιούνται με τους Ευρωβουλευτές όλων των υπολοίπων Κομμάτων προκειμένου να εκπροσωπούνται τα συμφέροντα των αφεντικών τους. 

GOTSIKA

Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα έχουν ονοματεπώνυμο μεγάλων μονοπωλίων που όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες χρηματοδοτούν και στηρίζουν Βουλευτές και Ευρωβουλευτές (όπως Novartis, Siemens, Alstom κλπ), για να πετύχουν μερίδια αγοράς έναντι των ανταγωνιστών τους. 

Αυτό που μπορεί ο λαός να αλλάξει στις 9 Ιούνη, είναι να κόψει το βήχα και της Κυβέρνησης, και της αντιπολίτευσης των αστικών κομμάτων (που στην ουσία είναι συμπολιτευόμενη αφού στηρίζει την πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης στην πλειοψηφία των αποφάσεων και των νομοσχεδίων). 

Μπορούν να βγουν πλούσια συμπεράσματα από τη στάση των υπολοίπων δυνάμεων μέσα στο κίνημα, πόσο βοήθησαν ή πόσο εμπόδισαν στην ανάπτυξη αγώνων. Ήταν όλοι τους αντίθετοι στον κοινό συντονισμό των απεργιακών μαχών, τις θεωρούσαν ξεπερασμένες και έβαζαν πλάτη στην Κυβέρνηση.


Τέλος, στις 9η Ιούνη, πρέπει να σταλεί και ένα μήνυμα Πανευρωπαϊκό από τη χώρα μας, που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής που γεννά πολέμους, που εξοπλίζει σαν αστακό την ΕΕ, που βάζει και τον Ελληνικό λαό στη θέση του θύτη, εμπλέκοντας τον πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδιά της.

Δυνατό ΚΚΕ, ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους!  

Γιατί οι λαοί μπορούν και το ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις  για να μπει φρένο σε όσα ετοιμάζουν για εμάς. Γιατί μπορούμε να ζούμε καλύτερα χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση. 

Για μια πραγματική Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας των λαών!


Με παλμό και ζωντάνια η εορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων της Εκκλησίας των Σερρών

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης στις Σέρρες

Ημερίδα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για τον εναλλακτικό τουρισμό υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις