24/04/2024
15.4 C
Serres

Ρωτάει o ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρο του ΕΚΑΒ Σερρών

Σε μία δυσάρεστη αποκάλυψη προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Νάσος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Χατζημιχαηλίδης Συμπαραστάτης Δήμος Σερρών Κώστας Καρπουχτσής

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε λίγες εβδομάδες από σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Σερρών θα καταργηθεί και θα μεταφερθεί επιχειρησιακά στην Καβάλα.

Από αυτή την επιχειρούμενη εξέλιξη οι πολίτες, που θα έχουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας και θα χρειάζονται άμεσα ασθενοφόρο, θα καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 166 και θα συνδέονται με το τηλεφωνικό κέντρο στην Καβάλα.

Στη συνέχεια το τηλεφωνικό κέντρο στην Καβάλα θα επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ Σερρών για να σπεύσει ασθενοφόρο στο σημείο του συμβάντος και να παραλάβει τον ασθενή του περιστατικού, δημιουργώντας έτσι καθυστέρηση. 

Πληροφοριακά, η περιφερειακή ενότητα Σερρών αποτελείται συνολικά από 151.317 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, και εξυπηρετείται από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο, δυστυχώς, υποφέρει από την κλιμακούμενη υποστελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

GOTSIKA

Συνεπώς, η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου 166 του ΕΚΑΒ Σερρών συμβάλλει περαιτέρω στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής της περιοχής.

Μελίτος Καπετάνιος


Ενδεικτικά, το τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων έχει αυξηθεί δραματικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών.

Συνεπώς, η άμεση άφιξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα σημεία των τροχαίων ατυχημάτων κρίνεται κρίσιμη για την επιβίωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.


Βάσει των αναφερόμενων, προκύπτει ένα πρακτικό ζήτημα για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ειδικά σε χωριά τα οποία είναι απομακρυσμένα.

Ανακύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα σχετικά με την ενδεχόμενη δυσλειτουργία στην επικοινωνία και στην άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.

Βάσει των παραπάνω,

Κεφαλογιάννη Τζιτζικώστας


Επειδή, σκοπός του ΕΚΑΒ είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις, άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας,


Επειδή, η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ δημιουργεί ένα σύγχρονο σύστημα υπηρεσιών Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας συνολικά, 

Επειδή, η ύπαρξη και η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ παρέχει αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της κάθε περιοχής, και οδηγεί στη μείωση των αποτρέψιμων θανάτων (διεθνώς μόνο για τα ατυχήματα κατά 30%),

Αυτά αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό για την κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρο του ΕΚΑΒ

Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός εάν γνωρίζει την ενδεχόμενη κατάργηση και μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του 166 του ΕΚΑΒ Σερρών στην Καβάλα.

Και αν ναι, πότε ακριβώς θα συντελεστεί η κατάργηση και μεταφορά στην Καβάλα;

Εάν γνωρίζει τη σκοπιμότητα της φημολογούμενης κατάργησης του τηλεφωνικού κέντρου 166 του ΕΚΑΒ Σερρών, σε μια περίοδο που έχουν αποδυναμωθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Σερρών και επιβαρύνονται ιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς.

Συνεπώς πώς θα διασφαλιστεί η αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών και του ΕΚΑΒ, καθώς και η έγκαιρη μεταφορά τους στις υγειονομικές δομές;
Εδώ σε θέλω κάβουρα….

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Σερρών

Οργή !

Το «Κούσασι» την Κυριακή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ”

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις