19/06/2024
24.9 C
Serres

Οι συμβασιούχοι covid του Δήμου Σερρών καταγγέλλουν για ασυνέπεια την Βαρβάρα Μητλιάγκα

Προς Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σερρών  και κάθε ενδιαφερόμενο στέλνουν επιστολή οι συμβασιούχοι covid του Δήμου Σερρών καταγγέλλοντας για ασυνέπεια την Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Όπως αναφέρει η επιστολή

Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι διαχρονικά ταλαιπωρούνται από την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους ως αποτέλεσμα της μη προκήρυξης μονίμων θέσεων. 

Η κάλυψη των αναγκών λόγω των ελλείψεων αυτών εν μέρει γινόταν από τους εκάστοτε δημάρχους μέσω διμήνων συμβάσεων ή επιδοτούμενων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). 

Προφανώς ούτε αυτοί οι τρόποι ήταν αποτελεσματικοί καθώς δεν δύναται ένας υπάλληλος σε δύο μήνες να παρέχει πραγματικές υπηρεσίες παρά μόνο βοηθητικές. 

Barat

Για πρώτη φορά, λόγω  της δύσκολης περιόδου της πανδημίας, η Κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να στελεχωθούν με επαρκές προσωπικό μέσω συμβάσεων που ανανεώνονταν και έφτασαν μέχρι τα 2 και πλέον χρόνια.

Το ίδιο συνέβη και στο Δήμο Σερρών, που με αποφάσεις της  τότε Οικονομικής Επιτροπής και με τη σύμφωνη γνώμη της τωρινής Δημάρχου (και τότε μέλους της Οικονομικής Επιτροπής), προσληφθήκαμε με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο.

Μετά το πέρας των συμβάσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεκινήσαμε να διεκδικούμε δικαστικά τη συνέχιση της εργασίας μας, καθώς μπορεί η πανδημία να είχε τελειώσει, αλλά οι πραγματικές ανάγκες του δήμου παρέμεναν. 


Στη διαδικασία των προσωρινών διαταγών είχαμε τη συναίνεση της προηγούμενης δημοτικής αρχής καθώς υπήρξε παραδοχή των αναγκών. 

Μετά τις εκλογές, πραγματοποιήθηκαν κάποιες συναντήσεις μεταξύ συμβασιούχων COVID και της Δημάρχου στις οποίες η ίδια δήλωσε τη συμπαράστασή της, λέγοντας μάλιστα ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερους άνεργους.  

Μόλις, όμως, ανέλαβε, κι ενώ δήλωνε θετική προς εμάς, έδωσε εντολή αντιδικίας σε όλα τα δικαστήριά μας. 

Προς έκπληξή μας, άρχισε να υποστηρίζει ότι είμαστε παράνομοι και θα έπρεπε να προσληφθούμε μέσω ΑΣΕΠ. 

Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι από την Δήμαρχο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, κάτι που εντέχνως αναφέρει σε κάθε ευκαιρία. 


Για το λόγο ότι δεν ζούμε στον μικρόκοσμό μας, και η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους στο Δήμο Σερρών, να ενημερώσουμε ότι μέχρι και τώρα συνεχίζονται να δίνονται προσωρινές διαταγές με τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημάρχων, καθώς χρειάζονται επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. 

Υπάρχουν μάλιστα και λίγες περιπτώσεις θετικών πρωτόδικων αποφάσεων. 

Με βάση, λοιπόν, όλα αυτά, έχουμε τις εξής ερωτήσεις:

1. Ο Δήμος Σερρών ξαφνικά δεν έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού; Κι αν εξακολουθεί να έχει, ποια είναι η λύση προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί προς όφελος του δημότη;

2. Αν εμείς είμαστε παράνομοι και η Δήμαρχος νόμιμη, οι άλλοι Δήμαρχοι που συναινούν στις προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα είναι παράνομοι ή όχι;

3. Περί νομιμότητας, όπως εσείς κα Δήμαρχε την εννοείτε, θα μας ενημερώσετε με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες θα προσλάβετε ανθρώπους με δίμηνες συμβάσεις;

4. Οι προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου; Ή μήπως θα λειτουργήσουν κατευναστικά προς τους ήδη επιβαρυμένους μόνιμους υπαλλήλους που δεν μπορούν ούτε χρήση της άδειάς τους να κάνουν;

5. Θα αντιταχθείτε στον τρόπο πρόσληψης μονίμων δικηγόρων όπως είθισται να γίνεται σε όλους τους Δήμους και θα ζητήσετε να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ; Η ερώτηση αυτή αφορά τη συνέπεια των λόγων σας. 

Κλείνοντας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε εύλογα αν όλο αυτό έχει να κάνει με μικροπολιτικές/μικροκομματικές σκοπιμότητες .

Εξακολουθούμε, βεβαίως, να ζητάμε τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στις προσωρινές διαταγές και τα Ασφαλιστικά Μέτρα και περιμένουμε μια πολιτική απόφαση καθώς έχετε να κάνετε με ανθρώπους που διεκδικούν εργασία από τη μία μεριά και από την άλλη, ένα Δήμο υποστελεχομένο.

Θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί ώστε να υπερασπιστούμε την Αλήθεια και τα δικαιώματά μας.

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιντικής – Τα οχυρά στην Σερραική κοινωνία

Ο Άγιος Νεομάρτυρας Νικήτας: Αληθινό καύχημα των Σερρών

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία στις Σέρρες-Εξαιρετικές οι προσπάθειες αθλητών και αθλητριών

Το ανεκπλήρωτο Χρέος απόδοσης τιμής στους Εθνομάρτυρες του Σκοπού, της Εθνεγερσίας του 1821 και της «Πορείας Θανάτου» του 1915.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις