23/07/2024
25.7 C
Serres

Σπυράκη, Εξαδάκτυλος και Πατουλίδου πάνε για βουλευτές;

Πάντως ήδη άνοιξε η κουβέντα για την υποψηφιότητα των προσώπων που δεν εκλέχθηκαν στην Ευρωβουλή και το πολιτικό μέλλον τους.

Τώρα ποιο θα είναι αυτό, με μερικές συζητήσεις που πρόλαβα να κάνω, δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι.
Δεν έχουν βάλει οι περισσότεροι στόχους και άρα οι όποιες φήμες κυκλοφορούν, ειδικά αυτή την περίοδο, και εκλογικά δεν έχει κανένα νόημα, και φυσικά μπορούν να έχουν πολλές ερμηνείες.

michalis tzelepis kelly valtadorou

Χώρια που πρέπει να επισημάνουμε ότι στον ορίζοντα δεν αχνοφαίνονται καν εκλογές, οι αυτοδιοικητικές είναι σε τέσσερα χρόνια, οι βουλευτικές είναι σε τρία, οπότε η όποια συζήτηση για ψηφοδέλτια είναι μάλλον κενή περιεχομένου.

Αν η Μαρία Σπυράκη, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος ή η Βούλα Πατουλίδου θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι τόσο μακρινή κουβέντα που σήμερα δεν έχει νόημα.

Barat

nea dimokratia evrovouleftes

Ίσως να είχε νόημα μια κουβέντα περί αξιοποίησής τους.
Διότι κάτι τέτοιο μού λένε είναι πιο κοντινό.
Ίσως μάλιστα για κάποια και πολύ κοντινό…


Στις Ευρωεκλογές χωρίς αναγνωρισιμότητα και «μαγιά» καλύτερα κάτσε σπίτι σου

evroekloges 2024 apotelesmata nomos serron 31 kommata 63 apochi


Έβλεπα και ξαναέβλεπα τα αποτελέσματα και συνειδητοποίησα πως για να βγείς Ευρωβουλευτής πρέπει να έχεις μια «μαγιά» από τον τόπο σου αν θέλεις να πας μπροστά ή μια δεδομένη αναγνωρισιμότητα!
Πάρτε για παράδειγμα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που θεωρητικά δεν φάνηκε στην ευρωβουλή παρά τη δεκαετή του παρουσία και ξαναβγήκε ευρωβουλευτής και μάλιστα …άνετα!
Βγήκε πρώτος στο Ηράκλειο με διπλάσιο νούμερο σταυρών από τον δεύτερο επίσης Κρητικό Μεϊμαράκη, βγήκε πρώτος στο Ρέθυμνο με υπερδιπλάσια διαφορά από τον Μεϊμαράκη και στα Χανιά πάλι πρώτος με 1.500 σταυρούς περισσότερους από τον … Αυτιά.
Δηλαδή ξεκίνησε με μια μαγιά, μεγαλύτερη από τους άλλους…
Αντίθετα οι βορειοελλαδίτες της Νέας Δημοκρατίας και δη η Βούλα που μας ενδιέφερε σε όλη δε τη Μεγαλόνησο ήταν από τη 12η μέχρι τη 15η θέση.
Που να εκλεγείς όταν πατώνεις σε μια ολόκληρη Περιφέρεια;
Πως να κάνει την …έκπληξη;


Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μοναδικός χωρίς πρόβλημα στο κόμμα του

velopoulos episkepsi serres evroekloges

Ο μόνος που δεν έχει κανένα πρόβλημα στο κόμμα του είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος
Μάλιστα είπε ότι εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, διότι δεν έχει νομιμοποίηση η κυβέρνηση με αυτό το ποσοστό, να έχει χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους δεν έχει συμβεί ποτέ.


Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, δεν φεύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί απογυμνώνεται η ομάδα, φεύγει ο προπονητής.

Αν δεν πάει καλά η επιχείρηση, διώχνεις τον διευθυντή.

Δεν ήταν μήνυμα αυτό που έστειλαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση, ήταν κατραπακιά”….
“Η ετυμηγορία του λαού είναι σαφής, δεν εμπιστεύεται το πολιτικό προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες.

Δεν έχουμε νομιμοποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους”…


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών στην Θράκη, κάνοντας λόγο για πρόκληση του ΚΙΕΦ, που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Αθήνα, λέγοντας “συνεχίζουν να προκαλούν: η επικεφαλής τους λέει ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ξέρετε τι μήνυμα ήταν αυτό από την πλευρά του Ερντογάν και της Άγκυρας;”.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου, είπε μάλιστα μίλησε για το κόμμα του πως ήδη δημιουργήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης!

Σε ότι αφορά τυχόν πρωτοβουλίες του για συνεργασία με άλλα κόμματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε “καλούμε όλους τους Έλληνες να έρθουν κοντά μας για μια καλύτερη Ελλάδα”, λέγοντας για τους επικεφαλής κομματικών σχηματισμών του χώρου ότι “εμφορείται ο καθένας από αυτούς από περίεργα, ηγεμονικά ένστικτα”.

Για τους χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε “σε λίγο καιρό ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είναι ακροδεξιός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είναι ακροδεξιός. Έχετε ακούσει την Λεπέν; Τι λέει; Κοιτάει την πατρίδα της και τον λαό της.

Γιατί αυτό είναι ακροδεξιά;

Πρέπει να αποδεχτούμε την βούληση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού λαού, δεν μπορεί να αποδεχόμαστε μόνο την κεντροαριστερά”.
Άρα;
Αριστερή Λεπέ και δεξιοί οι Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
Τελικά σαν θέλει η μοίρα, μυλωνάς γίνεται και … δεσπότης!


Το φαινόμενο της αποχής κυρίαρχο στις Ευρωεκλογές

panagiotis keisoglou thanasis maslarinos

Πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο της αποχής.
Και δεν μπορούν απαντήσουν και να ερμηνεύσουν το φαινόμενο γιατί νομίζουν πως απομακρύνονται οι πολίτες από την πολιτική.

Η αλήθεια όμως είναι πως απομακρύνεται η πολιτική από τους πολίτες.
Για την κοινωνία, η επιλογή για παράδειγμα των ευρωβουλευτών, τους οποίους δεν γνωρίζει και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να συναντήσει είναι ο πρώτος λόγος της αποχής.

Και αν θέλετε ένας λόγος που σώθηκε, όσο σώθηκε ο Κασσελάκης, ήταν γιατί η κοινωνία ήταν που έβγαλε τους υποψηφίους….

Χώρια που βλέπει πως παίρνουν ένα κάρο λεφτά, χωρίς να κάνουν τίποτα για το λαό και την …πατρίδα.

Συνεπώς να πάει και το παλιάμπελο
Και Άγιος που δε θαυματουργεί, μηδέ δοξολογιέται.
Σωστά;


Η αποχή θα φέρει εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα.

evroekloges 2024 stavros aggelakis varvara mitliaga

Για τους πολλούς όμως όταν κάποιος θέλει να καταδικάσει την πολιτική μιας κυβέρνησης, τότε προσέρχεται στην κάλπη και ψηφίζει μια άλλη προοπτική.

Το κακό στην περίπτωσή μας όμως είναι πως σ’ αυτές τις εκλογές τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας υπέστησαν τρομακτικές ήττες.

Και αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα με την πολιτική του ,με τον πολιτικό του λόγο διώχνει τους πολίτες μακριά από την πολιτική.

Οι μέτριοι πολιτικοί σε όλα τα κόμματα παράγουν μέτριες πολιτικές.
Και οι μέτριες πολιτικές λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλευση στην κάλπη.


Να ψηφίσω τι;
Υποσχέσεις;

Να ψηφίσω την επιβράβευση της πολιτικής παρουσίας κάποιου ή κάποιων που είναι έξω από τον αξιακό μου κώδικα;
Και πιστέψτε με

Δεν είναι μακριά η ώρα, που αν συνεχιστεί αυτή η απαξίωση της πολιτικής που οφείλεται αποκλειστικά στους πολιτικούς ,θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα.
Για αυτό και τα κόμματα πρέπει χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ανάταξη και την αναδιάταξη των κοινωνικών τους στόχων.

Να πλησιάσουν το λαό όχι προεκλογικά και με επιφανειακές εκδηλώσεις αλλά με πολιτικές που θα καλυτερεύουν τη ζωή τους
Ειδάλλως έχει δίκιο ο Χάρρυ Κλύνν που έλεγε η ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα είναι σαν μια ομαδική αυτοκτονία!
Και δεν είχε άδικο…


Λαϊκό Κόμμα, Ευρωσοσιαλιστές, το κόμμα του Μακρόν και οι Πράσινοι παραμένουν ισχυροί στην Ευρώπη

laiko komma prasinoi elp kiriarxo thema evropi

Ο νέος συσχετισμός δυνάμεων στην Ε.Ε. είναι που έχει σημασία και όλο το καλοκαίρι θα δούμε πολλά και διάφορα…

Ο καθένας θέλει να προωθήσει τους δικούς του και έχω την αίσθηση πως παρά την άνοδο των ακροδεξιών, το Λαϊκό Κόμμα μαζί με τους Ευρωσοσιαλιστές, το κόμμα του Μακρόν και τους Πράσινους μπορεί να έχει άνετη πλειοψηφία, με πάνω από 450 έδρες σε σύνολο 720 εδρών στο ευρωκοινοβούλιο.

Και αυτό γιατί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί την κυριαρχία του και τη διευρύνει κατά 10 έδρες, φτάνοντας στις 186.

Οι Σοσιαλιστές κατατάσσονται δεύτεροι, αλλά με απώλεια 4 εδρών, ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψε το Renew Europe, στο οποίο ανήκει το Renaissance του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, χάνοντας 20 έδρες σε σχέση με το 2019.

Αντιστρόφως, ο μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής νύχτας στην Ευρώπη είναι η ακροδεξιά πολιτική ομάδα ID (Μαρίν Λε Πεν κ.λπ), η οποία κέρδισε 13 έδρες.

Παρομοίως, ενισχυμένοι είναι πλέον και οι Ευρωπαίου Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των εδρών για τις αμιγώς ακροδεξιές ομάδες στις 133 (ΕΣΜ 71 + ID 62).

Ως προς την πλειοψηφία και αν προκύψει ανάγκη συγκρότησης μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά, οι πολιτικές ομάδες (κόμματα) του «δημοκρατικού τόξου», αστικά και μη, συγκεντρώνουν άνετα πάνω από το 51% των 720 εδρών (ΕΛΚ 181, Σοσιαλιστές 135, Renew Europe 82, Πράσινοι 53 = 451 έδρες).
Συνεπώς για άλλη μια φορά η Ευρώπη την …γλύτωσε!
Μέχρι τις επόμενες …ευρωεκλογές!

Στο ΠΑΣΟΚ μπήκε στο στόχαστρο ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις