13/07/2024
36.5 C
Serres

Sold out η φετινή επετειακή 30η Agrotica

Με τη συμμετοχή 1.800 εκθετών από 49 χώρες έναντι 1.677 το 2022, ανοίγει αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η 30η Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης να γίνονται στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σύμφωνα με τους διοργανωτές αποδεικνύει ότι η Agrotica που μετρά αισίως 30 χρόνια ζωής, από το μακρινό 1985, αποτελεί μία από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του αγροτικού κλάδου στην Ευρώπη.

30η Agrotica – Η μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών

Sold out η φετινή επετειακή 30η Agrotica

Η φετινή επετειακή έκθεση με απόλυτη κάλυψη όλων των διαθέσιμων στεγασμένων και υπαίθριων χωρών του Εκθεσιακού Κέντρου θα είναι, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, μια εκθεσιακή διοργάνωση αντάξια των μεγαλύτερων ανάλογων εκθέσεων του πρόσφατου παρελθόντος τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Barat

Να σημειωθεί ότι στη φετινή έκθεση θα συμμετέχουν 500 Full Hosted Buyers και εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές αποστολές από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, ενώ υπάρχουν και 37 μεμονωμένοι από 16 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αρμενία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τυνησία, Ιορδανία, Λίβανο κ.α.).

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσος Τζήκας στην συνέντευξη τύπου σημείωσε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των τελευταίων ετών που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τόσο τη σημασία της έκθεσης για τον αγροτικό κλάδο όσο και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εκθέτες στον φορέα.

Γάτσιος Τουρτούρας

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε ότι στη φετινή Agrotica θα παρουσιαστεί η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και όλες τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.


Ιδιαίτερα σημαντικό θα είναι το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica που διοργανώνεται στις 3-4 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, όπου θα τεθούν όλες οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, ενώ ξεχωρίζει η ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι εκπρόσωποι του φορέα στο ζήτημα της στάθμευσης και της όσο το δυνατόν μικρότερης επιβάρυνσης του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με την τροχαία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ένα σχέδιο για τη λειτουργία 4 χώρων δωρεάν στάθμευσης με 1500 θέσεις και τη μεταφορά από και προς την ΔΕΘ των επισκεπτών με μικρά και μεσαία λεωφορεία.

Πάνου Θεμιστοκλέους

Παρούσα στα περίπτερά της φετινής επετειακής 30η Agrotica είναι η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το σύνολο των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων.

Τις «πύλες» της Έκθεσης αναμένεται να περάσουν πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ενώ πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών θα την επισκεφθούν από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Πολυποίκιλο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής AGROTICA.

Λεονταρίδης Κόλλια

Μεγάλης βαρύτητας είναι το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που διοργανώνεται στις 3-4 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου. 

Η ΔΕΘ-HELEXPO συνδιοργανώνει επίσης στις 3 Φεβρουαρίου (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) μαζί με το Alegre Growshop ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης, ενώ μαζί με το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί την 1η Φεβρουαρίου (περίπτερο 11, stand 1) εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική στη Γεωργία 2.0.

Τέλος να σημειώσουμε πως η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου και το ωράριο λειτουργίας θα είναι: Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-20:00.

Στο οδικό δίκτυο των Σερρών 200.000,00 € για έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων

Εγκατάσταση 3 Περιβαλλοντικών σταθμών στη Π.Ε Σερρών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τα αιτήματα των φοιτητών

Ένα νέο ασθενοφόρο στις Σέρρες – Περιμένουμε την αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ για …περισσότερα!

Εγκατάσταση 3 Περιβαλλοντικών σταθμών στη Π.Ε Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις