17/07/2024
38.1 C
Serres

Πέρασε ένας χρόνος, από το θάνατο του μικρού Βασίλη..

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το δυστύχημα στο 9ο δημοτικό σχολείο που στοίχισε την ζωή στον μικρό Βασίλη

Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο αυτό που έκανε ουσιαστικά, είναι να μην γίνεται καμία δουλειά την ώρα του διαλείμματος.

Γιατί ουσιαστικά η πολιτεία δεν έδωσε ούτε δραχμούλα τσακιστή για τα σχολεία και κάποια ελάχιστα που δόθηκαν είναι από το Δήμο, και από το υστέρημα των κατοίκων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του μικρού Βασίλη 2

ΟΧΙ κύριοι, ΔΕΝ τα κάνατε όλα καλά, λέει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών  για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγική απώλεια του μικρού μαθητή από έκρηξη καυστήρα. 


Η θλιβερή ανάμνηση του περσινού χαμού του μικρού Βασίλη που βύθισε σε πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρόκειται να ξεχαστεί..

Δεν πρέπει να ξεχαστεί, δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί, γιατί καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολλών τέτοιων “ατυχημάτων” όπως τα χαρακτηρίζουν οι διάφοροι “ανευθυνοϋπεύθυνοι” παράγοντες της πολιτικής ζωής, και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, αφήνοντας να πάρουν τα γεγονότα το δρόμο της δικαστικής οδού και τη λήθη του χρόνου να κάνει τη δουλειά της. 

Ο χρόνος ποτέ δεν θα απαλύνει την θλίψη των οικιών προσώπων τους.. όμως μπορεί να κάνει όλους εμάς σοφότερους για το χρέος που έχουμε να διασφαλίσουμε τους όρους της ζωής μας. 


Ας μη χύνουμε κροκόδειλια δάκρυα για τέτοια και πολλά άλλα “συμβάντα” ατυχή όπως αρέσκονται να τα χαρακτηρίζουν αυτοί που έχουν την απόλυτη ευθύνη της διοίκησης, της μέριμνας και της ασφάλειας των χώρων δουλειάς.


Ας στηρίξουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις μας για ασφαλή σχολεία με σύγχρονες υποδομές. 

Καμία συγκάλυψη ευθυνών, κανένα σχολείο στο έλεος της υποχρηματοδοτησης. 

Να μη μείνει στον “αέρα” του “κόστους-οφελους” η ασφάλεια και η προστασία του λαού και της νεολαίας γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος! 


Πάντως οφείλω να ενημερώσω πώς όπως διαβάζω στο ξαδερφάκι μας το Ελεύθερο Βήμα της Φλώρινας σήμερα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση συνολικής αξίας 1.000.000€ για την αποκατάσταση βλαβών σχολικών κτιρίων

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του μικρού Βασίλη 3

Συγκεκριμένα στις 30/11/2023 ο κ. Παπασωτηρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο Χρήστο παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αποκατάσταση βλαβών σχολικών κτιρίων, για την οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση συνολικής αξίας 1.000.000€.

Η α’ δόση της χρηματοδότησης αξίας 200.000€ δεσμεύτηκε ήδη ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί η επόμενη δόση του προϋπολογισμού.

Μήπως πρέπει και εμείς να δούμε το θέμα;

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καμπάνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών “Μαζί σπάμε τη Σιωπή”

Πίσω από τον Χατζηβασιλείου “τρέχει” η… Αραμπατζή!

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κώστας Στάγκος σε τραπέζι με παλιούς Σερραίους Οννεδίτες!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις