17/06/2024
32.5 C
Serres

Σταύρος Αγγελάκης: Τα δημοτικά σχολεία στις Ευρωεκλογές έπρεπε να παρέχουν προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ

Τη διαδικασία των Ευρωεκλογών στο Δήμο Σερρών σχολίασε πέρα από τη δικηγόρο Ιώαννα Μπάτζιου και ο δικηγόρος Σταύρος Αγγελάκης που τόνισε πώς ο Δήμος είχε υποχρέωση μέχρι και την 31/3/2024 να φροντίσει για την εφαρμογή και υλοποίηση του άρθρου 24 του Νομου 4067/2012 , δηλαδή την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους χώρους .

kalliopi evangelidou varvara mitliaga

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Αγγελάκης

“Να ευχαριστήσω δημοσίως τον Δήμο Σερρών που χθες Κυριακή 9-6-2024 , με θερμοκρασίες Σαχάρας εντός εκλογικών τμήματων, ελλείψει κλιματισμού, δεν φρόντισε καν για την συντήρηση του ανελκυστήρα του 6ου δημοτικού Σχολείου Σερρών με αποτέλεσμα να τεθεί από την πυροσβεστική εκτός λειτουργίας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να ανεβοκατεβαίνουμε ( όπως έχουμε νομικη και ηθική υποχρέωση να το τονίσω) από 15 φορές ο καθένας για να εξυπηρετήσουμε υπερήλικες εκλογείς ‘η εκλογεις με κινητικά προβλήματα .

Οφείλω να δώσω τα εύσημα στους δημοτικούς υπαλλήλους κ στα αστυνομικά όργανα που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό τρέχοντας αλλόφρονες να εξυπηρετήσουν τον κόσμο .

Κυριε διευθυντά του Σχολείου τουλάχιστον ένα γραφείο με ψυγείο θα μπορούσατε να έχετε ανοιχτό για να αποθηκεύουμε τα νερά .

Barat

Αντιδήμαρχε ποσο είναι το κόστος 5 μικρών εμφιαλωμένων για κάθε εκλογικό τμήμα στον Δήμο Σερρών ; Έλεος . Πείτε μας ότι δεν μπορείτε και θα φροντίσουμε να τα καλύψει ο Δικηγορικος Συλλογος . Ανοίξτε τα κυλικεία τουλάχιστον να τα αγοράσουμε.


Βαρβάρα Μητλιάγκα: Ξαφνικά κάποιοι συνάδελφοι «είδαν» τα χρόνια προβλήματα των σχολικών κτιρίων

michalis tzelepis kostas mpoumpas

Αγαπητέ συνάδελφε, ο ανελκυστήρας του 6ου δημοτικού είναι προβληματικός εδώ και αρκετό καιρό απάντησε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια είναι δυστυχώς αμέτρητα, και πραγματικά παλεύουμε καθημερινά.


Φυσικά δεκτή η παρατήρηση, σκοπός είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Βέβαια το ίδιο σχολείο λειτούργησε ως εκλογικό κέντρο και στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, με το ίδιο πρόβλημα.

Αποδεκτό το όψιμο ενδιαφέρον από πλευράς σου, αν και δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι ξαφνικά κάποιοι συνάδελφοι «είδαν» τα χρόνια προβλήματα των σχολικών κτιρίων που τόσο καιρό με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μπήκαν στον κόπο να επισημάνουν.


Σταύρος Αγγελάκης : Δήμαρχε Σερρών κανένας δεν θα αντιλέξει οτι υπάρχουν προβλήματα σε σχολικές κτιριακές υποδομές .

evroekloges 2024 stavros aggelakis varvara mitliaga

Παντα υπήρχαν και κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση που παραλαμβάνει.

Θα ενημερώσω ότι , κατά σύμπτωση, τον Ιούνιο του 2023 , εκτέλεσα χρέη δικαστικού αντιπροσώπου στο ίδιο εκλογικό κέντρο, στο ίδιο εκλογικό τμήμα και στην ίδια αίθουσα . Πρόβλημα με τον ανελκυστήρα εκείνη την ημέρα εγώ δεν αντιλήφθηκα . Αλλά αφού λέτε ότι από καιρό είναι προβληματικός , κάτι περισσότερο γνωριζετε.


Ευχομαι να το επιλύσετε και να μην το βρούμε ξανά μπροστά μας .

Σε σχέση ομως με το 2023 υπαρχει μια σαφής νομική διαφοροποίηση που ως νομικός την γνωρίζεις.

Ο Δήμος είχε υποχρέωση μέχρι και την 31/3/2024 να φροντίσει για την εφαρμογή και υλοποίηση του άρθρου 24 του Νομου 4067/2012 , δλδ την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους χώρους .

Συνεπώς τα δημοτικά σχολεία που ορίστηκαν ως εκλογικά κέντρο θα έπρεπε ως ελαχιστη προυποθεση να παρέχουν προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος .

Πολλω μάλλον όταν κατά δικη σας ομολογία ήταν γνωστό το προβληματικό του ανελκυστήρα και συνεπώς η αδυναμία πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Η κατασταση που αντίκρυσα εγώ χθες ήταν θλιβερή και δεν μας τιμά. Δεκάδες υπερήλικες να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες με μπαστούνια σε συνθήκες αφόρητης ζέστης . Άλλοι τόσοι να περιμένουν καρτερικά στο ισόγειο τους δικαστικούς αντιπροσώπους για να ψηφίσουν στο ειδικά διαμορφωμένο παραβάν .

Ευχάριστη έκπληξη η τεράστια προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων που δεν στάθηκαν λεπτό .
Το δικο μου ενδιαφερον όψιμο ‘η πρω’ι’’μο ελάχιστη σημασία έχει και το προσπερνώ συμπλήρωσε ο κ. Αγγελάκης.

giorgos tatsios stavros aggelakis


Προφανώς και το γνωρίζω Σταύρο όπως και έχω πλήρη εικόνα για το τί είχε γίνει μέχρι τότε. Αναμενόμενη η απάντηση και χαίρομαι που οι συνάδελφοι θεωρούν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει σε 3 μήνες όλα τα προβλήματα της σχολικής στέγης. Το σταματώ λοιπόν εδώ και ευπρόσδεκτες οι όποιες παρατηρήσεις κατέληξε απαντώντας ξανά η κ. Μητλιάγκα.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ιωάννα Μπάτζιου: Διενεργήσαμε εκλογές σε συνθήκες καύσωνα στα σχολεία των Σερρών

Ηττήθηκε η πολιτική στις φετινές Eυρωεκλογές του 2024

Ευρωεκλογές 2024: 1η ανάλυση για το Νομό Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις