18/06/2024
24.7 C
Serres

Τη Τετάρτη η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σίμογλου

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο Δήμος Σερρών και το Πνευματικό Συμπόσιο «Μαθήματα κλασικής Παιδείας»  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του 

Ιατρού Καρδιολόγου κ. Κώστα Σίμογλου «Και αν ο Χαράρι κάνει λάθος;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών  την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: 

• Γεώργιος Ανδρέου, Μουσικοσυνθέτης, Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών 


• Αντώνιος Κερασνούδης, Νευρολόγος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bochum της Γερμανίας 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Φωτεινή Σίμογλου, Καθηγήτρια Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας.

Ειδικότερα: Ο διαπρεπής Γιουβάλ Νόα Χαράρι μέσα σε δυο τόμους του σπουδαίου του έργου Homo Sapiens,: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου (2014) και Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος (2016).


Είναι ίσως τα πειστικότερα και πιο τεκμηριωμένα έργα, που φωτίζουν αλλά και προβληματίζουν την πορεία του ανθρώπου, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά κύρια στη μελλοντική πορεία του συγχρόνου ανθρώπου. Προβλέψεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το προσδόκιμο ζωής και η πορεία της κοινωνίας των ανθρώπων, κα. 

Οι βαθυστόχαστοι αυτοί προβληματισμοί και προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία του ανθρωπίνου γένους, γεννούν, στον πάντα σκεπτόμενο Κώστα Σίμογλου, ελπίδες, φόβους, ανησυχίες και ερωτηματικά για την πορεία των ανθρώπων, όπως και αμφιβολίες για την πιθανότητα λάθους εκτίμησης των ανθρώπων από τον διαπρεπή διανοητή  Χαράρι.

Έτσι με λόγο απλό, κατανοητό, γεμάτο έγνοια και ανθρωπιά για τον συνάνθρωπο του, καταγράφει μια πορεία ζωής τόσο προσωπική, όσο και γενική, που δίνει το μέτρο μιας πορείας με γνώση, δημιουργία, δραστηριότητα και κάθε είδους ευχάριστη ενασχόληση, ένα πραγματικό δρόμο ζωής ουσιαστικής και δημιουργικής.

Αφορμή τα λεγόμενα του Χαράρι, αλλά και τα προσωπικά βιώματα του ιδίου μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία της οποίας αποτελεί μέρος με γνώση, προσφορά και δημιουργικότητα όσο λίγοι άνθρωποι.


Ένα βιβλίο θησαυρός για τον σύγχρονο άνθρωπο, την πορεία του και του τρόπου ωφέλιμης ψυχικά και σωματικά ενασχόλησης του συγχρόνου ανθρώπου.

Ο Κώστας Αθανασίου Σίμογλου γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών. Σπούδασε Ιατρική και έλαβε την ειδικότητα του Παθολόγου και Καρδιολόγου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Διεθνούς Κολλεγίου Αγγειολογίας και της Διεθνούς Ένωσης Ιατρών κατά του Πυρηνικού Πολέμου.

Άσκησε την ειδικότητα του καρδιολόγου από το 1973 μέχρι το 2020 στις Σέρρες. Κύριο χαρακτηριστικό του η γνώση και το ήθος πράγμα απαραίτητο και πολύτιμο γνώρισμα σε όλα τα ανθρωπινά κυρίως όμως στο κορυφαίο ανθρώπινο λειτούργημα την ιατρική.

Εκτός από την σπουδαία επιστημοσύνη έχοντας έντονα την συνείδηση της κοινωνικής ευθύνης, έλαβε μέρος σε Δημοτικές, Νομαρχιακές και Εθνικές εκλογές και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις, δημιουργικά και ωφέλημα για την Σερραϊκή κοινωνία.

Ένα μόνο παράδειγμα: Το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών στην αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τον τότε Νομάρχη Τάσο Καρυπίδη λειτούργησε αποτελεσματικά, ουσιαστικά και σε όφελος της Σερραϊκής κοινωνίας με τη φροντίδα και προσφορά του Κώστα Σίμογλου.

Παρέμβαση Λεονταρίδη για τα Ειρηνοδικεία Ροδολίβους, Νιγρίτας, Σιδηροκάστρου

Στον αέρα οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μετά το ψήφισμα κόλαφος της Ευρωβουλής

ΡΑΑΕΥ: Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 250 MW στην Ενεργειακή Κοινότητα Σερραίων ΣΥΝ.Π.Ε.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις