17/06/2024
21.5 C
Serres

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τον Σερραϊκό λαό!

Η άποψή του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου πως μόνο με σκληρή δουλειά από όλους μας, με συνέπεια, σχέδιο, αξιοκρατία, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μπορούμε να πάμε μπροστά είναι γνωστή και δεδομένη.


Όπως και το τυχερό του, όπως λέει ο ίδιος, μιας και στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή βρήκε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση έργων, που είχαν να γίνουν δεκαετίες.

Συνεπώς την περασμένη τετραετία οι «πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν» και βγήκαν τα έργα που ήταν τόσο απαραίτητα για τον τόπο μας.

Όσο για το σύνθημα της επόμενης θητείας θα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά.

GOTSIKA

Άλλωστε το όραμά του ήταν και είναι, η ανάταξη και η δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Για αυτό και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον σερραϊκό λαό και να του ζητήσει να του δώσει την δύναμη να συνεχίσει το έργο του ως Αντιπεριφερειάρχης.

SocialProfile: Κύριε Σπυρόπουλε, οι Σερραίοι σας εμπιστεύθηκαν και σας έδωσαν την πρωτιά στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές, πράγμα που σήμαινε και μια τετραετία στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη.
Θεωρείτε πως ανταποκριθήκατε στις προσδοκίες τους;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση κ. Πεταλωτή.

Πράγματι οι συμπολίτες μου στις εκλογές του 2019, με έφεραν στην πολύ τιμητική πρώτη θέση μεταξύ των πολύ άξιων συνυποψηφίων μου και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας μου ανέθεσε την βαριά ευθύνη της διοίκησης της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Αφού τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή προσδιόρισε και το μέγεθος της ευθύνης μου απέναντι στα προβλήματα που κλήθηκα να διαχειριστώ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Ας μην ξεχνάμε τα δύο πολύ δύσκολα χρόνια της πανδημίας, κατά τα οποία κληθήκαμε να λειτουργήσουμε σε πρωτοφανείς συνθήκες, και τα οποία ακολούθησε η περίοδος της ενεργειακής κρίσης, της οποίας τις συνέπειες ακόμη υφιστάμεθα.

Είναι, όμως, γεγονός κ. Πεταλωτή ότι τα τελευταία 4 χρόνια δουλέψαμε πολύ και αισθάνομαι ότι μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τον σερραϊκό λαό και να του ζητήσω να μου δώσει την δύναμη να συνεχίσω το έργο μου ως Αντιπεριφερειάρχης.


SocialProfile: Ο Σερραϊκός λαός ανέκαθεν περίμενε πολλά από τον εκάστοτε Νομάρχη και σημερινό Αντιπεριφερειάρχη. Στην τετραετία που πέρασε η αλήθεια είναι πως προσπαθήσατε να ανταποκριθήκατε στις περισσότερες από τις απαιτήσεις, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και των δήμων. Θεωρείτε όμως πως ανταποκριθήκατε στο βαθμό που θα θέλατε;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Πράγματι, πάντοτε ο λαός αποβλέπει στην ηγεσία του, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Το δικό μου πνεύμα συνεργασίας με όλους τους Δημάρχους ανεξαιρέτως σε αυτό αποσκοπούσε: την ταχεία, κατά το δυνατόν, λύση των προβλημάτων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Κάναμε και καταφέραμε πολλά κ. Πεταλωτή, αλλά θα σας έλεγα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, για να φέρουμε τον Νομό μας στην κατάσταση που του αξίζει.

Και όπως σας προανέφερα, η δουλειά των τελευταίων 4 ετών αποτελεί και τον δείκτη της πορείας μου ως Αντιπεριφερειάρχη και στο μέλλον, εφόσον, φυσικά, ο σερραϊκός λαός μου δώσει την δυνατότητα να τον υπηρετήσω.

SocialProfile: Είναι αλήθεια ότι τα έργα που ξεκίνησαν επί των ημερών σας στο Νομό μας και γύρω από αυτόν ανέρχονται σε “αρκετά” εκατομμύρια ευρώ.
Είναι αρκετά για να αλλάξει η εικόνα του Νομού μας;

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Είχα δηλώσει κατά την αρχή της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ότι οι «πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν» και ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε αυτήν την «ευθυγράμμιση», προκειμένου να προχωρήσουν έργα, που ήταν και είναι απολύτως απαραίτητα, στο πλαίσιο βέβαια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Και αισθάνομαι υπερήφανος, αλλά και τυχερός, που στο πρόσωπο του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, βρήκα έναν πολύτιμο συμπαραστάτη, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις απευθείας από το Υπουργείο για την εκτέλεση έργων, που είχαν δεκαετίες να γίνουν.

Και, ήδη, σε αρκετούς τομείς, όπως αυτός της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού, έχει γίνει πραγματικά μια κοσμογονία έργων, που συμβάλλουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Παρ’ όλα αυτά, όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας.

Και σε αυτό δεσμεύομαι έναντι των συμπολιτών μου.

Ότι αν με εμπιστευθούν ξανά, το σύνθημα της επόμενης θητείας θα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά.

SocialProfile: Για πόσα και ποια έργα που ανακοινώθηκαν αλλά και προχώρησαν στο νομό μας την περασμένη τετραετία είστε υπερήφανος και ποια από αυτά θεωρείτε εμβληματικά;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, τα έργα καθαρισμού των χειμάρρων, όπως του Κρουσοβίτη, του Αγίου Ιωάννη, των Αγίων Αναργύρων, της Μαυροθάλασσας, της Νέας Ζίχνης, του Νεοχωρίου, της Μπέλιτσας, του Λευκώνα για να αναφέρω μόνο ενδεικτικά κάποια, αποτελούν αφανή μεν στον πολύ κόσμο, για εμένα, όμως, πολύ ουσιαστικά έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μου.

Εξάλλου, όπως είχα δεσμευτεί και το 2019, το όραμά μου ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η ανάταξη και η δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το οδικό δίκτυο στον Δήμο Σιντικής, στον οδικό άξονα Σερρών – Σκουτάρεως, αλλά και στον οδικό άξονα Σερρών προς Νέα Ζίχνη, ενώ, εντός ολίγου, ξεκινούν και οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της Περιφερειακής Οδού από τον κόμβο του Νοσοκομείου έως τον κόμβο του Λευκώνα.

Θα σας έλεγα, ακόμη, ότι ένα εμβληματικό έργο, που είχα την τύχη να υπογράψω και να ξεκινήσει η κατασκευή του, έπειτα από μακρά σειρά ενεργειών των προκατόχων μου είναι η γέφυρα της Μαυροθάλασσας, που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα συγκοινωνίας στην Νότια πλευρά του Νομού μας.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω την σημασία της συνέχισης των έργων στεγάνωσης του Ανατολικού αναχώματος της Λίμνης Κερκίνης.

Ήδη είμαστε στην Γ΄ φάση, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που συμβάλλει αποφασιστικά στην δυνατότητα αποθήκευσης μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού και την ορθολογικότερη διαχείρισή του, ενώ το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για τις εργασίες αυτές από το 2015 ανέρχεται σε περίπου 10.000.000 ευρώ.

SocialProfile: Αν θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι σήμερα θα διαπιστώσουμε σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ανεργία, όσο και στην ανάπτυξη. Παρ’ όλες τις επιτυχίες, ο νομός μας εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλά τόσο στην απασχόληση όσο και στο εισόδημα.
Τι πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να περάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Όντως, παρά τις δυσκολίες που σας προανέφερα, όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, η Χώρα μας πέτυχε και πετυχαίνει σημαντική πρόοδο, τόσο στην οικονομική της ανάπτυξη, όσο και στην μείωση της ανεργίας.

Αυτά, βέβαια, είναι αποτελέσματα άσκησης κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, με την λήψη συνδυαστικών μέτρων φορολογίας, μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, ωφελούνται αναλόγως και οι σερραϊκές επιχειρήσεις, και γενικότερα οι Σερραίοι συμπολίτες μας.

Εμείς, ως Περιφέρεια, στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στην διάθεσή μας και μιλώ κυρίως για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μιας και είναι γνωστό ότι οι Περιφέρειες δεν διαθέτουν δικούς τους πόρους, προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις ανισότητες και να κατευθύνουμε πόρους στους ασθενέστερους, ώστε με την αύξηση των επενδύσεων να επέλθει και η αύξηση των εισοδημάτων και η γενικότερη ανάπτυξη.

Φυσικά, όπως σας προανέφερα, τον πρώτο λόγο έχει η κεντρική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης.

SocialProfile: Η σημερινή κοινωνία παραμένει υπερφορολογημένη και η μεσαία τάξη παραμένει τσακισμένη μετά τα μνημόνια, παρότι μειώθηκαν φόροι και εισφορές.
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να δουν οι πολίτες μια άλλη Ελλάδα, με πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές και μάλιστα στο τόπο τους;

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Αν και η ερώτησή σας μάλλον θα έπρεπε να απευθυνθεί σε όσους έχουν λόγο στην χάραξη της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, θα σας έλεγα ότι μόνο με σκληρή δουλειά από όλους μας, με συνέπεια, σχέδιο, αξιοκρατία, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μπορούμε να πάμε μπροστά, τόσο ως άτομα, όσο και ως κοινωνία.

SocialProfile: Τι έχει να περιμένει ο Σερραίος πολίτης από την Περιφέρεια και από εσάς προσωπικά στα επόμενα χρόνια;
Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το Νομό μας;


Παναγιώτης Σπυρόπουλος:
Η παράταξή μας κ. Πεταλωτή, έχει το όνομα «Αλληλεγγύη», και όχι τυχαία.

Ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει θέσει ως πρώτιστο στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την αξιοποίηση των ξεχωριστών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε Περιφερειακή Ενότητα και την προώθηση των πολιτικών εκείνων, που θα δώσουν ώθηση σε κάθε τομέα παραγωγής.

Το δικό μου όραμα, στο πλαίσιο αυτό, είναι η συνέχεια.

Η συνέχεια του έργου που κάναμε τα 4 τελευταία χρόνια και η επαύξησή του.

Η δραστική βελτίωση των υποδομών του τόπου μας.

Γιατί οι υποδομές είναι τα θεμέλια και η βάση της ανάπτυξης του τόπου μας.


Και γι’ αυτό κ. Πεταλωτή, είμαι πεπεισμένος ότι ο σερραϊκός λαός θα μου δώσει την ευκαιρία να συνεχίσω το έργο μου.

Δείτε ολόκληρο το περιοδικό SocialProfile εδώ

Παναγιώτης Σπυροπουλος: Σύμβασεις 2.139.000€ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Σερρών!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου “Ο Άγιος Αθανάσιος” ευχαρίστησε Καραμανλή – Σπυρόπουλο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις