20/04/2024
18.1 C
Serres

Νότας και Κοτσακιαχίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. στην ΠΕΔ – Νίκησε ο Καϊτεζίδης!

Ποσοστό 60% κατέγραψε η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής, τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Στο νέο 25μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, η παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, λαμβάνει 16 έδρες (11 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι), καθώς έλαβε 128 ψήφους σε σύνολο 211 ψηφοδελτίων και ποσοστό 60%.

Από την άλλη κερδισμένη θεωρείται και η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, που έλαβε 77 ψήφους και 9 έδρες.

Από πλευράς της Π.Ε. Σερρών στο Δ.Σ. εξελέγη από την πλειοψηφία ο Δημήτρης Νότας με 75 ψήφους και από την μειοψηφία ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης με 50 σταυρούς.


Νότας και Κοτσακιαχίδης εξελέγησαν στο Δ.Σ. στην ΠΕΔ Νίκησε ο Καϊτεζίδης

Μεγάλος νικητής ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στις εκλογές της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας 

Καθαρή νίκη, με ποσοστό 60% κατέγραψε η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής, τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Στο νέο 25μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, η παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, λαμβάνει 16 έδρες (11 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι), ενώ έλαβε 128 ψήφους σε σύνολο 211 ψηφοδελτίων και ποσοστό 60%

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε:


Νότας Κοτσακιαχίδης

«Σήμερα είναι μια μέρα αυτοδιοίκησης, μια μέρα που επιβεβαιώθηκε η θετική άποψη του συνόλου των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας τους ‘Ενωμένους Αυτοδιοικητικούς’ και στο πρόσωπό μου.

Νομίζω ότι η καινούργια θητεία ξεκινά εκεί όπου τελείωσε η προηγούμενη.

Με ενότητα, με συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των εποχών».


Η αυτοδιοίκηση, σημείωσε, θα συνεχίσει από την Κεντρική Μακεδονία να κυνηγά την ελπιδοφόρα προοπτική της. «Αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί δεν μας περισσεύει κανείς.


Θα δουλέψουμε συγκροτημένα, ενωτικά για να πετύχουμε το καλύτερο για την περιοχή μας για τους δήμους μας, για την αυτοδιοίκηση της χώρας μας».


Ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών για την ΚΕΔΕ ο κ. Καϊτεζίδης εξέφρασε τη στήριξη του στο πρόσωπο του Λάζαρου Κυρίζογλου.

Δομουχτσίδης Τσέλιος

«Από δω το μήνυμα της σημερινής κάλπης ήταν η στήριξη στο πρόσωπο του Λάζαρου Κυρίζογλου, του πρώην προέδρου της ΠΕΔΚΜ, προέδρου της ΚΕΔΕ, Θεωρούμε ότι είναι μια δυνατή υποψηφιότητα, μια δυνατή παρουσία και είμαστε βέβαιοι ότι ο Λάζαρος ο Κυρίζογλου κερδίζοντας την ΚΕΔΕ θα προωθήσει όλα τα σημαντικά αυτοδιοικητικά θέματα».


Ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε όλους του εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που προσήλθαν στην κάλπη και πρόσθεσε πως «όλες οι παρατάξεις θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το κοινό μας όραμα για μια ευρωπαϊκή δημοκρατική αυτοδιοίκηση που όλοι επιθυμούμε»

Οι υπόλοιπες παρατάξεις


Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, έλαβε 77 ψήφους και 9 έδρες.

Νότας Γάτσιος

Από την πλευρά του, ο Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε πως η παράταξή του έδωσε έναν μεγάλο, δύσκολο και άνισο αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσει εξωθεσμικούς παράγοντες, κυβερνητικούς, κομματικούς, κοινοβουλευτικούς και περιφερειακούς, οι οποίοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο πίεζαν και κατεύθυναν τα πράγματα προς την πλειοψηφία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών, των θέσεων, της ιδεολογίας και του προγράμματος της αυτοδιοίκησης με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ελπίζω οι νικητές σε αυτήν την πενταετία που έχουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, πράγμα που δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό δεχτήκαμε εκατοντάδες χτυπήματα ως αυτοδιοίκηση και με τον κοινό αγώνα, ενωμένοι να πετύχουμε να μην δεχτούμε άλλα χτυπήματα και να πορευτούμε προς τον ευρωπαϊκό δρόμο της αυτοδιοίκησης», δήλωσε και πρόσθεσε πως η παράταξη θα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 213 εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παρόντες ήταν και οι 38 δήμαρχοι αλλά και 171 δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειώσουμε πως ο μεμονωμένος υποψήφιος Βασίλης Τομπουλίδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έλαβε 5 ψήφους, και 2 ψήφους ο επίσης μεμονωμένος υποψήφιος Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων – Μενεμένης».

ΠΕΔΚΜ: Μεγάλος Νικητής στις εκλογές ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης!

Δήμος Βισαλτίας: Νέο συμβούλιο στη ΔΕΥΑΒ, στην Αθήνα για το Ειρηνοδικείο η Πλιάκου!

Παρουσίαση όλων των Τμημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΚΚΕ Σερρών: Το νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει να αιμορραγεί

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις