23/07/2024
25.7 C
Serres

Απέκτησε το Πεθελινό Νέο σύγχρονο Γυμναστήριο

Νέο υπερσύγχρονο Γυμναστήριο απέκτησε το Πεθελινό και ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και επανάχρησης του Δημοτικού σχολείου του Πεθελινού του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Η ένταξη στο πρόγραμμα και η υλοποίηση του έργου μετατροπής του παλαιού, κλειστού εδώ και χρόνια Δημοτικού Σχολείου στο Πεθελινό, σε ένα σύγχρονο γυμναστήριο, από την μία θα δώσει ώθηση στο Κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού και από την άλλη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα «σώθηκε» από τη φθορά του χρόνου και την επερχόμενη κατάρρευση το πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Πεθελινού.


Το απόγευμα της Τετάρτης έγιναν τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Γυμναστηρίου Πεθελινού

neo gimnastirio sigxrono pethelino dimos emmanouil pappa dimitris notas espa

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Γυμναστηρίου Πεθελινού πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024 στο Πεθελινό.

Πρόκειται για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ», συνολικού προϋπολογισμού 679.308 ευρώ, πλέον των νόμιμων αναθεωρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας τόνισε πως «ο τίτλος του έργου « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ» πραγματικά ανταποκρίνεται και αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καίριες παρεμβάσεις στο κέλυφος και στο εσωτερικό του, που πραγματοποιηθήκαν στο κτήριο του παλαιού – κλειστού Δημοτικού Σχολείου, μεταμορφώνοντάς το σε ένα Ασφαλές, Σύγχρονο, Άνετο και Λειτουργικό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.»

pashalis stefanou dimitris notas

Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν οι εξής:
•Διαμόρφωση αιθουσών και κατασκευή νέων W.C και W.C Α.Μ.Ε.Α καθώς και αποδυτηρίων.
•Αντικατάσταση στέγης
•Προσθήκη θερμομόνωσης στην εξωτερική τοιχοποιία και στη στέγη του κτηρίου.
•Κατασκευή νέων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης καθώς και ηλεκτρικών.
•Αντικατάσταση των κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
•Αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας αέρα-νερού για θέρμανση και ψύξη.
•Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων και συμβατικών λαμπτήρων με νέα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED.
•Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ.
•Κατασκευή περίφραξης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
•Προμήθεια εξοπλισμού γυμναστηρίου και αναψυκτηρίου.


Η ένταξη στο πρόγραμμα και η υλοποίηση του έργου μετατροπής του παλαιού, κλειστού εδώ και χρόνια Δημοτικού Σχολείου, σε ένα σύγχρονο γυμναστήριο, θα δώσει ώθηση στο Κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού και θα συμβάλλει εκτός από την ανάπτυξη του αθλήματος και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

giorgos kadis panagiotis keisoglou

Ο κ. Νότας τόνισε πως με τα χρήματα του προγράμματος πρώτον «σώθηκε» από τη φθορά του χρόνου και την επερχόμενη κατάρρευση το πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και δεύτερον «δίνεται δυνατότητα στέγασης του υπερδραστήριου ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ».


Ο σχετικά νεοσύστατός Σύλλογος, κατόρθωσε στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, χρόνια που ως Ελληνική κοινωνία ζήσαμε πολύ δύσκολές στιγμές σε όλα τα επίπεδα της ζωής, Οικονομικής, Κοινωνικής, Πολιτικής, όχι μόνο να αντέξει στην πίεση αυτή των χρόνων αλλά να Δημιουργηθεί, να δείξει αξιέπαινη αντοχή στις αντίξοες συνθήκες, να στεριώσει, να Δυναμώσει, και να είναι σήμερα έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Πανελλήνιο στον χώρο της ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ, ατενίζοντας δικαίως το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Για όλους εμάς, ο Σύλλογος αυτός είναι το ζωντανό παράδειγμα, που μας διδάσκει πως όταν κάνεις κάτι, με Μεράκι, Αγάπη, Αυταπάρνηση και Θυσίες, είσαι «καταδικασμένος» να πετύχεις».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αθλητές του Συλλόγου «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ» με τους γονείς τους και κάτοικοι της περιοχής.

Δημήτρης Νότας: «Σώθηκε» το κτήριο και απέκτησε προπονητήριο ο «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ»

neo gimnastirio sigxrono pethelino dimos emmanouil pappa dimitris notas espa

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα στα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Γυμναστηρίου του Πεθελινού

Είμαστε σήμερα εδώ με Χαρά και υπερηφάνεια μπροστά σε ένα τελειωμένο έργο.

Ένα έργο που εντάχθηκε μετά την ολοκληρωμένη ώριμη πρόταση του Δήμου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ( με απόφαση ένταξης τον Νοέμβριο του 2018)

Ο τίτλος του έργου « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΘΕΛΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ» πραγματικά ανταποκρίνεται και αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καίριες παρεμβάσεις, στο κέλυφος και στο εσωτερικό του, που πραγματοποιηθήκαν στο κτήριο του παλαιού – κλειστού Δημοτικού Σχολείου, μεταμορφώνοντάς το σε ένα Ασφαλές, Σύγχρονο, Άνετο και Λειτουργικό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.

Ο Π/Υ Μελέτης του έργου ήταν 679.308,00 ΕΥΡΩ, πλέον των νόμιμων αναθεωρήσεων.

neo gimnastirio sigxrono pethelino dimos emmanouil pappa dimitris notas espa 2

Και θα αναρωτηθεί τώρα εύλογα κάποιος, καλοπροαίρετος θα δεχτώ εγώ Έλληνας πολίτης, γιατί άραγε να έπρεπε να ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα και να γίνει αυτό το Γυμναστήριο στο ΠΕΘΕΛΙΝΟ, για να εξυπηρετήσει ποιόν, έστω και εάν τα πληρώνει με κονδύλια της η Ε.Ε.

Και απαντώ :

Για ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ, και μάλιστα δεν μπορώ να αξιολογήσω ποιος από τους δύο αυτούς λόγους είναι ο σημαντικότερος.

1ος Λόγος

Το κτήριο αυτό που βλέπετε πίσω μου έχει μια Ιστορική και συνάμα συναισθηματική αξία, καθώς για τρείς τουλάχιστον γενιές Συνδημοτών μας, είναι ταυτισμένο με την καθημερινότητα τους για να μην πω με την ιδιά τους την ζώη.

Οι παππούδες μας, οι γονείς μας, και οι περισσότεροι από εμάς, μάθαμε γράμματα σε αυτόν εδώ τον χώρο, κάναμε πλήθος πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, ασκήσαμε και ασκούμε ακόμη και σήμερα το εκλογικό μας Δικαίωμα.

Το κτήριο δυστυχώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες είχε αφεθεί στην φυσιολογική φθορά του αδυσώπητου χρόνου, η στέγη του άρχισα να «τρέχει» τα επιχρίσματα είχαν φθορές και είχαν αρχίσει να αποκολούνται, τα κουφώματα να βάζουν νερό, οι υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις να μην ανταποκρίνονται.

Υπήρχε γενικώς μια εικόνα σταδιακής και επιταχυνόμενης θα έλεγα κατάρρευσης του.
Εάν δεν παίρναμε τα χρήματα του προγράμματος το κτήριο αργά ή γρήγορα θα κατέρρεε.

Επομένως ο πρώτος στόχος της επισκευής και του εξ χρονισμού του κτηρίου επετεύχθη.
Βλέπουμε όλοι τώρα μπροστά μας ένα κτήριο που πήρε νέα Ζώη για άλλα τόσα χρόνια.

2ος Λόγος και εξίσου σημαντικός

Η δυνατότητα στέγασης του Υπερδραστήριου ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ Συλλόγου «ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ»

neo gimnastirio sigxrono pethelino dimos emmanouil pappa dimitris notas espa 3

Ο σχετικά νεοσύστατός Σύλλογος, κατόρθωσε στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, χρόνια που ως Ελληνική κοινωνία ζήσαμε πολύ δύσκολές στιγμές, σε όλα τα επίπεδα της ζωής, Οικονομικής, Κοινωνικής, Πολιτικής, όχι μόνο να αντέξει στην πίεση αυτή των χρόνων αλλά να Δημιουργηθεί, να δείξει αξιέπαινή αντοχή στις αντίξοες συνθήκες, να στεριώσει, να Δυναμώσει, και να είναι σήμερα έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Πανελλήνιο στον χώρο της ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ, ατενίζοντας δικαίως το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Γι αυτούς τους ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή τους, και γι αυτόν τον Σύλλογο που διδάσκει Πολιτισμό και Αθλητισμό η Κοινωνία θα πρέπει να είναι και είναι στο πλάι τους, ανταποκρινομένη στις ανάγκες τους.

Για όλους εμάς, ο Συλλογος αυτός είναι το ζωντανό παράδειγμα, που μας διδάσκει πως όταν κάνεις κάτι, με Μεράκι, Αγάπη, Αυταπάρνηση και Θυσίες, είσαι «καταδικασμένος» να πετύχεις.

Υπόσχεση της κοινωνίας όσο δικαιούμαστε να λέμε και λίγο αυθαίρετα ότι την εκπροσωπούμε είναι ότι θα είμαστε στο πλάι σας…….

Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως για τον ΔΗΜΟ ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ το Κωπηλατοδρόμιο και η ανάπτυξη του ξεπερνά τα στενά όρια ενός Αθλητικού Κέντρου.

Το ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ για μας πρέπει και μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό μοχλό Οικονομικής Ανάπτυξης, που ξεπερνά όχι μόνο τα στενά όρια του ΔΗΜΟΥ, αλλά και αυτά του ΝΟΜΟΥ.
Κλείνοντας θα ήταν παράληψη μου να μην ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου:

  1. ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  2. ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  3. ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  4. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
  5. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΑΣΕΩΝ
  6. ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
  7. ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ
  8. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  9. ΜΑ ΠΑΝΩ απ΄ όλους, εσάς, που μας εμπνέετε για να συνεχίσουμε την δουλειά μας στον ΔΗΜΟ

Προς όλους όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της φωτιάς – Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Δημάρχου Βισαλτίας

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών & ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις