18/06/2024
22.6 C
Serres

ProCredit Bank Ελλάδας &Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη

Η κοινή εκδήλωση της Τράπεζας με τον ΣΕΒΕ για την ανάπτυξη  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & την εξωστρέφεια

Με την παρουσία των κορυφαίων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης  , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της ProCredit Bank από κοινού με τον ΣΕΒΕ . 

Με στόχο την ενδελεχή  ενημέρωση  των μελών επαγγελματικών φορέων & των δημοσιογράφων , ολοκληρώθηκε με την συνάντηση στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, ο  βασικός κύκλος παρουσιάσεων στο πλαίσιο  ενός  roadshow εξωστρέφειας της γερμανικής αναπτυξιακής  Τράπεζας ProCredit που ξεκίνησε πριν απο 18 μήνες στην Βόρεια & Κεντρική Ελλάδα . 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Procredit Bank Ελλάδος κ. Τέοντορ Μίλκοβ Καραϊβάνοφ , καλωσορίζοντας το επιχειρηματικό κοινό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση , τόνισε χαρακτηριστικά : 

«Στέκομαι σήμερα εδώ – μετρώντας 9 χρόνια από την είσοδο του ομίλου ProCredit στην Ελλάδα – και είμαι περήφανος που δεν μιλάω πλέον για το τί  θα κάνουμε στο μέλλον, αλλά για πράγματα που ήδη πετύχαμε .


Είμαστε ήδη  μία εδραιωμένη τράπεζα, με ξεκάθαρο σκοπό και όραμα να αναπτύξουμε τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα  και  η ίδια η αγορά μας δείχνει, ότι υπάρχει ανάγκη για μια τράπεζα σαν εμάς που συζητά τα επιχειρηματικά σας σχέδια, δίνει πρακτικές ιδέες και είναι δίπλα σας για να στηρίξει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και σε δύσκολες στιγμές.»

Ο κ. Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και συνδιοργανωτής της συνάντησης με το υψηλό επιχειρηματικό  ενδιαφέρον,  επεσήμανε :

«Ο ΣΕΒΕ συνεργάζεται για την ενημέρωση των μελών του με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση με την αναπτυξιακή τράπεζα ProCredit Bank, του διεθνούς τραπεζικού ομίλου ProCredit με έδρα την Γερμανία, που προσφέρει εξατομικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικούς πόρους σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Είναι σημαντικό γιά  την ελληνική  οικονομία ώστε οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οργανώσουν τα τις στρατηγικές ανάπτυξης τους εντός και εκτός Ελλάδας.»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γιουτίκας που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, υπογράμμισε : 

«Τα αποτελέσματα της  9χρονης ήδη παρουσίας  της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  στην Ελλάδα, με το μοναδικό φυσικό της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει δυναμικά  την στοχοπροσήλωσή της στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού η έμφαση που δίνει στην ενίσχυση της πράσινης ενέργειας και του  ψηφιακού εκσυγχρονισμού, ανταποκρίνονται  με μεγάλη πιστότητα, στις προτεραιότητες της δικής μας περιφερειακής μας οικονομίας.»

Η εκτενής  παρουσίαση του προφίλ , των ιδιαιτεροτήτων, των στοχεύσεων και ο  συνδυασμός   της τεχνολογίας με την  παραδοσιακή ταυτότητα που χαρακτηρίζουν την ProCredit Bank, έγινε από τους διευθυντές του υποκαταστήματος της τράπεζας κα Αγγελική Αρβανίτη και κ. Στέλιο Βλησίδη.  

Ακολούθησαν ερωτήσεις των συμμετεχόντων που απαντήθηκαν από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της Τράπεζας   αλλά και παρεμβάσεις με τις εξής δύο , άξιες να μνημονευθούν : 


Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης σε ερώτηση δημοσιογράφου  γιατί παρίσταται  στην εκδήλωση, είπε: 

«Ήρθαμε απόψε εδώ να μάθουμε περισσότερα για την ProCredit Bank και  ελπίζουμε  να στηριχθούν επιτέλους οι επιχειρήσεις , να εκδηλωθεί  μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο ενδιαφέρον  από εκείνο που  αντιμετωπίζουμε με  το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα »

Ο κ. Γιώργος Μυλωνάς ,Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil , «έκλεισε» την εκδήλωση αφού μοιράστηκε με τους υπόλοιπους παρευρεθέντες , την εξαιρετικά θετική και μακράν των υπολοίπων  τραπεζών προσωπική εμπειρία από την συνεργασία του  με την ProCredit Bank σε άλλες  χώρες δραστηριοτήτων του  στο εξωτερικό . 

Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Σαμολαδά & Ειρήνη Νικολοπούλου , υπεύθυνη  επικοινωνίας της ProCredit Bank στην Ελλάδα . 

1μήνα μετά την σκληρή επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ βαδίζει σε πορεία εξυγίανσης

Ηλίας Κονδύλης: Κρίσιμη κατάσταση των υποστελεχωμένων κλινικών του Νοσοκομείου Σερρών

Δώρα Τσαμπάζη: Στόχος οι 6 ευρωβουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ για να παράξουμε έργο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις