22/07/2024
31.9 C
Serres

Παρέχουν σεμινάριο εκλαΐκευσης της Σύγχρονης Φυσικής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς στο CERN

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την επισημοποίηση της, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεργασίας ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ που παρέχουν σεμινάριο εκλαΐκευσης της σύγχρονης Φυσικής για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από όλη τη χώρα στο κορυφαίο ερευνητικό κέντρο CERN.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN σε συνεργασία με την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή σεμιναρίων του ΚΑΝΕΠ και της ΟΙΕΛΕ, αποτελούμενη από τους:

Δρα Εμμανουήλ Τσεσμελή, Υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του CERN,

Δρα Μιχάλη Κορατζίνο, Ερευνητή του CERN,

Δρα Γιώργο Χριστόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΑΝΕΠ – Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ,

Lavera

Δρα Νίκο Φωτόπουλο, Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΑΝΕΠ – Αν. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και

Δρα Στράτο Γεωργουδή, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΟΙΕΛΕ, 

οργανώνουν σεμινάριο εκλαΐκευσης της Σύγχρονης Φυσικής για 30 Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, στην ελληνική γλώσσα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2024 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη.


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συμβολή στην εκλαΐκευση της Σύγχρονης Φυσικής προκειμένου τα πορίσματά της να γίνουν κτήμα του ευρύτερου δυνατού φάσματος Εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά οι υποψήφιες-οι μπορούν να ενημερωθούν για το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2023 στον σύνδεσμο: https://indico.cern.ch/event/1242999/

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 10 Φεβρουαρίου 2024, ώρα: 23.59, στην διεύθυνση: https://tinyurl.com/CERN2024

Η Επιστημονική Επιτροπή ενημερώνει ότι:


Η μετακίνηση προς και από την Γενεύη θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα με ευθύνη της Επιτροπής. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 6 – 10 Μαΐου 2024.

Η διαμονή θα είναι για τα 2 πρώτα βράδια στους ξενώνες του CERN και για τα υπόλοιπα σε ξενοδοχείο. Μέρος των εξόδων θα καλυφθεί από χορηγία του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ. Τα υπόλοιπα έξοδα βαρύνουν τους Εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν ή τα σχολεία στα οποία υπηρετούν. 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:

Άφιξη στο CERN: Δευτέρα, 6/5/2024 απόγευμα,

Έναρξη σεμιναρίων: Τρίτη, 7/5/2024, 09.00,

Τέλος σεμιναρίων: Τετάρτη 8/5/2024, 18.00 – αναχώρηση από το CERN

Εκδρομικό μέρος: Τετάρτη 8/5/2024 – Παρασκευή 10/5/2024.

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 9.00 – 18.00 καθημερινά, με 2ωρη διακοπή φαγητού το μεσημέρι. Όσοι επιλεγούν, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια (δεν επιτρέπονται αφίξεις μετά την έναρξη, αναχωρήσεις πριν την λήξη ή επιλογή διδακτικών ενοτήτων κατά την διάρκεια του σεμιναρίου).

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν μία τουλάχιστον εκδήλωση, σχετικά με όσα παρακολούθησαν, την επόμενη σχολική χρονιά 2024-2025. Σχετικά με τα θέματα ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος Δρα Σ. Γεωργουδή. Όταν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, θα κοινοποιηθεί στο e-mail: [email protected] για την σύνταξη της έκθεσης απολογισμού του προγράμματος.

Η κατανομή των θέσεων στο σεμινάριο είναι:

Ποσοστό 40% των θέσεων (12), θα καλυφτεί από εκπαιδευτικούς της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποσοστό 40% των θέσεων (12), θα καλυφτεί από εκπαιδευτικούς κλάδων Θεωρητικών Σπουδών (Φιλολόγους, Θεολόγους, Κοινωνιολόγους, Φυσικής Αγωγής κλπ.).

Το υπόλοιπο 20% των θέσεων (6), θα καλυφτεί από εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων ειδικοτήτων.

Σε περίπτωση που υπάρξουν λιγότερες αιτήσεις από τις προσφερόμενες θέσεις σε κάποια από τις ανωτέρω κατηγορίες, οι κενές θέσεις θα καλυφτούν από εκπαιδευτικούς των άλλων κατηγοριών μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων. 

Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν με email για το αποτέλεσμα της αίτησης συμμετοχής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες χρονιές, πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία των συμμετεχόντων συνεισέφεραν οικονομικά στο πρόγραμμα, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Σχολεία και εκπαιδευτικά μπορούμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας, ειδικά σε ζητήματα επιμόρφωσης και κατάρτισης που ενισχύουν τον εκπαιδευτικό και συμβάλλουν θετικά στην βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Ράλι των ακινήτων, νέα πρότυπα ζωής

 «Ροζ» ψηφοδέλτια και έδρες :Εκδικάστηκαν στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Σερρών 

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων από το ΣΥΝΔΕΣΜΟ Βιομηχανιών Ελλάδος

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις