23/04/2024
15.4 C
Serres

Σαραντίδου Φιλιώ: Ο πραγματικός συμπαραστάτης του αγρότη!

Για ακόμη ,μία φορά οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο, την ίδια τους την επιβίωση αναφέρει με ανακοίνωση της η Σαραντίδου Φιλιώ ΜΕΛΟΣ ΤΕ ΣΕΡΡΩΝ ΚΚΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΚΜ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Παλεύουν για να κρατήσουν τα χωράφια και το βιος τους, να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους, να παραμείνουν στα χωριά τους.

Διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια (ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών του μόχθου τους, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, τους αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται εξολοκλήρου για τις καταστροφές στην παραγωγή τους, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων τους, στερώντας τους μια αξιοπρεπή ζωή και οδηγώντας τους στη φτώχεια. 

GOTSIKA

Φέτος, οι αγρότες είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται επιπλέον, από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

Αυτήν την πολιτική πληρώνει συνολικά ο λαός και όχι μόνο οι βιοπαλαιστές αγρότες, αφού μένουν αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Ήδη στα ράφια τα προϊόντα πωλούνται 5 με 10 φορές ακριβότερα από την τιμή που τα πουλάει ο παραγωγός, εξαιτίας του κυνηγιού του κέρδους από εμπόρους και μεσάζοντες.


Σε αυτόν τον αγώνα που δίνουν είναι φανερό ότι συμπαράσταση στον αγώνα τους δεν θα βρουν πίσω από τις κλειστές πόρτες γραφείων βουλευτών που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.


Η μόνη λύση είναι προς άλλη κατεύθυνση, στον συντονισμό της δράσης τους με τους εργαζόμενους από κάθε χώρο δουλειάς, με τους βιοπαλαιστές τις υπαίθρου, τους μικρούς επαγγελματίες.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται ήδη σε απεργιακό αναβρασμό εκατοντάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα αλλά και φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με το γνωστό σε όλους σύνθημα «ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους».


Εκεί στους δρόμους του αγώνα μπορεί κάποιος να δει αποτέλεσμα.

Μαζική δράση παντού, σχέδιο αποφασιστικής αναμέτρησης με την εργοδοσία, τους ομίλους, την κυβέρνηση και το κράτος τους, ώστε αυτή να απλώνεται και να αγκαλιάζει περισσότερους χώρους, να κερδίζει στον αγώνα νέους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και πρωτοβάθμια σωματεία, αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους.


Κόντρα στην αναμονή και στον εφησυχασμό, στο δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνεται μέσα στα βουλευτικά κυβερνητικά γραφεία, στις όμορφες αίθουσες περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.

Συνάντηση των μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών με τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τη Τετάρτη στις Σέρρες ο Νίκος Μπίστης

Ηγεσία ή τσιράκια … ;

Θανάσης Μαλλιαράς: Το επιμελητήριο Σερρών στηρίζει τους αγρότες!


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις