13/07/2024
36.5 C
Serres

ΠΟΕΔΗΝ: Μονόδρομος για το ΕΣΥ η μονιμοποίηση συμβασιούχων

Με αφορμή δημοσιεύματα, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπ’ αρ. 146/2023 απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία κρίθηκε, ότι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου, ακόμα και εάν οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εφόσον έχουν προσληφθεί πριν την 18-4-2001, η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει τους εργαζόμενους:

  • Η ως άνω απόφαση έχει εκδοθεί από τον Ιανουάριο 2023 και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόσφατη, όπως παρουσιάζεται
  • Όσα έχουν κριθεί με την εν λόγω απόφαση δεν αποτελούν καινοτομία, αφού έχει προηγηθεί πλειάδα αντίστοιχων αποφάσεων του Αρείου Πάγου αρχής γενομένης από την 7/2011 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,
  •  Παρά την ύπαρξη των εν λόγω αποφάσεων, τα κατώτερα δικαστήρια εδώ και χρόνια συνεχίζουν να κάνουν δεκτές αγωγές εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μετά το έτος 2001, αποδεχόμενα το γεγονός, ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων υγείας και έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί σε όφελος του δημοσίου συστήματος υγείας.
  • Ο αγώνας της Ομοσπονδίας πέραν των δικαστικών προσφυγών, επικεντρώνεται και στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσεως στο πρόβλημα, πιέζοντας και διεκδικώντας προς κάθε κατεύθυνση, αφού πιστεύουμε, ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό των συμβασιούχων, λύνονται με πολιτικές λύσεις, τις οποίες και απαιτούμε.

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τον αγώνα της και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων ενώ καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιδίωξη μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας κι για εργασιακές συνθήκες, που διασφαλίζουν την ευημερία των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, τους οποίους έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε. 

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ καλύπτουν σχεδόν το 40% του συνολικού προσωπικού και η απόλυσή τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα Νοσοκομεία, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια.

Η σημερινή εργασιακή ανασφάλεια με τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων οδηγεί σε μαζικές παραιτήσεις συμβασιούχων με σοβαρές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Barat

Δέσμευση του κράτους ήταν την περίοδο της πανδημίας η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ως εκ τούτω θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή διακομματική συνεννόηση στην μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου προκειμένου να ξεπερασθούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια.

Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι μονόδρομος γιατί σε επικείμενες προκηρύξεις μονίμων θα έχουμε, ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού. Δηλαδή συμβασιούχοι θα καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων χωρίς να επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού.


Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός για τα μέλη και τους φίλους του «ΟΡΦΕΑ» Σερρών

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023 από την ΕΛΣΤΑΤ

Δήμος Βισαλτίας: Νέο συμβούλιο στη ΔΕΥΑΒ, στην Αθήνα για το Ειρηνοδικείο η Πλιάκου!


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις