22/07/2024
31.9 C
Serres

Οι Σερραίοι ήρωες Συμεωνίδης, Κατσάνης και Κούρλιος στο πάνθεον των αγωνιστών που έπεσαν στην Κύπρο!

«Έπεσαν» κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο οι Σερραίοι ήρωες Συμεωνίδης, Κατσάνης και Κούρλιος και ο Δήμος Σερρών τίμησε τη μνήμη τους τη Κυριακή.

Παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας  Μιχάλη Γιωργάλλα  και του Κύπριου πρόξενου Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, ο Δήμος Σερρών τίμησε τη μνήμη των ηρώων που «έπεσαν» κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.

Η επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, που για ακόμη μια φορά οργανώθηκε επίσημα από τον Δήμο Σερρών, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία πεσόντων και αγνοουμένων πολεμιστών Κύπρου, τιμώντας τους Σερραίους ήρωες, Στέργιο Συμεωνίδη, Γιώργο Κατσάνη και Γιώργο Κούρλιο.

grigoriadis-houvardas

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο ο δήμος Σερρών είχε ζητήσει επίσημα την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην εκδήλωση, αλλά από ότι φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο κανένας να παρευρεθεί!

Lavera


Μάλιστα το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να μένει άναυδος ακούγοντας τις αποκαλύψεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης!


«Μπροστά στην προσφορά όλων αυτών των παιδιών από την Ελλάδα και την Κύπρο που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, αποτίουμε τον αρμόζοντα φόρο τιμής και την ίδια ώρα αναλογιζόμαστε τη δική μας ευθύνη και το δικό μας χρέος απέναντι τους και έναντι της ιστορίας και των επόμενων γενεών.

fotiadis-domouchtsidis

Αντλώντας όλα τα διδάγματα που μας παραθέτει η ιστορία, οφείλουμε με συλλογικότητα, ομοψυχία, αίσθημα ευθύνης και ενότητα, να φανούμε αντάξιοι του αγώνα και της θυσίας των ηρώων μας» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας  Μιχάλης Γιωργάλλας υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική κατοχή δε μπορεί να διαιωνίζεται και ότι αν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες «υπάρχει εκ μέρους μας η πρόθεση, μέσα από μια έντιμη διαδικασία διαλόγου να καταλήξουμε στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».


«Στο πάνθεον των αγωνιστών που έπεσαν στην Κύπρο, οι Σερραίοι ήρωες Στέργιος Συμεωνίδης, Γιώργος Κατσάνης και Κωνσταντίνος Κούρλιος έχουν αναμφισβήτητα τη δική τους ξεχωριστή θέση.


Είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και για τη θυσία τους, που αποτελεί οδηγό για όλους μας και ατσαλώνει το ηθικό και την αποφασιστικότητα μας.


Σήμερα μπροστά από τον ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα :

Ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» είπε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης που υπογράμμισε ότι εκδηλώσεις  όπως η προχθεσινή, υπαγορεύουν σε όλους μας το ανεξόφλητο χρέος απέναντι στον τόπο μας και παράλληλα, αποτελούν μία ευκαιρία να προβάλλουμε, πρότυπα ήθους, φιλοπατρίας και γενναιότητας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.«Τιμήσαμε τους ήρωες μας και τους Σερραίους ήρωες μας.

49 χρόνια μετά η πληγή είναι ανοιχτή.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και φυσικά οι φίλοι και σύμμαχοι μας και αυτοί που θέλουν να εφαρμόζουν το Διεθνές δίκαιο ότι επιλεκτική εφαρμογή του δεν μπορεί να γίνεται και στην Κύπρο αυτήν τη στιγμή δεν εφαρμόζεται το Διεθνές δίκαιο.

Η πληγή είναι ανοιχτή και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το δίκαιο πρέπει να υπερισχύσει.  

Τιμώντας τη μνήμη αυτών των ηρώων και γνωρίζοντας την ιστορία το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε την υπόσχεση ότι εμείς θα συνεχίσουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, να παραδώσουμε αυτή τη χώρα δυνατή και φυσικά να δώσουμε τη μάχη για την αποκατάσταση και την επανένωση της νήσου» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Στο Διοικητήριο συνάντηση Γιωργάλλα – Κωνσταντινίδη – Αδελφικές οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου

Τη στενή σχέση που συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με την Κύπρο επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέμα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες είναι χτισμένες οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και στους κοινούς στόχους που έχουν θέσει οι δυο χώρες για τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, με γνώμονα τα εθνικά δίκαια και τη στρατηγική για την αποτελεσματική προάσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.


Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της ήδη στενής συνεργασίας με την πολυπληθή κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Φτάνει ο καύσωνας «Κλέων» – Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση

Κάζο από υποψήφιο, που ενώ ανακοινώθηκε, άλλαξε …συνδυασμό!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις