18/06/2024
24.7 C
Serres

Σερραικά σωματεία καταγγέλουν την Έλλειψη παθολόγων γιατρών στο Γ.Ν. Σερρών

Το Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών , το Σωματείο εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Σερρών, το Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Σερρών και ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Ν. Σερρών συμμετείχαν στην διαμαρτυρία της ΕΝΙΝΣ προς την Διοίκηση  του Νοσοκομείου Σερρών,

για την υπολειτουργία και υποστελέχωση όλων των κλινικών του Νοσοκομείου και κυρίως για την έλλειψη παθολόγων γιατρών (έμειναν μόνο 5 παθολόγοι γιατροί, μετά και τις παραιτήσεις, που είχαμε τελευταία) και από αυτούς, κάποιοι πρέπει να καλύπτουν και το Νοσοκομείο Δράμας. 

Το πρόβλημα το γνωρίζαμε και το ξέρουμε εδώ και καιρό. Έπρεπε να λυθεί «χθες»!!! Σήμερα το προσωπικό του νοσοκομείου, έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Οι υγειονομικοί να παλεύουν μόνοι τους, για ένα τεράστιο πρόβλημα όλων των κατοίκων αυτού του Νομού. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο, επιβεβαιώνουν το δόμο που ακολουθεί η Κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην Υγεία, που οδηγεί και στη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση της Παθολογικής κλινικής.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν πιστά τις εντολές της Ε.Ε, ένα στόχο έχουν: το δημόσιο αγαθό της υγείας, που πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλο τον λαό, να το δώσουν βορρά στους ιδιώτες! Να αυγατίζουν ανεξέλεγκτα τα κέρδη τους και από τον πόνο και την αγωνία των αρρώστων.

Δεν είναι όμως εντελώς αργά για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Αρκεί όλος ο λαός του Νομού, να ταχθεί στο πλευρό των γιατρών, να παλέψουμε στο πλευρό τους, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, ΟΛΟΙ. 

Barat

 Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΕΝΙΝΣ, συμβάλλοντας και με τις δικές μας δυνάμεις  σε μια ευρύτερη ενδυνάμωση της πάλης, σε μία παν-κινητοποίηση ολόκληρου του σερραϊκού λαού που θα απαιτεί την παύση όλων των μετακινήσεων των γιατρών σε άλλα νοσοκομεία, να στηριχθεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ώστε να μη δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες υπερεργασίας για τους γιατρούς που έχουν ξεπεράσει τα όριά τους!  

Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, γενναία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας όλων των υγειονομικών και του προσωπικού. 

Οι γιατροί είναι δημόσιοι λειτουργοί, προσφέρουν κοινωνικό έργο, θεραπεύουν ανθρώπους και σώζουν ζωές. Είναι ανεπίτρεπτό να αναγκάζονται να εργάζονται με συνθήκες μεσαίωνα, να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, ως μετακινούμενοι νομάδες μπαλώνοντας κενά που κοστίζουν λιγότερο. 


Δεν είναι μόνο δικό τους πρόβλημα, είναι κυρίως και δικό μας. Αν δεν αντιδράσουμε ΟΛΟΙ, μας περιμένουν τα χειρότερα.

Ήδη έχουν περάσει νομοσχέδιο που κοστοβόρες μικροβιολογικές, ιστολογικές και άλλες εξετάσεις θα γίνονται μόνο σε δημόσιες δομές. Σε ιδιωτικά εργαστήρια η συμμετοχή μας θα είναι πλέον 100%.

Πάντα είχαν και έχουν λεφτά για αγορά υποβρυχίων που γέρνουν, φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη αχρείαστα, γιατί εμείς δεν έχουμε σαν λαός τίποτε να χωρίσουμε με τους γειτονικούς λαούς. Τα χρήματα που μας φορολογούν «αδίστακτα» θέλουμε να αξιοποιούνται για δωρεάν υγεία, παιδεία, για ευημερία του λαού και όχι για αχρείαστο πολεμικό υλικό.

Γι αυτό, καλούμε όλο τον λαό του Νομού (σωματεία, φορείς, σύλλογοι κ.λ.π.)  σε επιφυλακή.


Δεν πάει άλλο! 

Δεν θα πεθάνουμε εμείς για τα κέρδη των λίγων!

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από το φιλότιμο και την εμπειρία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.   

Ευρωεκλογές 2024: Η ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Ευρωεκλογές 2024: Έφτασε η ώρα της κάλπης!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις