18/06/2024
30.2 C
Serres

Το ΚΚΕ Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού: Ανατροπή επιλεγοντας το δρόμο της πάλης

Η 21Η Μάρτη, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων κάθε είδους που εξακολουθούν να εκδηλώνονται 64 χρόνια μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία δεκάδων μαύρων φοιτητών στη Νότια Αφρική γιατί διαμαρτυρόταν για το απάνθρωπο καθεστώς του Απαρτχάιντ. 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού σημαδεύεται από:

  • την ανείπωτη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και χιλιάδων ανυπεράσπιστων παιδιών από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας, που εξακολουθεί να μαίνεται εδώ και δύο χρόνια με αμέτρητα θύματα
  • το ασύλληπτο ρεκόρ των 114 εκατ. εκτοπισμένων ανθρώπων ως τον μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων στην ανθρώπινη ιστορία.

Την ίδια ώρα, ΕΕ και αστικά κράτη αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες άλλοτε σαν “υβριδική απειλή” και “λαθραίους εισβολείς” των συνόρων με πελώριους φράχτες, επαναπροωθήσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, και άλλοτε σαν μια “μεγάλη ευκαιρία” ενός κατάλληλου φθηνού εργατικού δυναμικού με διαλυμένα δικαιώματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο νομό μας, οι δύο προσφυγικές δομές που δημιουργήθηκαν πριν μερικά χρόνια για να υποδεχτούν ¨προσωρινά¨, κατατρεγμένους ανθρώπους, συνεχίζουν να υφίσταται, μετρώντας πάνω από 1350 πρόσφυγες και μετανάστες από 17 εθνικότητες.

Παράλληλα σε αυτές, εργάζονται δεκάδες συμβασιούχοι μέσω διαφόρων πρωτογραμμάτων με χαμηλούς μισθούς και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα, που τις επόμενες μέρες λήγουν οι συμβάσεις τους.

GOTSIKA

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και οι εργασιακή «ασφάλεια» του σερραϊκού λαού. Προσφυγικές δομές αντί ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων, εργασία με ημερομηνία λήξης αντί σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Οι λαοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, ανεξάρτητα από φυλή, εθνική καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα, έχουν κοινά βάσανα και κοινά συμφέροντα, για να δυναμώσουν το δικό τους ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. 

Στον δρόμο της πάλης για την ανατροπή του σάπιου συστήματος των πολέμων, της εξαθλίωσης και του ξεριζωμού, μπορούν να τσακίσουν τον φασισμό, τον ρατσισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις και να επιβάλουν τις δικές τους αξίες της συλλογικότητας, της ταξικής ενότητας και της πραγματικής αλληλεγγύης.


Γιάννης Μυλόπουλος: Σε λάθος βάση τα αντιπλημμυρικά έργα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Δανειοληπτών καταγγέλει τεχνάσματα Χατζηδάκη για τη διευκόλυνση των funds

Κρίσιμος ο ρόλος Περιφερειών και Δήμων στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις