13/07/2024
30.9 C
Serres

Στήριξη στους Σερραίους αγρότες από Δικηγορικό Σύλλογο, ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Σερρών

Μετά τη στήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών και άλλων φορέων, στήριξη στους αγρότες εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και η Νέα Αριστερά Σερρών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών συνήλθε τη Πέμπτη 25 Ιανουάριου 2024, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Παναγιώτη Καρίπογλου, και αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών στηρίζει τα δίκαια και εύλογα αιτήματα των αγροτών του νομού μας, οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς την αναγκαία υποστήριξη από την Πολιτεία, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την πρωτογενή παραγωγή στον τόπο μας.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δίνουν ζωή στα δεκάδες χωριά των Σερρών, που κατά τα άλλα έχουν ερημώσει.

GOTSIKA


Ο νομός Σερρών, τελευταίος σε όλους τους οικονομικούς και δημογραφικούς δείκτες, έχει ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης και γενναίων φορολογικών – και όχι μόνο – κινήτρων για να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Η προστασία και η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αποτελεί το πρώτο βήμα προς το σκοπό αυτό.


Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να εγκύψουν στα προβλήματα των Σερραίων αγροτών προκειμένου να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες λύσεις και απαντήσεις.
Καλούμε όλους τους Φορείς του τόπου μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας.Το παρόν ψήφισμα να διανεμηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και στους Βουλευτές.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Οι Αγρότες έχουν δίκαιο, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους!

O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα που καλούνται να ανταπεξέλθουν στο απανορευτικό υψηλό κόστος παραγωγής και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία μεσαζόντων, ενώ η παραγωνή μειώνεται.


Σε μία χώρα που ζει απο την αγροτική παραγωγή, το έλλειμμα στρατηγικής και σχεδίου δράοεις θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων.

Όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοτνωνουν ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση διχάζει τον αγροτικό κόσμο, αναπαράγοντας μια ρητορική δήθεν ανασυγκρότησης και στήριξης που μένει στα λόγια.Τα δίκαια αιτήματα και η επιβίωση του αγροτικού κόσμου υπερβαίνει κόμματα και χρώματα και οφείλει να είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ας αφήσει τις μικροπολιτικές τακτικές κι ας ασχοληθεί σοβαρά με τα προθήματα του.

Η Νέα Αριστερά Σερρών: Στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε όλη την Ελλάδα, από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα.


Την ώρα που οι καταναλωτές βλέπουν καθημερινά τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται η μείωση του κόστους παραγωγής για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο είναι μονόδρομος.


Οι φυσικές καταστροφές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγροτική παραγωγή, με τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της ερημοποίησης της υπαίθρου να είναι ορατός εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και θωράκισης.

Το βλέπουμε στην Θεσσαλία.


Ο κύριος Αυγενάκης αντί να ψάχνει υποκινητές να ακούσει τα αιτήματα των αγροτών και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά όλη την κοινωνία.


Η Νέα Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

2η παράταση στη προθεσμία εκπόνησης της μελέτης για το νέο κολυμβητήριο Σερρών στον ΟΒΑ

Αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Διοικητήριο

Στήριξη στον αγώνα των αγροτών από παραγωγικούς φορείς του Νομού Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις