17/06/2024
29.7 C
Serres

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς του Νοσοκομείου Σερρών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών προχωρούν σήμερα το πρωί οι Νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Και αυτό γιατί τόσο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, όσο και η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, καθώς δίνουν “εντέλλεσθε” σε Παθολόγο για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της …Δράμας!

Την ώρα μάλιστα που  η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών έμεινε μόνο με 5 γιατρούς, οι οποίοι έφτασαν να πραγματοποιούν από 8 εως και 9 εφημερίες το μήνα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί 4 Παθολόγοι από το Νοσοκομείο Σερρών.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών: Η λειτουργία του Νοσοκομείου μας αφορά όλους

parastasi diamartirias geniko nosokomeio serron

«Η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν είναι μόνο υπόθεση των Υγειονομικών, αλλά όλου του λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, καλώντας πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, έξω από το γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, με τους υγειονομικούς να ζητούν να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών, γιατί- όπως τονίζουν- με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών. 

Barat

Από την άλλη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος “νίπτει τας χείρας του”» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, οι υγειονομικοί.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τονίζει στην ανακοίνωσή της:

kostas mpegos markos bolaris

«Παρόλο που η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών:


1. έμεινε με 5 γιατρούς

2. λειτουργεί τις καθημερινές με 1 γιατρό σε εφημερία

3. οι Παθολόγοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες

4. το τελευταίο έτος έχουν παραιτηθεί 4 Παθολόγοι


5. την τελευταία 4ετια έχουν παραιτηθεί 7 Παθολόγοι, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών και της 4ης ΥΠΕ επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Δίνουν “εντέλλεσθε” σε Παθολόγο για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Δράμας

Σε σημερινή, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στη Διοίκηση, απαιτήσαμε να σταματήσουν σήμερα οι μετακινήσεις γιατρών, γιατί με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος “νίπτει τας χείρας του”.

panagiotis grigoriadis athanasios maslarinos

Επειδή η ασφάλεια του Νοσοκομείου Σερρών μας αφορά όλους καλούμε για την

Πέμπτη 6/6/2024 και ώρα 09:00 σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν είναι μόνο υπόθεση των Υγειονομικών, αλλά όλου του λαού».

ΟΧΙ στα απογευματινά χειρουργεία 

grigoris zarotiadis nikos androulakis

Να επισημάνουμε πως η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών εξέφρασε ήδη την πλήρη αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία, κάνοντας λόγο μάλιστα για ένα υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο Νοσοκομείο.

Ένα Νοσοκομείο, που βγαίνει στην αγορά να πουλήσει το εμπόρευμά του, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν όλες οι Χειρουργικές αίθουσες, οι γιατροί να δουλεύουν με ασφάλεια για αυτούς και τους ασθενείς τους και να παρέχει σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, χωρίς αναμονές και διαφθορά.

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο

Από την πλευρά του και ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, καταγγέλλει καθημερινά τα προβλήματα του νοσοκομείου, καθώς οι περισσότερες κλινικές όπως η Ουρολογική, το Αναισθησιολογικό τμήμα και οι Παθολογικές κλινικές, είτε δεν λειτουργούν, είτε νοσούν βαριά, μιας και έχουν καταπονηθεί και μάλιστα για χρόνια.


Ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί πώς για να μπορέσει το ΕΣΥ να γίνει και πάλι ανταγωνιστικό και να προσελκύσει νέους και ικανούς Ιατρούς, θα πρέπει να έχουμε δραστική αύξηση των ιατρικών αμοιβών, από τον ειδικευόμενο μέχρι το συντονιστή, με αξιολόγηση και ανάλογα με το παρεχόμενο έργο, ώστε να φθάσουν στο μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Συνεχίζει ο Καραμανλής στις Σέρρες τη μάχη των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία!

«Στοίχημα» για την Ελλάδα η πράσινη μετάβαση και η ενεργειακή αυτάρκεια!

Δήμος Σιντικής: Προχωράει η Κατασκευή Μουσείου Βουβαλοτροφίας στη Λιβαδιά!

Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης: Συγχαρητήρια στον ΗΡΑΚΛΗ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ

Βαγγέλης Παπαμιχάλης: Μια καθημερινή ιστορία στο ΕΣΥ

«Στοίχημα» για την Ελλάδα η πράσινη μετάβαση και η ενεργειακή αυτάρκεια!

Περιοδεία Τάσου Χατζηβασιλείου στη Θεσσαλονίκη

Λαϊκή Συσπείρωση: Κεντρική πολιτική η ασφάλεια των σχολικών μονάδων

Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΑΤ η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Και τώρα…..Αγωνιζόμαστε!»

Πλούσια η ιστορία της Θύελλας Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις