18/06/2024
34.7 C
Serres

Σύσκεψη στη Νομαρχία από τον Σπυρόπουλο για τα προβλήματα των Σερραίων αγροτών με τη νέα ΚΑΠ!

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στο διοικητήριο για τα προβλήματα των Σερραίων αγροτών όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Σερρών Θεολόγος Τούσκα

Σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον αγροτικό τομέα, από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, ώρα 10π.μ., στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Η σύσκεψη συγκαλείται κατόπιν αιτήματος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, καθώς και αγροτών που συνυπογράφουν σχετικό ψήφισμα που επιδόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Νομού Σερρών.

Κατιρτζόγλου Κοκολιός

Στο διοικητήριο οι αγρότες του Νομού Σερρών σύμφωνα με τον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο το πρωί της 26ης Ιανουαρίου

Barat

Κάλεσμα στους αγρότες του Νομού για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 26ης Ιανουαρίου απευθύνει  ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος. 

Το κάλεσμα είναι για το πρωί της 26ης Ιανουαρίου στις 11:30 στο διοικητήριο με τα απαραίτητα τρακτέρ κι όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο τα χρόνια προβλήματα, όπως το κόστος παραγωγής, αλλά και η νέα ΚΑΠ, σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, παραμένουν άλυτα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε τη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις.


Μάλιστα ο σύλλογος θέτει προ των ευθυνών τους τους αγρότες με μια σειρά ερωτημάτων
Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας;
Θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη για τα παιδιά μας;
Θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία;

Αν ΝΑΙ πάρτε ο κάθε ένας την ευθύνη της συμμετοχής στην αντίσταση κατά του αφανισμού των αγροτών αλλά και του τόπου μας».

Πάντως ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Σιντικής πραγματοποίησαν συνάντηση στην Κερκίνη και αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Μάλιστα την Τρίτη θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους, μιας και δεν θέλουν να ενοχλήσουν την κοινωνία…


Παναγιώτης Σπυρόπουλος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Agrotica χωρίς αγροτικές κινητοποιήσεις γίνεται; Δεν γίνεται!

Ήδη από Θεσσαλία μέχρι την Θράκη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε τους αγρότες της ανατολικής πλευράς να οργανώνονται στα Βασιλικά, στην Ημαθία γίνεται αντίστοιχη σύσκεψη για να καθορίσουν τη στάση τους και στην Πέλλα γίνεται σύσκεψη

Πάντως τα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, έχουν να κάνουν με χρονίζουσες παθογένειες….

Σωστά;

Όσο για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πάντως ακούω είναι έτοιμος για συνάντηση με τους αγροτοσυνδικαλιστές και στην Agrotica και έχει συγκεκριμένες απαντήσεις….

Μάλλον θα έμαθε από έναν δικό μας πολιτικό που κόμπαζε πως έχει όλες τις απαντήσεις, αν πάρει βέβαια τις ανάλογες ερωτήσεις…
Συνεπώς ίδωμεν.

1.800 εκθέτες από 49 χώρες στην φετινή «Agrotica» το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Και μιας και μιλήσαμε για την «Agrotica» να πούμε πως φέτος θα έχει συμμετοχή περισσότερων από 1.800 εκθέτες από 49 χώρες, και σαφώς κάλυψη όλων των διαθέσιμων στεγασμένων και υπαίθριων χώρων στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα θα υπάρχει ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και πλήθος γεωργικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας

Η διοργανώτρια εταιρεία ΔΕΘ-Helexpo σημειώνει με ανακοίνωσή της ότι η «Agrotica» δικαίως συμπεριλαμβάνεται στις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του αγροτικού κλάδου στην Ευρώπη, ενώ χαρακτηρίζει τη φετινή, επετειακή, ως «μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των τελευταίων ετών».

Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo, στη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα δώσει το «παρών» η παγκόσμια νέα τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, με όλους τους τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και όλες τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων.

Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρίσκεται η δυναμική του πρωτογενούς τομέα, τα σχέδια βελτίωσης που αλλάζουν το πρόσωπο της γεωργίας και οι τελευταίες καινοτομίες στο αγροτικό πεδίο.

Μεγάλης βαρύτητας θα είναι το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Agrotica», που διοργανώνεται το διήμερο 3-4/ Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» από το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και στη διάρκειά του θα αναλυθούν οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo, τις πύλες της «Agrotica» εκτιμάται πως θα περάσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών αναμένονται από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Για αυτό και οι προετοιμασίες των δικών μας … αγροτών;

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ..Τα πεσκέσια

Έλενα Τούσκα: Μητλιάγκα – Χρυσάφης ακολουθούν την ίδια πολιτική διαχείρισης

Στο Άγιον Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Γιώργος Τάτσιος Πρόεδρος στην «ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ»

Προσφυγή στην δικαιοσύνη αποφάσισαν οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας!

Γιώργος Τάτσιος: Αντιδήμαρχος ο Κοκμένογλου, ο Δήμου πάει για αργότερα!

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι εκλογές στην ΚΕΔΕ – νωρίτερα οι εκλογές στη εκλογές στις ΠΕΔ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις