25/06/2024
22.1 C
Serres

Σαραντίδου Φιλιώ: Οι επισκέψεις στην Λαϊκή Αγορά ….δεν είναι πανηγύρι!!!!!

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη βλέπουμε περιχαρείς υποψηφίους «τοπικούς άρχοντες» (τρομάρα τους…) να επισκέπτονται την Λαϊκή Αγορά των Σερρών και άλλων Λαϊκών σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες για να μοιράσουν τα ιλουστρασιόν φυλλάδιά τους και χτυπήματα στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών αναφέρει η Σαραντίδου Φιλιώ Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας.

Έτσι πριν λίγες μέρες είδαμε εικόνες στην Λαϊκή από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών Χρυσάφη και προχθές και από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα, συνοδευόμενοι από βαριά κλιμάκια…..

Τι δεν μας λένε πάλι;

Τι κρύβεται πίσω από τα χαμόγελα και τις εγκάρδιες χειραψίες;

Lavera

Καταρχήν να ενημερώσουμε, οι λαϊκές αγορές αποτελούν σημαντικό παράγοντα στον εφοδιασμό των λαϊκών στρωμάτων με τα απαραίτητα μέσα της καθημερινής διατροφής, ενώ δραστηριοποιούνται σε αυτές δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και παραγωγοί.

Πριν δύο χρόνια ψηφίστηκε νομοσχέδιο που τιτλοφορείται:

«Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» με υπουργό τότε τον Άδωνη Γεωργιάδη.


Με βάση τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου:

Μετατράπηκε η άδεια σε θέση.

Δηλαδή, αν δεν υπάρχει θέση για τον παραγωγό ή τον επαγγελματία, δεν υπάρχει άδεια, ίσχυε το αντίθετο.

Οι μικροί παραγωγοί, επαγγελματίες και μικρέμποροι για να ανανεώσουν την άδεια ή για έκδοση νέας πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι και με ασφαλιστική ενημερότητα, με φορολογική ενημερότητα, να μη χρωστάνε στον δήμο και να μη χρωστάνε τα ημερήσια τέλη, όταν κάτι τέτοιο δεν ισχύει πουθενά αλλού και ενώ γι’ αυτήν τη διαδικασία θα έπρεπε να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μόνο την περίοδο που ήταν να ανανεωθεί η άδειά τους ή να εκδοθεί νέα άδεια.


Ακόμα, οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά ημερήσια τέλη προς τους φορείς διαχείρισης (Δήμους και Περιφέρειες), τα οποία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ανάμεσα στους φορείς διαχείρισης θα βρίσκονται πλέον και ιδιωτικές εταιρείες, που θα αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Αλλοιώνονται τα κοινωνικά κριτήρια που ίσχυαν, βγάζοντας εκτός τους Ρομά και τους ανάπηρους, για τους οποίους δεν θα υπάρχει πλέον καμία μοριοδότηση, ενώ στα κριτήρια εισάγεται το πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Επιπλέον, εισάγονται τιμωρητικές, πολύ αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι την αναστολή, ακόμα και την αφαίρεση της άδειας αν κάνουν τρεις φορολογικές παραβιάσεις στον ίδιο χρόνο, κ.ά.

Αυτές είναι οι πολιτικές που στηρίζουν οι κύριοι που τώρα φωτογραφίζονται περιχαρείς με τους μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες στις λαϊκές και αυτές οι πολιτικές τους είναι που οδήγησαν τους καταναλωτές να πληρώνουν δυο και τρεις φορές πάνω το κόστος σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, αφού το κόστος των μέτρων που παίρνουν μετακυλύετε στο προϊόν.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή ήταν στο πλευρό των αντίστοιχων Συνομοσπονδιών και σωματείων μικροπωλητών που έδωσαν μάχες πριν δυο χρόνια για την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, τα αποτελέσματα του οποίου ακόμα δεν έγιναν πλήρως ορατά.

Και εδώ στις Σέρρες είχαμε επισκεφτεί το σωματείο Μικροπωλητών ενώ το ζήτημα το αναδείξαμε και στα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό.

Εμείς τέτοια ζητήματα τους βάζουμε αλλά αυτοί «φωνή βοώντος» ….άλαλοι γιατί δεν τους συμφέρει να μιλήσουν γι’ αυτά.

Εμείς καλούμε τον λαό να ψηφίσει με μοναδικό κριτήριο την καλυτέρευση της ζωής του και την κάλυψη των αναγκών του.

Να γεμίσουν οι κάλπες κόκκινα γαρύφαλλα, να εκλεγούν άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα αυτά που απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες και όχι γκλαμουρους φάτσες που θα τις δούμε μετά από πέντε χρόνια πάλι σε κάποιο ιλουστρασιόν κατρελάκι!!!!

8 Οκτώβρη Δυναμώνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση παντού!!!!!!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκινούν οι ασφαλτικές εργασίες στη Περιαστική οδό !

Ενισχύεται ο Δήμος Σερρών με νέα σύγχρονα οχήματα για την καθαριότητα!

Ο Ζαχαρίας Μπουρβάνης υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με τη Συμμαχία Σερραίων!

Απόστολος Τζιτζικώστας: Στις Σέρρες ό,τι είπαμε, το κάναμε πράξη!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις