17/06/2024
21.5 C
Serres

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Θέλω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου!

Έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης θεωρεί πως η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει δώσει δείγμα γραφής στα χρόνια που πέρασαν, ενώ πιστεύει πως τα χωριά μας πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

panagiotis grigoriadis

Ο ίδιος θέλει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, ενώ σημαντικότατη θεωρεί για κάθε δημοτικά αρχή, να είναι δίπλα στον πολίτη σε κάθε έκφανση της κοινωνικής του δραστηριότητας.

Ελεύθερο Βήμα: Διατελέσατε αντιδήμαρχος επί Αγγελίδη με πολλές και διάφορες αρμοδιότητες. Που θεωρείται πως πετύχατε και που νομίζεται πως υστερήσατε;


Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Διατέλεσα αντιδήμαρχος «Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού» επί δημαρχίας Πέτρου Αγγελίδη.

Barat

panagiotis griogoriadis5 11zon

Οι αρμοδιότητες πολλές και ενδιαφέρουσες.

Είχαν σχέση σε ό,τι αφορά στα αγροτικά θέματα, στις λαϊκές αγορές, την άσκηση εποπτείας στους ΤΟΕΒ, το τμήμα προγραμματισμού (ευρωπαϊκά προγράμματα), την εμπορική δραστηριότητα στον δήμο, το τμήμα αδειοδοτήσεων και την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του δήμου Σερρών.

Επίσης διατέλεσα Διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.


Ας μη ξεχνάμε ότι στην πρώτη θητεία πραγματώθηκε η συνένωση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

panagiotis griogoriadis21 11zon

Το αίσθημα ευθύνης και η συνεργασία με τα άξια στελέχη των τμημάτων που άπτονταν των αρμοδιοτήτων μου, συνετέλεσαν στην επίτευξη σημαντικού έργου.

Ελεύθερο Βήμα: Η δημοτική αρχή Αγγελίδη έδωσε μια καλή προίκα σε αυτή του Χρυσάφη, όπως και η σημερινή δημοτική αρχή εξασφάλισε χρήματα για το μέλλον της πόλης. Τι διαφορετικό έκαναν οι δυο τους και που πέτυχαν ή απέτυχαν;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Όπως προανέφερα η συνένωση πρώην δήμων και κοινοτήτων, απορρόφησε μεγάλο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών μας.


Προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε, υπό αυτές τις συνθήκες και στο μέτρο του δυνατού, όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδοτήσεις, ώστε να υλοποιηθούν πολλά έργα, αλλά και να αφήσουμε ώριμα μελέτες στην επόμενη δημοτική αρχή.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει δώσει δείγμα γραφής στα χρόνια που πέρασαν και αυτό φυσικά δεν είναι για επιβράβευση.

Ελεύθερο Βήμα: Η διοίκηση του Αλέξανδρου Χρυσάφη έδωσε την προτεραιότητα που θα έπρεπε στα χωριά μας και αν όχι που εστιάζεται τις όποιες ελλείψεις;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Πρώτα από όλα όλοι όσοι εμπλέκονται με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εμπεδώσουν ότι ο Δήμος Σερρών δεν είναι μόνο η Πόλη, αλλά και όλα τα χωριά μας.

panagiotis griogoriadis1 11zon

Οφείλουμε να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και την φροντίδα μας σε όλους τους δημότες μας, ανεξαρτήτου του τόπου κατοικίας τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με την γνώμη τοπικών προέδρων και των δημοτών μας, δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν είχε ως προτεραιότητα τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης.

Αυτό που ενδιέφερε την δημοτική αρχή ήταν μόνο το κέντρο της πόλης με μικρής κλίμακας έργα.

Ελεύθερο Βήμα: Το μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε νέου δημάρχου είναι οι συνεργάτες. Θεωρείτε πως ο συνδυασμός σας έχει το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Είναι αλήθεια ότι η επιλογή των συνεργατών του εκάστοτε δημάρχου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην άσκηση των καθηκόντων του.

Από τον τρόπο επιλογής των συνεργατών, φαίνεται το πόσο σοβαρά λαμβάνεις την εντολή ευθύνης και την εμπιστοσύνη που σου έχουν δείξει οι πολίτες.

Αν το κριτήριο επιλογής είναι ο αριθμός των ψήφων, η φιλία, η συγγένεια ή η πρόταση–προτροπή άλλων παραγόντων, εκτός δήμου, η αποτυχία είναι δεδομένη.

Ελεύθερο Βήμα: Πόσο έτοιμη θεωρείτε πως είναι η κ Μητλιάγκα για αναλάβει τις τύχες του Δήμου μας;

nelly efthimiou elefthero vima 11zon

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Η κα Μητλιάγκα είναι ένα νέο και καθαρό πρόσωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση, με συγκεκριμένους στόχους και όρεξη για δουλειά.

Είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν ο Σερραϊκός λαός της δώσει την ευκαιρία να διοικήσει τον Δήμο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα του Δήμου μας.

Πιστεύω στην κα Μητλιάγκα και αυτός ήταν και ο λόγος που ενώνω τις δυνάμεις μου μαζί της, καθώς και με τα άλλα στελέχη της Ενωτικής Τοπικής Συμφωνίας (ΕΝΤΟΣ).

Ελεύθερο Βήμα: Προφανώς γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα της πόλης μας.
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Το σημαντικότερο που θα πρέπει να αποκατασταθεί, είναι η ταύτιση λόγων και έργων.

Θα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός και συγκεκριμένη στόχευση.

Ειδικότερα η διαφύλαξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, η αξιοποίηση της ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να νιώσει ο πολίτης ότι η Δημοτική Αρχή, είναι δίπλα του σε κάθε έκφανση της κοινωνικής του δραστηριότητας.

Όλα αυτά βέβαια για να επιτευχθούν θα πρέπει να υπάρξει σωστή Οικονομική Διαχείριση, και να γίνει κατανοητό ότι οι από τη στιγμή που οι πόροι είναι περιορισμένοι, επιβάλλεται η σωστή ιεράρχηση των έργων.

Ελεύθερο Βήμα: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σας, εφόσον εκλεγείτε, στο τέλος της πενταετίας;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Ο Στόχος μου είναι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών και με το έργο μου να αποδείξω ότι η «ευθύνη» δεν είναι απλά ένας διακοσμητικός όρος σε προεκλογικά φυλλάδια, και θα πρέπει να αποκτήσει το ουσιαστικό περιεχόμενο .

Υπάρχει πλέον, από μέρους μου γνώση, εμπειρία και διάθεση προσφοράς, σημαντικά στοιχεία για μια πετυχημένη εκκίνηση.

Φραστανλής – Γάλλος, 2 μήνες ούτε μια μπασκέτα δεν μπορούν να σηκώσουν!

Δήμος Νέας Ζίχνης: 760.000 ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκινούν οι ασφαλτικές εργασίες στη Περιαστική οδό !

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις