23/04/2024
15.4 C
Serres

Τίμησε τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τα 202 έτη από τον θάνατο του Ήρωα Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας, όπως και παρέλαση μαθητών και συλλόγων.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας που για δεύτερη φορά βρίσκεται στις Σέρρες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε στον ειδικό σκοπό της επίσκεψης του και συγκεκριμένα στην απόδοση τιμής και την επαναφορά στη μνήμη των θυσιών του πρωτεργάτη της Εθνικής Εθνεγερσίας, του μέλους της Φιλικής Εταιρείας, του Αρχιστράτηγου του Μακεδονικού αγώνα του 1821, Εμμανουήλ Παπά.

GOTSIKA

Ενός πατριώτη, άξιου τέκνου της γης της Μακεδονίας.

Ο Εμμανουήλ Παπάς αποτελεί υπόδειγμα προσφοράς προς την πατρίδα.

Στάγκος Τσιλιακούδης

Τα υποδείγματα, τα πρότυπα, είναι απαραίτητα στην εποχή μας, διότι η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια της υπαρξιακής ασφάλειας που απολαμβάνουν άλλες χώρες. Πρέπει να καθίσταται προφανές σε όλους μας ότι η προσφορά στην πατρίδα και την κοινωνία αποτελεί ύψιστο και επαινετέο αγαθό.


Αποτιμώντας λοιπόν τους αγώνες του Εμμανουήλ Παπά, αναλογιζόμαστε συγχρόνως και τις δικές μας ευθύνες.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας.

Και θέλω να σας πω και εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι Πολιτικός Προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού.


Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας.

Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε και να τιμάμε τις θυσίες ηρώων όπως ο Εμμανουήλ Παπάς.Σας ευχαριστώ θερμά».

Ο κ. Δένδιας έκανε επίσης την απονομή μεταλλίων στους νικητές του 24ου Δρόμου στη μνήμη του Εμανουήλ Παπά.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στις άλλες τελετές παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και οι Βουλευτές Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτριος Νότας.

Ζίχναλης Αραμπατζή

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν ο Διοικητής του Γ´ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αδάμ Σαρρής.

Παρέστησαν επίσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Ευάγγελος Τσιώτας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, Γεώργιος Πάνος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι άλλων Δήμων της Π. Ε. Σερρών και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων, όπως και του Συλλόγου Μακεδονομάχων.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις για τον Εμμανουήλ Παππά

Τίμησε τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας Τάσος Χατζηβασιλείου

Ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του Σερραίου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Εμμανουήλ Παππά, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Σερραίος βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε:

«Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη Βουλή των Ελλήνων στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του Σερραίου ήρωα Εμμανουήλ Παππά, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ο Αρχιστράτηγος των μακεδονικών δυνάμεων στην Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε μια από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του Αγώνα. Θυσίασε τη ζωή και την περιουσία του για την Ελευθερία. Τιμούμε τη μνήμη του και αντλούμε δύναμη από την ανυπέρβλητη παρακαταθήκη του».

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Oι πράξεις του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, εξακολουθούν να μας εμπνέουν!

Τίμησε τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας Κώστας Αχ. Καραμανλής

Οι Σέρρες, η Μακεδονία και ολόκληρη η Ελλάδα τιμούν σήμερα έναν αγνό αγωνιστή, έναν γνήσιο πατριώτη. Τον Σερραίο ήρωα Εμμανουήλ Παπά, τον Αρχηγό των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που πολέμησε, έδωσε όλη του την περιουσία αλλά και την ίδια του τη ζωή για τον πιο ιερό σκοπό, αυτόν της ελευθερίας.

202 χρόνια από τον θάνατό του, οι πράξεις του εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας γεμίζουν υπερηφάνεια αναφέρει ο πρ. Υπουργός που βρέθηκε στις Σέρρες το προηγούμενο τριήμερο και φυσικά απέτισε φόρο τιμής στον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης.

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Πρότυπο αυτοθυσίας και θάρρους ο Εμμανουήλ Παπάς

Τίμησε τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας Θεόφιλος Λεονταρίδης

Τιμήσαμε σήμερα την μνήμη , για τα 202 χρόνια από τον θάνατο του ‘Ηρωα Εμμανουήλ Παπά , Αρχιστρατήγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 , παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδια .
Πρότυπο αυτοθυσίας, θάρρους και πατριωτισμού που πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας . Δίδαξε τις αρετές της ανδρείας , της θυσίας του πλούτου για τον ιερό σκοπό της Ελευθερίας !

Κώστας Μπούμπας: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιστράτηγου Ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην γενέτειρα του που φέρει προς τιμή του το όνομα του βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Μπούμπας. Ο κ. Μπούμπας ανέφερε για τον Εμμανουήλ Παπά πώς “Είναι αυτός που κήρυξε την επανάσταση της Μακεδονίας στις 17 Μαΐου του 1821.

Έδωσε τη ζωή, την οικογένεια του και την μεγάλη περιουσία του στην πατρίδα.

Τα παιδιά του σκοτώθηκαν δίπλα στον Παπαφλέσσα και τον Καραϊσκάκη”.

Ενώ συμπληρώνει πώς η Ελληνική Λύση ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα του Κοινοβουλίου που κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του μεγάλου οπλαρχηγού.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κώστας Στάγκος σε τραπέζι με παλιούς Σερραίους Οννεδίτες!

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών Ο αγώνας για αξιοπρέπεια συνεχίζεται

Στις Σέρρες ο Νίκος Δένδιας για τα 202 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις