17/06/2024
21.5 C
Serres

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υποδέχθηκε Αυστριακούς βουλευτές στη Βουλή

Εικοσαμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Ευρώπης του κοινοβουλίου του κρατιδίου της Στυρίας (Landtag/Αυστρία) υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με επικεφαλής τον Ά Αντιπρόεδρο και βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου και τους βουλευτές κ.κ. Δημήτριο Κούβελα, Κωνσταντίνο Μπάρκα και Φρέντυ Παρασύρη.

Επικεφαλής της αυστριακής αντιπροσωπείας ήταν η Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Στυρίας, κ. Manuela Khom, ενώ συμμετείχε και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Παιδείας και Ανθρώπινων Πόρων του κρατιδίου της Στυρίας.

Χατζηβασιλείου με Manuela Khom
Χατζηβασιλείου με Manuela Khom

Στα εισαγωγικά του σχόλια, ο προεδρεύων της συνάντησης κ. Χατζηβασιλείου στάθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, δίνοντας έμφαση στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών στο πλαίσιο της Ε.Ε., σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και στις συνεχώς βελτιούμενες διμερείς οικονομικές σχέσεις, τονίζοντας ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστρία παρουσιάζουν σταθερά αυξητική πορεία.

Μιλώντας για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Χατζηβασιλείου, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα του ισραηλινού λαού στην άμυνα, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα το δικαίωμα των Παλαιστίνιων για ένα ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 και την ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικών οδών.

Barat

Με αφορμή την αναμενόμενη το επόμενο διάστημα αύξηση των μεταναστευτικών ροών, υπενθύμισε στους αυστριακούς βουλευτές το αίτημα της χώρας για επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους ευρωπαίους εταίρους, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην αδιάλειπτη υποστήριξη της FRONTEX στις ελληνικές αρχές και στην ανάγκη εφαρμογής της αναλογικής κατανομής των μεταναστών στα κράτη μέλη.

Η επικεφαλής της αυστριακής αντιπροσωπείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταλλαγή απόψεων, αναγνωρίζοντας τα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί σε πολλούς τομείς στη χώρα μας, ενώ σημείωσε με τη σειρά της τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και τα ενδεχόμενα πεδία ενίσχυσης της συνεργασίας, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με διακομματική αντιπροσωπεία Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε σήμερα με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Χρήστου Κέλλα.

Οι Κύπριοι Βουλευτές, με επικεφαλής τον κ. Παύλο Μυλωνά, αναφέρθηκαν στα θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο Επιτροπές, ενώ ο κ. Τασούλας από την πλευρά του τόνισε το σημαντικό ρόλο της παιδείας και της κοινής πολιτιστικής μας ταυτότητας, στην προσπάθεια να ξεπεράσουν οι δύο χώρες την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Σχολιάζοντας τη διεθνή πολιτική κατάσταση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ισχυροί του πλανήτη ίσως επιτέλους κατανοήσουν τη σημασία και την αξία του Διεθνούς Δικαίου, τώρα που οι επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων γίνονται ολοένα και πιο αισθητές παγκοσμίως.

Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον κ. Κέλλα και τον Κύπριο ομόλογό του ήταν οι Κύπριοι Βουλευτές κύριοι Χ. Σαββίδης, Γ. Κάρουλλας, Χ. Χριστοφίδης, Α. Αποστόλου και Α. Τρυφωνίδης.


Συζήτηση Χατζηβασιλείου – Πάιατ στο 2ο Συνέδριο για την Αν. Μεσόγειο και τη Ν.Α. Ευρώπη

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η σφαγή στο νοσοκομείο στη Γάζα ακυρώνει κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία!

Σύλλογος Γονέων στο Μουσικό Σχολείο Σερρών: Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο των παιδιών μας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις