18/06/2024
34.7 C
Serres

Δεν ξεχάστηκαν από το Δημήτρη Νότα οι Δεδούσης , Κετσετζής, Τσικές και Καλαθάς!

Έγιναν τα εγκαίνια της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Εμμανουήλ Παππά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά Δημητρίου Νότα.


Το έργο, ενταγμένο στον άξονα Προτεραιότητας <<ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)>> του Ε.Π. <<Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρου Ανάπτυξη>> με τίτλο << Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγοί μεταφοράς λυμάτων δήμου Εμμ. Παππά (Α φάση- Κάλυψη οικισμών Ν.Σουλίου με την οικιστική συνένωση των Κοινοτήτων Χρυσού, Αγ. Πνεύματος & Ν. Σκοπού)>> υλοποιήθηκε με προϋπολογισμό 9.200.000€.


Μάλιστα ο κ. Νότας δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα πρώτα ψήγματα της ιδέας δημιουργίας μιας σύγχρονής Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων που «έπεσαν» στο τραπέζι των συζητήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, από τους τότε Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ και ΣΤΡΥΜΩΝΑ Ευάγγελο Δεδούση και Βασίλειο Κετσετζή αντίστοιχα.


Όπως είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, την σκυτάλη πήραν οι Δήμαρχοι κ. Βασίλης Τσικές και Βαγγέλης Καλαθάς, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την μελέτη του έργου.Τελικά ο ίδιος ο κ.Νότας ως Δημοτική Αρχή, συμπλήρωσε και τις τελευταίες πτυχές της μελέτης, κατάρτισε τα τεύχη δημοπράτησης, «εξασφάλισε» όλες τις απαραίτητες και νόμιμες αδειοδοτήσεις, και τελικά κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020 μέσω του ΠΕΠ ΚΜ, στις 23/02/2017 για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου.

Άλλα 5.1 εκ. ευρώ για την Φάση Β του έργου Χάριν στον Κώστα Καραμανλή

Η Μονάδα σήμερα επεξεργάζεται τα Αστικά Λύματα των τεσσάρων μεγαλύτερων οικισμό, του Ν.ΣΟΥΛΙΟΥ, του ΑΓ. Πνεύματος, του ΧΡΥΣΟΥ και του Ν. ΣΚΟΠΟΥ,


που αποτελούν με βάση την τελευταία απογραφή του 21, το 50% των μόνιμων κατοίκων όλου του Δήμου, ενώ στην συνέχεια το κατεργασμένο νερό οδηγείται για ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ χρήση από τους αγρότες μας.


Βέβαια ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά δεν έμεινε μόνο σε αυτό το έργο

Με νέα πρόταση, αυτή την φορά στο Πρόγραμμα, « ΕΛΛΑΔΑ 2.0 – ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» και με την αρωγή , όπως είπε ο δήμαρχος κ. Νότας του καλού φίλου και πρώην Υπουργού Κώστας Καραμανλή, εντάξανε στις 13/04/2023 την Φάση Β του έργου με το ποσό των 5.1 εκ. ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή βαρυτικών και καταθλιπτικών Μεταφορικών Αγωγών από οκτώ ακόμη Δημοτικά διαμερίσματά και την σύνδεσή τους με την ΕΕΛ.

Από τον ΕΜΜ. ΠΑΠΑ, την ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ την ΤΟΥΜΠΑ το ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ, το ΨΥΧΙΚΟ, την ΜΕΣΟΚΟΜΗ, την ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ και τέλος και το ΝΕΟΧΩΡΙ και την παράδοση και αυτού του έργου το ποσοστό των κατοίκων που θα εξυπηρετούνται από την λειτουργία της ΕΕΛ θα φτάσει το 87% του συνολικού αριθμού των κατοίκων.


Σε πελάγη ευτυχίας ο Δημήτρης Νότας ευχαρίστησε και τους εργαζόμενους του Δήμου

Παράληψη μου θα ήταν να μην ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα την άριστη και γόνιμη συνεργασία του Δήμου μας με την διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ ΚΜ, η όποια έχει φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα προς όφελος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, είπε ο κ.Νότας.


«Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να αναφέρω ενδεικτικά και όχι περιοριστικά μόνο κάποια έργα που χρηματοδοτήθηκαν ή και χρηματοδοτούνται ακόμη και σήμερα μέσα από το ΠΕΠ της ΚΜ, και αφορούν όλες τις εκφάνσεις της Οικονομικής και Κοινωνικής του τόπου μας.
Όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ Π/Υ Μελέτης 1.000.000 ευρώ, έργο που έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στην μαθητιούσα νεολαία μας,


Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Ν.ΣΟΥΛΙΟΥ Π/Υ 867.000,00 ευρώ, έργο που έχει ολοκληρωθεί , αλλά και το κέντρο Κοινότητας του Δήμου ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ Π/Υ Μελέτης 315.600,00 ευρώ, έργο σε εξέλιξη.


Η προμήθεια εξοπλισμού Βιοαποβλήτων Π/Υ Μελέτης 236.000,00 ευρώ, έργο σε εξέλιξη.

Το αρδευτικό Δικτύο Παραλιμνίου Π/Υ Μελέτης 2.200.000 ευρώ, έργο σε εξέλιξη και το αρδευτικό Δίκτυο Μονόβρυσης Π/Υ Μελέτης 1.100.000 ευρώ έργο σε εξέλιξη.


Τα έργα που εκτέλεσαν και εκτελούν οι Υπηρεσίες του Δήμου ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ σε άριστη συνεργασία με αυτές της ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, στις δύο αυτές αυτοδιοικητές περιόδους που συνεργαζόμαστε ξεπερνούν τα 17.000.000 ευρώ.

Βέβαια ο κ. Νότας δεν παρέλειψε να πει και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες του, και ειδικότερα στους εργαζόμενους του ΔΗΜΟΥ σε όλες τις Υπηρεσίες, καθώς όπως είπε χωρίς την άοκνη συνεργασία τους δεν θα είχανε πετύχει σχεδόν τίποτε

Και είχε …δίκιο!

Απέκτησε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά βιολογικό καθαρισμό!

Δήμος Εμμ. Παππά: Άλλο ένα έργο στο – 5.000.000 ευρώ για Αγωγούς Μεταφοράς Λυμάτων

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά δημιουργεί νέο Λαογραφικό μουσείο στο Νέο Σούλι

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις