23/04/2024
15.4 C
Serres

Η σύνθεση της κ. Μητλιάγκα, οι παλιοί, οι νέοι και η πολιτική.. κατεύθυνση!

Και τους 21 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της αποφάσισε να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης η νέα δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, τόσο για να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους, όσο και να δει προφανώς τι πουλιά πιάνει ο καθένας τους, αλλά και για να δει πόσοι και ποιοι από αυτούς θα τα καταφέρουν.

Από τους παλιούς έβαλε:

  • την η κ. Δρίγκα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • τον κ Γάτσιο Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Υποδομών,
  • τον κ. Δούκα Αντιδήμαρχο Πρασίνου,
  • τον κ. Καδή Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας
  • και τον κ. Μιχτσόγλου Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Από τους νέους χρησιμοποίησε

  • την κ. Μάγδα Μπάρμπα ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών,
  • τον κ. Νίκο Φρυδά Αντιδήμαρχο Οικογένειας και Κοινωνικών Δομών
  • και τον κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού,
  • ενώ παλιά θεωρείται και η κ. Άννα Ιορδανίδου που διετέλεσε πρόεδρος στον Λευκώνα.

Όλοι τους είναι από την πρώτη φουρνιά που στήριξαν ανοιχτά και ξάστερα την κ. Μητλιάγκα, και σαφώς είχαν αποδεδειγμένα προβάδισμα στις θέσεις των αντιδημάρχων..

GOTSIKA

Τα “πρώτα βιολιά” και η εμπιστοσύνη

Κοτρώνης Σαραφίδης

Τα άτομα που συμπλήρωσαν στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο της από τη παράταξη του κ. Τσιμερίκα πρώτα, και του κ. Τερζή στη συνέχεια, βλέπουμε πως είναι άμισθοι αντιδήμαρχοι όπως:

ο κ. Νίκος Κουφοτόλης που σαφώς και αναλαμβάνει το πιο δύσκολο πόστο, αυτό του Αντιδημάρχου Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών, Εντεταλμένος Σύμβουλος Συνεργασίας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και είναι και ο Προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής που στην ουσία αντικαθιστά την σημερινή οικονομική επιτροπή.

Σαφώς αναβαθμισμένη είναι η απόλυτα έμπιστη της κ. Μητλιάγκα η κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αναπτυξιακής Πολιτικής, Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητικών Εγκαταστάσεων και φυσικά είναι και η Προτεινόμενη Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, μιας και η ίδια η κ. Μητλιάγκα αναλαμβάνει να διοικήσει από την θέση του προέδρου, όπως και ο πατέρας της.


Η κ. Χρυσάνθη Παλάζη ανέλαβε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών, και Εξωστρέφειας και ο Νάσος Παπαδόπουλος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πρόληψης , ενώ έκπληξη θεωρείται η προεδρία του ΔΗΠΕΘΕ από νέο άνθρωπο τη κ. Βίκυ Πανταζή.

Ο Κωνσταντίνος Μπέγος ανέλαβε την δύσκολη θέση του προέδρου του Αυτοκινητοδρομίου και ο κ. Παύλος Πουλιάκας είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν βέβαια θέσεις ευθύνης, αλλά σαφώς με λιγότερες υποχρεώσεις, σε ένα σχήμα που περιλαμβάνει άτομα και από τη δεξιά και από την αριστερή πτέρυγα, δηλαδή από τους χώρους που στήριξαν την κ. Μητλιάγκα στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα κ. Αριστοκλή Αναστασιάδη, που είναι σύζυγος της κ. Χατζηγαβριήλ, μιας και έχει τις δυνατότητες όντας παλιός ειδικός συνεργάτης του κ. Δημήτρη Νότα στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, αλλά όχι την αντίστοιχη εμπειρία


Σερρών Θεολόγος Σάκης Γάτσιος

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Έπαρση, αλαζονεία και έλλειψη πνεύματος συνεργασίας δεν θα γίνονται ανεκτά 

Έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους συνεργάτες μου ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο δημότης, έπαρση και αλαζονεία και έλλειψη πνεύματος συνεργασίας από όλους μας δεν θα γίνονται ανεκτά και λίγα λόγια και πολύ δουλειά ζήτησε η κ. Μητλιάγκα από τους συνεργάτες τους που μένει να αποδειχθεί πόσο έτοιμοι είναι και κατά πόσο θα τηρήσουν στην πράξη τις παροτρύνσεις της νέα δημάρχου…

Μας ενδιαφέρει το κομμάτι της στήριξης του πολίτη, η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις, μας ενδιαφέρουν τα σχολικά κτίρια, οι ασφαλείς υποδομές όπως και να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα όπως εξωστρέφεια και οτιδήποτε άλλο που τα τελευταία χρόνια λείπει από το Δήμο μας.

Όσο για τις όποιες αντιδράσεις θα τις δούμε στην συνέχεια, μιας και κάθε αρχή και δύσκολη…

Σωστά;

Με τους Onirama ξεκίνησε η Πολιτεία των Ευχών 2023

Άπαντες παρόντες – 21 σύμβουλοι στην νέα Δημοτική Αρχή της κ. Μητλιάγκα

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής – Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Σερρών – video

Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των νέων Διοικήσεων Νοσοκομείων – ΥΠΕ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η ΠΚΜ πρότυπο στα βιώσιμα ταξίδια για όλη την Ελλάδα

Υπόμνημα της ΓΣΕΒΕΕ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Να μην κλείσουν τα κέντρα πρόληψης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις